Marinēts ķirbis

Kurš prot marinet ķirbi?
gribetos jau pašu parbaudiitas receptes, ne no googles. jau iepriekš liels paldies! ))

Jautā Tessa 2012-11-06 11:01

Lucy (2012-11-06 11:10)      Es protu un man garšo marinēts kirbis.Receptes nav,taisu uz garšu.Sagriežu ar siera nazi ķirbi,lai smukāk.
Vāru ūdeni+cukurs,krustnagliņa,smaržīgais pipars,kanēļa standziņa,etiķis.
Tad nokāšu caurdurī un lieku kirbi pavarīt,bet tikai nepārvarīt,tad būs mīksts.Burkā vēl iegriežu cidoniju šķēlītes un leju burkās gatavo kirbi,vāku ciet,lai atdziest,tad ledusskapī un katru rītu brokastīs,vismas 5-7 gabaliņus apēdu ņam
Veselīgi,garšīgi mmmm..šogad mani neviens vēl nav uzaicinājis uz ķirbju bērēm:((((

Silver (2012-11-06 11:12)      ar etiķi ir garām... ar citronskābi kudi garšīgāk...

Lucy (2012-11-06 11:13)      man ar citroskābi negaršo,nav asuma!!

Mel_lene_back (2012-11-06 11:30)  1   Neliec ne etiķi, ne citronskābi, bet cidonijas skābumam. Excelenti!

gravieris (2012-11-06 11:40)      ar citronskābi pat marinādi izdzeru pēc ķirbīšu apēšanas.Noteikti labāk,kā ar etiķi marinēt

Saldaa_Brunete (2012-11-06 11:57)      Visgaršīgāk ir tikai ar cidonijām. To vispār nevar izstāstīt, cik garšīgi sanāk - ananāsi garšas ziņā stipri atpaliek!

skvo (2012-11-06 12:07)      nav tur minūtēs tā vārīšana, bet ķirbju gabaliņi kļūst it kā caurspīdīgi, tad ir riktīgi - vārot redzēsi pati. Arī lieku etiķi. ņam,ņam, ņam

elsa (2012-11-06 12:16)  1   Tikai ar dzērveņu sulu. Izspied sulu, klāgt ūdeni, cukuru, kad karsts, met iekšā ķirbjus un uz lēnas uguns vāri kamēr mīksti. Krustnagliņu klāt un atdzesēt.

Silver (2012-11-06 12:31)      to gravieris:
Vo, vo... tur jau ir tā sāls :) ...etiķa marinādi neizdzersi :)

to saldaa brunete:
ķirbjus ar cidonijām vajadzetu vispār likt citā kategorijā, jo tas jau ir cits produkts :) viņiem vispār mainās garša... tie jau drīzāk ir marinēti ananāsi, nevis ķirbji :)

stardust (2012-11-06 12:50)      :D neez, bet man gan garšo etiķa marināde, un mierīgi var padzerties!
Marinādi mūsu ģimenē taisa līdzīgi, kā jau Lucy minēja, tik bez cidonijām.

zizite (2012-11-06 13:07)      Aizvakar jau izvārīju variantā ar citronskābi nevis etiķi. Kanēļa standziņas gan nelieku. ....ņammīgi. Vakar jau visi tika apēsti!
Piekrītu, galvenais nepārvārīt. Kā kļūst caurspīdīgi, tā beidzam vārīt.

Luusila (2012-11-06 13:54)      Marinādei 1.5 l ūdens; 0.5kg cukura; etiķa esenci 1.5 ēdamkaroti; kanēļa mizas gabaliņu un 10 krustnagliņas. Ķirbja gabaliņus vāra marinādē, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. (Laiks mainās atkarībā no šķirnes.)

Izmēģināta arī recepte, kur lietots pašgatavots cidoniju sīrups (kad cidoniju gabaliņus apber ar cukuru un dienas 3 patur, pēc tam sīrupu lej pudelēs, bet gabaliņus sažāvē ziemas našķim), viena citrona sula un ar smalko rīvi norīvēta citronam dzeltenā miziņa; tur tāpat klāt kanēļa miziņa un krustnagliņas. Taču šis jau ir tāds kā saldais ēdiens,kam sen vairs nav ķirbja garšas; kamēr parastos marinētos ķirbjus, lai arī tie iznāk saldi, tomēr lieto pie otrajiem ēdieniem.

Luusila (2012-11-06 13:59)    1 Jā, vēl- mans ķirbis bija liels, kopā iznāca 25gb 1/2l burciņas, tāpēc marinādei visu ņēmu dubultīgi. Iznāk tā, ka pieberot pilnu katlu ar ķirbjiem, tie vārot sakrītas, un tai pašā marinādes porcijā var izvārīt arī otru porciju sagrieztos ķirbjus.

Lugareecija_Darela (2012-11-06 19:00)      šo unikālo augli/dārzeni es gatavoju gan svaigā veidā kopā ar āboliem un kanēli + medus/....ja kas ļooti veselīgi, vēl es gatavoju arī sāļos salātiņus ar burkāniem, arī ļooti veselīgi ,ķirbi lieku klāt sautējumā, sakņu zupās, es dievinu ķirbi visādos veidos un garšās.

Lugareecija_Darela (2012-11-06 19:09)      aizmirsu piebilst.... ķirbis kopā ar ābolu ,medu,un kanēli lieliski dedzina kalorijas,sarīvēju visu svaigā veidā un ēdu vēlo vakariņu vietā, rezultāts ļoti patīkams :)

senga (2012-11-28 03:14)    1 Ar etiķi,cukuru,var pielikt cidonijas,ļoti garšīgi un interesanti pievienojot apelsīna,mandarīna miziņu.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu