Kā pagatavot viskiju no kandžas?

VECA_PIEPE (2015-03-02 12:16)  1 12 Kandžas ieraugu iemaisi ozolkoka mucā un mēģini to neizsmelt laukā, mazākais savus gadus 18,...vēlams protams to neizsmelt gadus 30 vai 50...un tad ar to mučeli padusē, dodies uz Skotijas Augstkalni, lai pieteiktu savu veikumu konkursam.
(priecīga par sava tautieša satriecošo uzvaru nākotnes tālēs raugoties)

euromens (2015-03-02 16:40)    2 viskijs, konjaks, rums, viss tiek izturēts ozola mucās daudzus gadus, tik atšķiras no kā iegūst kandžu un kurā pasaules daļā auguši ozoli (uzskatamībai var paskatīt parketa dēlīšus no Lv ozola, UK ozola, pat skotu un īru atšķiras). Konjaka izejviela ir vīnogas, rumu ražo no cukurniedrēm, viskiju no graudiem. Un vēl no dažādā graudu, vīnogu šķirnēm iznāk dažāda kandža

irgo (2015-03-02 17:19)    2 Rezultāts būs ātrāks un efektīvāks ja traukā ievērsi ozola šķeldu (skaidas).

AivarsN (2015-03-02 19:07)    3 Viskijs taču ir visparastākā miežu,retāk kviešu kandža,tikai izturēta ozolkoka mucās. Mūsdienās gan reti kurš tik dārgu tehnoloģiju izmanto,jo mucas izmantojamas tikai vienu reizi. Izturot stikla vai nerūsējošā tērauda traukā kopā ar ozolkoka skaidām,mēneša laikā iegūst tādu pašu rezultātu kā gada laikā ozolkoka mucā. Skaidām kopējais virsmas laukums ir daudz lielāks,tāpēc process noris ātrāk. Mūsu veikalos bieži vien piedāvā krutku,kur lētajam spirtam pēc vajadzības pievieno esenci un krāsvielu,tādējādi iegūstot kādu dzērienu vien vajag. Ja brendijs ir tikai nedaudz dārgāks vai pat vienā cenā ar degvīnu,tad visi jautājumi lieki. Tā ka,nāksies vien gatavot pašam,ja veselība dārga.

neko (2015-03-02 19:37)  1   Galvenais tās skaidas neņemt no apstrādāta koka (piemēram galdniecības). Tur visa koksne ir apstrādāta ar ķīmiju pet pūšanu mitrumu utt - tādu "viskiju" dzerot var arī nelabu galu ņemt.

JurisK (2015-03-02 20:32)    2 Aizšauj ar prāmi līdz Zviedrijai - tur speciālos veikalos var nopirkt jebkura viskija vai konjaka esences - iemaisi pēc garsas un lieto!:)

kuks10 (2015-03-02 22:23)    1 Nezinu kā ar viskiju,bet Francijā konjaka eleksīrs vai esence stāv seifā aiz deviņām atslēgām,kad pienāks laiks mucu izliet ,tad to figņu iepilina ļauj drusku nostāvēt/mēneši, vai pusgadu / un tad tik pārdot ...

jozolsen (2015-03-03 01:18)    1 Saber ozola mizas,aptiekās pārdodas, un kājas arī nesvīdīs..

Hustler_ (2015-03-03 11:18)    1 Viskiju jau glabāja no iekšpuses izdedzinātās mucās. Uz oglēm.

Līdzīgi jautājumi
Vissaldākais viskijs? (17 atbildes)Kandžas aparāts (26 atbildes)Kandžas tecināšana (18 atbildes)Kandžas receptes un tehnoloģijas (15 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu