Brāga paliek par ķīseli,pec 3-4 dienu rūgšanas. Kāpec?

Pirms tam nekas tamlidzigs nebija noticis. Lieku 5kg cukura uz 10kg kviesu graudu. Tilpnes lielums 50l. Norugst pec apmeram pec divam nedelam. Bet pedejas divas reizes vis liekas sak stradat normali,bet pec 3-4 dienam baltas putas sak iet pari mucas malam un braga paliek ka kiselis. Ja kadam ir ta gadijies,ludzu padalieties pieredze,ko daru nepareizi? Paldies.

estepat (2015-07-07 22:56)    2 Vajag likt iekš 50litr ūden 5+5kg cukur un 5+5 paciņ raug un nekād eksperiment- 5kg cukurs+10kg kvieši iekš 50L tilpuma trauk galig nav pareiz. vajag arī ūden un raug.

psychobitch (2015-07-07 23:00)    1 būs pārāk sakarsis...:D

arnisb (2015-07-07 23:45)    2 ķīmija būs pie vainas ar kuru apstrādāti graudi, arī cukurā ir sava ķīmija, nav vairs senie labie laiki kad produkti bija gandrīz bez ķīmijas, šajos laikos vairs nemāk uztaisīt dabīgus produktus, tas tāds mans minējums.

Edg (2015-07-08 06:31)  1 3 Neatbalstu alkoholiķus, tāpēc kur vaina neteikšu. Ķīmija īsti te nav pie vainas, tā tikai var nomākt rūgšanas procesu. Bet te vaina ir pavisam cita, baktērijas ir dzīvas un strādā.
Es ieteiktu šo ķibeli izmantot kā iemeslu dzeršanas atmešanai :)

VIZUAALAAmaaksla (2015-07-08 09:41)    1 vilšanās Edg:), bet--cukurs tagad stulbs! Zapti arī nevar uzvārīt normālu, sanāk tāda pretīga garša....zapti ēst var atmest! Bet dzeršanu-----------------------

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu