Zivju kūpināšana pārnēsājamā kūpinātavā
Makšķerēšana 3-5 dienas, zivju daudz, gribas atvest mājās žāvētas
janisb
Vinkāršākais variants slēgta kaste ar skaidām tipa:
http://www.fishingisland.lv/5228/id/5211
Sanāk tīri labi karstī kūpinājumi, bet rūpnieciskiem apjomiem nederēs :D
Labāk ledus kaste ar ledu, iztīri tās zivtiņas, ieliec kastē un ved mājā jau kā pusfabrikātus. Daļu var iesaldēt, daļu uzreiz uzcept, vēl ķadu tādā kūpinātavā iebāzt.
Bet ja gribi ar tām lielajām, tipa pārnēsājamām, ņemties, tad uz zveju ar treileri jābrauc :D
JurisK Vasaras laikaa karsti kuupinaatas peec dienas jau buus biistamas veseliibai. Bet auksti kuupinaatas paarneesaajamaa kuupinaatavaa nedabuusi. Kjidaa un saali mucaa(plastmasas toverii, polietileena maisaa), maajaas vareesi meerceet un kuupinaat, ja tieshaam vajaga eeshanai sakjert.
meistars40
2
Pilsonin pilnīgs čau!
Zivis daudz.... vai badu esi cietis, ka visas vajag mājās atvest! Pilnīgs sviests!
Gudrāk ir mājās atvest svaigas, kas noķertas pēdējā copes dienā.
Pirmās tikai pašpatēriņam uz vietas vai arī pēc bučas palaist vaļā...😊
2019-03-05 22:38
Ander
Piekrītu meistars40 viedoklim!
Kam to kvantumu ar zivīm. Paķer, pakūpini, pacep, pamielojies, atved svaigas mājās no pēdējās dienas copes. Nākamās brīvdienas dodies atkal copēt! Tas, ka nokūpināsi tonnu ar zivīm, nenozīmē, ka atvedīsi mājās, taču bojājas vel trakāk, kā svaigas, sasālītas, vēsumā, tumsā noliktas. Pie dabas esot, nepamanīsi, kad tā muša tur pielidos un sadarīsies!
Kūpināt var daudz veidos un tam nav vajadzīga metāla kaste, jo viss atrodas dabā. Vajag tikai fuksīti, čireli un šķipel un nedaudz izdomas! Sanāk izcilas zivis caur alkšņu dūmiem gatavotas, pats kūpinu!
2019-03-09 11:22
Negarsiga vitinata zivs, ka izlietot? (16)
Iesakiet marinadi vistu kupinasanai (4)
Zivs esanas kultura (11)