Kandžas aparāts

Šogad ābolu raža laba padevusies, un parādījās ideja tos saraudzēt un tad izdzīt kandžu.
Nepieciešama infa par kandžas aparāta shēmu, materiāliem un tml. lai varētu tādu uzradīt

piekraste      man ir jau gatavs aparaats:)

oHo      Kandžas aparāts foto Par brāgu nezinu, bet apraksts ir rekur:
http://ugroza.net/ugrozu/sdelaj_sam/200-samogonnyjj-apparat-svoimi-rukami.html
aparāta shēma bildē

oHo      Kandžas aparāts foto Var, protams, nopirkt arī smukāku variantu:

JurisK  1 1 No aaboliem nekas praatiigs nesanaaks - daudz skaabuma, maz cukura!

Lucy  1   Tad jau labāk vīnu ieliec,tas kudī garšīgāks:))

Onix      no vīna pēc tam var izdestilēt pats savu čaču, grapu, brendiju, konjaku, sauc kā gribi... :D

manager    1 Meklee googlee un tikai krievu saitos,tur viss plashaakaa infa un pa forumiem ar pastaigaa!! (protams,ja ar krievu valodu tev ir ok)

Viss kvalitatiivaakaa un izlietotaas vieniibas daudzums pret litriem ir cukuram!! :p

Moriartijs      Man te gramatiņa par kandžu ir! Baigi labā. ja ir interese, varu uzmest. PDF formātā.
No ābolu vīna šogad dzinām. Pēc garšas - kalvadoss sanaca. no 15 litriem vīna kādi 4 litri kandžas.

Satan      Receptes vīnam,kandžai un vēl visam kam:
http://ochag-vino.narod.ru/2gon.htm

Lucy  1   Izspied sulu,nedaudz cukuru+vīna raugs un lai burbuļo
man ir lielas stikla budeles,nu pārējo jau laikam zini,kas jādara:)))

bru_nette      nez kur to smuko aparātu var nopirkt?

iluuuzija      Pie kāda vīreļa mājās ielauzušies menti ar izmeklētājiem un atraduši kandžas aparātu.
- Sāc vākt mantiņas! Mēs tevi iesēdināsim par kandžas tecināšanu!
- Bet es taču neko neesmu tecinājis!
- Aparāts tak tev ir?
- Tad sēdiniet arī par izvarošanu!
- Kā? Tu kādu esi arī izvarojis?
- Nē, bet aparāts tak man ir!

Moriartijs      Še ku reku grāmata! Vel pāris tūlīt uzmetīšu!
Te ir visa teorija, aparātu veidi un brāgas receptes. Domāju ka krievu valoda problemas nesagadas
http://hotfile.com/dl/11323170/8044f48/Samogon.pdf.html

Tessa  1   a kur var dabut tas lielas stikla pudeles?man shogad tik daudz viinogas!!un aboli..taisni zheluma gals:(

birniss  1   kad straadaaju aldarii bija ssausmiigi daudz plastmasas pudellu alus...izdzinu kandzzu 0,5l uz diviem kaajas neklausa;)))

krolrabe    2 kandža no raudzētiem āboliem jau nav kandža bet gan mājas kalvadoss .

xzibit  1   pameklee kkiimijas graamata udens destilessanas iekartu :D :D

Moriartijs    1 Ir tads veveve mansdarzs com, tur kā reiz ir gan stikla pudeles gan raudzejamas figņas.Bij vel ari veikals kaut kur Ropažu ielā. adresi neatceros.
Mēs te pērnā gada ābolu vīnu pārdzinām - kalvadoss, kas kalvadoss, tikai biki asāks. laikam vajadzeja ozolkoka mucā pēc tam uz kādu gadu. :)
No 15 litriem vīna sanāca gandriz 4 litri grādīgās dziras.
Vēl varu iteikt - jā mēģina attīrīt ar pienu (labi noņem kandžas smaku), tad nemēģiniet ar veikala. vajag normālu govs pienu (vislabak svaigi slauktu) bez visādiem ķimijas piemaisijumiem.
Visādā ziņā Ja grib labu kandžu, tad process ir smalks, sarežģīts bet interesants.

a2uc    2 Tikko notestēju savu jauno modeli, ar attdalītāju 3 metru augstumā. Vienalga rauga daļas iet līdz (tā kandžas smaka). Būs jātvaicē 2x.
Brāgu taisīju no bumbieriem. Vienkāršajā variantā - samet spainī, ar mietu samīca putrā un pieliek konservantu (to brūngano pulverīti, raugs saucās). Kad lieta sāk burbuļot un smakot pēc ogļskābās gāzes, tad liek klāt nākamos spainīšus. Tā līdz bezgalībai.
Aparātu taisi no nerūstošā tērauda. Kapara uc materiāli nav vēlami, ķīmiski reaģē ar brāgā esošajām skabēm. Izdzīto kandžu var attīrīt ar zilajiem graudiņiem (kālija permanganāts). Tas reaģēs ar kaitīgajām skābēm un izsēdīsies nogulsnēs. Labi, es gatavošos degustācijai :)
Priekā!
V

Līdzīgi jautājumi
Kandžas tecināšana (18 atbildes)Kandžas receptes un tehnoloģijas (15 atbildes)Kandžas receptes (28 atbildes)Kā pagatavot viskiju no kandžas? (9 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu