Zivs ēšanas kultūra
Zivs ēšanas kultūra - tas ir iz patriarhālās vēstures?v_s_o_p (2014-10-18 20:50) Samaksāju 5 lašus.. Grozā tika likti: neģītis, neliels kuplināts breksītis un vimba, jūras asaris, doršas gabals un butīte.. No visa pa druskai
erucanob (2014-10-18 20:54) Baigi daudz sanāca par 7.50 €.
miezeris (2014-10-18 21:12) Tas droši ar notecējušu termiņu ne? vairāk kā 1 kg, kopsummā nesanāktu, ja pat tik daudz... ;)
Aigars53 (2014-10-18 23:01)
Ameerikas latviec Padumjä latvijä - peec 20 cilveekrindas: Man lüdzu mazsäliitu lasi. NAV! Nu tad zhäveetu zuti... NAV! Tad varbüt neegjus. NAV! Tad pashu vienkärshäko, zhäveetus luciishus. NAV! Kä tä nav? VAI DZIRDEEJÄT KÄDU PRASÄM? Nee ... PIEPRASIIJUMA NAV, PRECES NAV!
Tagad izlaidushies... IR, bet jüs par savu algu un pensiju Renjgjeedäji, rijiet savas renjgjes!
Mees jüsu ieveeleetie arii esam tä Tauta, mums Visa Kä pietiek!
JurisK (2014-10-19 01:44) Spriezhot peec piedaavaajuma Riigas Centraaltirguu, pieprasiijums ir gan renjgjeem, gan lashiem un zushiem. Un zini nu, kam vairaak pirceeju - reizeem liekaas neticami, ka tos zushus par 30 turpat eiro/kg kaads izpirks. Tad jau muusu deputaatiem buutu jaaspiid no zushu eeshanas - vinji vien tik daudz nenoeestu!:) Lashu kaudzes - vispaar pratam neaptverami! Paskaties reizeem - peec paskata ne visai situeeta daama gluzhi sirmu galvu nopeerk par saviem, saujaa tureetiem eirikjiem un centiem, dazhus simtus gramus lasha! Saprashanas gan daudziem pamaz - tagad, rudenii, dazhs labs meklee vieteejos lashus! Tie tak der tikai zupai, jo naarstinieki lielaakoties - negarshiigi bez gala.
v_s_o_p (2014-10-19 12:15) Izmantojot iespēju pastāstīšu kā es rīkojos ar renģēm. Renģes ņemu vismaz 3 kilo, ķidāju(darba rīks – šķēres), salieku trauka, pārkaisu ar sali, sajaucu. Cepšanai eļļā tiek sakultas 5-6 vistu olas, tiek “iedarbinātas” uzreiz 3 pannas.. Ziveles tiek apvārtītas vispirms miltos un tad olā. Kamēr jūras produkts cepās gatavoju marinādi – vāru ūdeni kuram pievienoju etiķi (marinādei ir jābūt riktīgi skābai) piparus, smaržīgos piparus, dažas lozberlapas. Šķidrumu vāru aptuveni 15min. Tad katliņā lieku klāt sagrieztos sīpolus (1kg.) un vāru tos kādas 4-5 minūtes. Saceptas zivis salieku pārtikas plastmasas traukā (atdzīšos, no sākotnēja kvantuma paliek tikai divas trešdaļas, viena trešdaļa jau mīt māgā) un pārlēju ar marinādi(atdzesēto!!!).. Renģes marinādē izcili šiks ēdiens, pamēģiniet
miers2 (2014-10-19 15:52) 1 zivs ēšanas kultūras pamats ir nerīt zivi kā auzu putru!!! Bet mācēt ar mēli sataustīt visas asakas - lai pie galda nav jāžākstās, jārīstās kā uz sprāgšanu izbolītām acīm .. vai viss jāapvemj
v_s_o_p (2014-10-19 16:01) miers2--> labs! Zivs ēšanas process ir zināma piepūle, aristokratisms.. ēstgriba rodas ēdot.. nav 3 piegājienu hesburgers.. :DD
princesemelna (2014-10-19 16:31) iztīrītas reņģes jāmērcē kādas 2 stundas pienā ,tad var cept kā parasti ,nav izteiktā smaka cepot un ir sulīgas...labu apetīti
v_s_o_p (2014-10-19 16:53) princesemelna-->pareizi rīkojies, saskaņā ar senām tradīcijām
enemul (2014-10-25 12:08)
princesemelna--> Kas tā par reņģi bez zivs smakas?!?!? Bet par gaumi jau nestrīdas! ;)
Bet ja par ēšanas kultūru,tad 100% pievienojos miers2! Zivis garšo tiem,kas māk tās filigrāni ēst!
Negarsiga vitinata zivs, ka izlietot? (16)
Zivju kotletes (16)