Kas ir jūsu firmas ēdiens?

Piemēram, pie manis radi, draugi un paziņas nāk paēst ķīniešu ēdienus, sevišķi vistiņu visādos izpildījumos, ceptus dārzeņus, lazanju vai kādu torti pasūta, bet man sievišķīga ziņkāre: kas citās mājās ir tas, kas iepriecina ciemiņu? Kas ir jūsu firmas ēdiens? Zinu te vienu mītošo hahlušku, kura ar zupām nāks klajā :) Kafija un sekss der, bet būs par banālu, piedodiet!

inaralaima      Cepetis ar daudz ķiplociņiem,dēla,tepat upītē ķerta līdaciņa,folijā cepta ar dārzeņiem un zaļumiem.

hefny      garšigi kartupeļi ar karbonādi vai siļķi un zostīte /mazliet ar rudzu apceptiem miltiem/, un arī salātiņi ar krējumu.ņammmmmm...

kloss      JurisK tas ko Tu sauc par plovu (pēc Tavas aprakstītās metodes) īstenībā ir kišmišbezrozīnēm un ar īsto plovu tādam maisījumam nav nekas kopīgs ne garšas, ne aromāta, ne sātīguma ziņā.

anksa      nevar kaut kādus RIMI rosolus salidzinat ar to kas gatavots mājas no svaigi varitiem produktiem un tikko samaisits tur jau ari ir tas "noslepums"..es nekad neesmu ēdusi nevieneus ne RIMi ne Maksimas salātus..citiem ari neiesaku..tad jau labak nograuzt plikas maizes šķeliti

limonija      Par jērgaļu taisnība - tikai čuguna pīlē jāsautē, sanāk debešķīgi...!(1kg gaļas, 1kgtomātu, 1kg sīpolu). Ar šo vienkāršo receptīti esmu ieinteresējusi dažu labu profu:) Pati esmu slinka gatavotāja, bet sanākot garšīgi;) Manas plānās pankūkas bērnu klasesbiedri un draugi vienmēr slavēja un nespēju diezgan piecept, arī biezpiena plācenīši esot perfekti(ar medu), bet sevišķi man sanākot visparastākā miltu mērce jeb zoste - par to pati brīnos:D

anksa      Intreresanti, ka tādas mērces vēl kāds gatavo??

art_deco      Miltu mērce - apcep sīpolus olīveļļā vai sviestā , pievieno miltus, pēc tam vai nu pienu vai nu skābo krējumu samaisītu ar ūdeni. Var iztikt arī bez sīpoliem.

janisb      Naf tādu firmas ēdienu, bet tādi kurus gatavus nevar dabūt un jāgatavo pašam - ceptas smadzenes, nieru zupa, vista šmorēta ar rīsiem, pelmeņi pēc ķīniešu metodes gatavoti (ne īsti cepti ne vārīti), ragaļiki..

bitite27      Pankūkas ar biezpienu un rīvētiem āboliem.

violinn      Beidzamos gados viesu skaits ir tāds, ka gatavoju siltās pusdienas.
Sliecos uz nesamocītiem ēdieniem. Ja gaļa, tad gaļa.:) Parasti divu vai trīs veidu, atkarībā, kas mājās labs aizķēries vai veikalā "´uzrunājis. Kā cepetis, ar garšvielām kā nu kuro reizi. Nu un tad piedevas, arī maksimāli nesamocītas. Kas ir neiztrūkstoši, tas būtu cūkgaļas cauraudzītis krāsnī cepts. Piešāvos pagatavot, kad vienmēr sanāk sulīgs, tāds, ka mutē kūst, nevis sauss vai sīksts.Gatavošanas ilgums ir krietni ilgāks, kā ""parasti"´. Faktiski tas ari ir vienīgais, ko gatavoju no cūkgaļas. Varētu derēt pie ""firmas ēdieniem"".
Ja tieši vēl par firmas. Com morgen wieder, kā mana ome to sauca. Gaļas pankūkas un buljons. Ārkārtīgi darbietilpīgs, bet, kad ir uzrāviens, tad izcili. Gaļa pankūkās no zupas gaļas, tad ir pareizā garša.
Eksotiskos negatavoju, ir taisīti mājās ķīniešu varianti, bet es tomēr sliecos uz to, ka labāk tos izbaudu tajās vietās, kur pavārs skaidri zin, ko viņš dara.

Deisa      Pēdējā laikā sanācis tā, ka ciemiņus iepriecinu ļaujot viņiem izvērsties savā virtuvē un izrādīt savas kulinārās prasmes, pati arī piepalīdzot. Un tas, liekas, iepriecināja krietni vairāk kā atnākot uz visu gatavu. Savukārt pati arī esmu gājusi ciemos un apsēdusi virtuvi, tur taisot suši.

Lucy      Man laikam tortes,īpaši mana napoleona kūka.
Man gatavošanā padodās viss gan zupas,gan gaļas ēdieni,kam ķeros klāt,tas būs garšīgi un būs pa pirmo!
Maltīti vajag gatavot ar prieku,vnk gatavot,ka tā vajag,tad labāk graust sausu maizi uzliekot virsū desu.

Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu