Vai sildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī?

Veselīgāk ēst aukstu ēdienu vai mikrovilnī sildītu? Iet runa par gatavu ēdienu :)

neratni_stasti  1   Ja ir tikai divas izvēles - auksts ēdiens vai mikroviļņu krāsns, tad es izvēlētos ēst aukstu. Bet, ja ir iespējas, tad tomēr sildītu uz gāzes plīts. Elektrisko plīti arī neciešu.

GarlaikotsLaucinieks  1   Nez, ja citas iespējas nebūtu, es sildītu, bet ne pārāk bieži.

Mikrovilnene manā apziņā ir viens no tiem cilvēces lieliskajiem izgudrojumiem, no kuru izmantošanas es atturos.

Edg    1 Tad kad tev paika ar to mikrovilni ir iesildīta un no pečkas izņemta. Tur vairs nav nekā vairāk kā tikai vienīgi un tikai tas ko tu tur ieliki, tikai siltā veidā. Mikroviļņi ir tikai enerģijas veids ar kuru tu to visu sasildi (lūdzu atkārtot sākumskolas fizikas kursu). Nu gluži tāpat kā uz parastas plīts tikai izsildot vienlaicīgi visā apjomā.
A ja runā par kaitīgumu tad te visdrīzāk derētu palasīt kas tajā sildāmajā klimpā ir ielikts iekšā. Un tad tur gan visdrīzāk atradīsi visu mendeļējeva tabulu samaisītu kopā ar vairāk vai mazāk kaitīgām E piedevām. Tās rūpnieki liek uz nebēdu lai labi smaržo, garšo, glabājas un reizēm arī radītu atkarības. Gluži kā narkomāniem. Piemēram viena legāla viela kas rada produkta atkarību ir cinka dioksīds. Nav nekur aizliegta, nav arī E-viela. Sīkums bet patīkami kad ēdājam rodas tieksme uz kautkādu norteiktu cīsiņu marku, bizness kā nekā. Vai vēl piemēram maizes mīklai pieliek drusku vairāk vārāmo sāli. Arī sīkums, bet viena daļa sāls mīklā piesaista 9 daļas ūdens. Tad nu brīnāmies kad veikalā kukulīts tikpat liels kā senāk padomju laikos. Bet ar sodu uzpūsts un sastāvā ir 90% gaisa, bet svars ir tāds pats kā blīvākam izstrādājumam. Vēlviena ļļļļļoti veselībai noderīga viela - Nātrija glukomāts. Liek pie gaļas lai būtu sārta un sausajām-ātrajām zupām.
Tāpēc nevainosim mikrovilni visās mūsu kaitēs, bet labāk padomāsim ko ēdam :) Labu ēstgribu visiem.

neko  1   Mikroviļņu krāsi var ļoti labi sildīt cīsiņus un tamlīdzīgus surogātus. Tur neko sabojāt vairs nevar, bet normālu pārtiku es viņā nekad nelikšu. Kaut vai tikai garšas pēc.

jollyroger      Edg izskaidroja pilnīgi pareizi:
gatavot ēst ar to nevar, bet uzsildīt var- tam ar tā ir domāta

purify    3 princeses uz zirnja.. ja gribas siltu eedienu, mikrovilnim nav ne vainas.. ga gribas aukstu - var eest aukstu.. jeezinj, tas mikrovilnis garshu nemaina.. ja kaadam liekas ka Shausmiigi maina - neesat paaraak izlepushi?? :D

neratni_stasti  1   Nju, tie, kuri grib, var sildīt mikroviļņu krāsnī ēdienu uz vella paraušanu, bet es to nedaru un nedarīšu! Lūk, šajā gadījumā esmu iespaidojusies fundamentāli no tiem ļaudīm, kuri uzskata, ka mikroviļņu krāsnī sildīts ēdiens = miris ēdiens. Aš kaut kādi pētījumi vēl tiek piesaukti, kas 2. pasaules kara laikā taisīti. Detaļas vairs neatceros, ja kādam interesē, pats var iet meklēt neta dzīlēs. Ar aicinājumiem labāk skolā mācīties fiziku nebūs te līdzēts.

duriks      Man dažas zinošas sievietes samācīja sildīt ēdamos mikroviļņu krāsnīs.
Problēma esot tajā, ka cilvēki ieliek tajā krāsnī kaut ko iekšā, noregulē darbības laiku, ieslēdz un tiklīdz kā process beidzas, tā tūlīt sasildīto ēdienu ņem no krāsns laukā un ēd nost. Kamēr karsts, tā sacīt.
Pareizāk esot darīt tā - cik laiku ēdiens krāsnī gatavojas, tik ilgu laiku vēl pēc tam ir jānogaida. Tikai pēc attiecīgā laika, ēdienu drīkst ņemt no krāsns ārā un ēst nost.

Kādēļ? Esot tas sildīšanas process tāds, ka mikroviļņi kaut ko (dāmas stāstīja par molekulām) tajā ēdienā saaktivizē tā, ka molekulas kustas un ēdiens sasilst (NB! Pie maniem vārdiem nepiesietes - varu ne tikai rupji nodomāt bet arī tieši pasūtīt). Tiklīdz kā sildīšanas laiks ir beidzies, molekulas uzreiz neapstājoties kustēties bet vēl turpinot tur riņķot kā rezultātā ja ēdienu tādu tikko no krāsns ņemtu ārā apēd, tad visa tā kustība turpinās vēderā - no tā arī visas nedienas. Bet ja sildīšanas procesā ieregulēto laiku pēc tam vēl nogaida - visas kustības ir beigušās, process apstājies un ēdienu varot ēst nost.
Sākumā es sildīju savas siermaizes un tā bija, ka pēc ēšanas vēderā burbuļoja, bet, vadoties pēc ieteikumiem, pēc nogaidīšanas viss kārtībā. Tagad, kad kaut ko sildu mikroviļņu krāsnī, vienmēr nogaidu tur tās minūtes

neko      " ja kaadam liekas ka Shausmiigi maina - neesat paaraak izlepushi?? :D"

Var būt ar izlepis, bet neteiktu citi sildīšanas vedi būtu ar ko sliktāki vai sarežģītāki.
Var ja būt ka "duriks" metode ir lietojama, bet tad uz parastākās pannas ir ātrāk un vienkāršāk.

mojito      Man liekas,ka tur vieniigais ir kaa labaak patiik. Nedz auskts , nedz mikrenee sildiits nav biistams.

ucibucis29      Mhmmm, durik, tās molekulas tev vēderā kustas gan. Diemžēl man Tevi jāinformē, ka Tu sastāvi no 100 miljardiem molekulu Un Tās Visas Kustas ibo Tu esi siltāks par absolūto nulli. Visu laiku kustas. Visas.

EDg labi uzrakstīja, jāpiebilst, ka Na glutamāts ir visās desās, cīsiņos, sardelēs, šķiņķos un padara mūs nervozus.

vilks28      pasildīt pašā lakā,it sevišķi darbā,kad šmorēt nau laika.

Deisa      Nu nez, kā tur īsti ir. Mikrene liek molekulām kustēties un tas sasilda ēdienu, bet sildot uz pannas, molekulas tāpat sāk kustēties no siltuma. Tad kāda starpība, kādā secībā? Taču tik un tā pret mikreni izturos atturīgi, turbo krāsniņa ar infrasarkanajiem stariem patīk labāk.

saullla      Par mikrenēm ir divi absolūti pretēji viedokļi internetā.Vieni saka ka absolūti nekāda kaitējuma,citi ka ir kaitigi ļoti.
Es tomēr sliecos piekrist tam kas neatblasta šis krāsiniņas.
http://www.e-mistika.lv/?txt=753

Pietiek jau ar to,ka ēdiens nav dabūjams veselīgs vairs šodien,bet to visu stūķēt mikrenē vēl kautkā roka neceļās slēgt pat iekšā to verķi,kaut mājās viņa ir.

Melika      sildits paliek sildits, nav svaigi gatavots. Ja sildit, labak mikrene-laika un trauku ekonomija, nav pannas, katli jamazga

ucibucis29    1 "ēdiens nav dabūjams veselīgs vairs šodien" (c) Saulla. Informācijas avots - e-mistika.

Bez komentāriem.

kalatura      infrasarkanais starojums ir kaitīgāks par atklātu liesmu.Mikroviļņu krāsnis bieži tiek izmantotas onkoloģiskajās nodaļās,lai pēc ķīmijterapijas un neiropēnijas sterilizētu katru produktu,ko cilvēks var ēst.
Dators,mobilais un sadzīves tehnika arī kaitē,da jebkas,kas izstaro..ja vēl stumjam iekšā visu sastarotu,kuda mir katjitsa...

edmunds19692    1 Kolēģi, nu palasiet fizikas grāmatiņu, lai neizslausītos pēc Nezinīšiem. Gan sildīšana "uz plīts", gan mikroviļņu krāsnī ne ar ko neatšķiras - kā vienā, tā otrā gadījumā tiek izmantoti "viļņi", atšķirās tikai to frekvence.

kalatura      kam nav pieredzes,tas vienmēr balstīsies uz teorijām.

Līdzīgi jautājumi
Mikrovilnu krasns izvele (6 atbildes)Popkorns mikrovilnu krasni (8 atbildes)Piradzini mikrovilnu krasni (20 atbildes)Ka muret holandiesu krasni? (6 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu