Receptes ar ķirbi

Sveicināti! Lūdzu iesakiet kādu labu,bet ne pārāk grūtu recepti,kur viena no sastāvdaļām būtu ķirbis. Ar šo daarzeni man nav nedz pieredzes,nedz ideju...taču viens tāds exponaats nīkst manā ledusskapī:) ja godīgi-nav ne jausmas,kā jāvāra pat mannā putra ar to...ir jāuztaisa tāda kā pljurinja,vai vienkārši jāvāra kopā ar mannu? Tādēļ ņemšu par labu visa veida ieteikumus! Veiksmīgu dienu!

strangers (2006-12-18 10:23)      Vislabāk un veselīgāk ir lietot svaigā veidā! Izspied sulu! Labi palīdz pret visādām kaitēm. I, ja nemaldos, pret vēža rašanos....

novakare (2006-12-18 10:28)      Labi garšo svaigi rīvēti ar citronu sulu un medu.

Ezjule (2006-12-18 10:30)      Str-am taisnība,kirbjus ļoti veselīgi ir graust tīrā veidā-teicami attīra organismu no visādiem mēsliem

dzeg_ (2006-12-18 10:47)      tikai marinēro...
/no pārējiem ķirbja ēdienu paveidiem noskurinās/

iluuuzija (2006-12-18 11:21)      Ķirbja piena zupu.Nelielā ūdens daudzumā vāra ķirbja gabaliņus līdz tie izšķīst(izšķīst var piepalīdzēt saspaidot,kad tie mīksti),tad pielej pienu un nedaudz mannā...protams sāls un cukurs pēc garšas.
Man garšo...a bērni tādās reizēs meklē pa leduskapi ķirbju zupas aizstājēju:)))))

edmunds (2006-12-18 13:13)      kjirbis lieliski pienjem jebkuru garshu un kraasu - lieto pie kaa veelies.

EXCAPADE (2006-12-18 13:15)      Visveselīgāk, izspiest sulu, bet ar VISĀM ķirbja sēklām( vērtīgas vielas) un pielikt klāt 1(vienu) banānu, 1(vienu) apelsīnu, jo citādi ķirbju sula viena pati nav baudāma.

Sarīvēt, pielikt parastai plāno pankūku mīklai.
Arī rauga mīklai ( pīrāgi, ķirbju maize) ķirbis piedod foršu dzeltenu krāsu.

Hot Chocolate (2006-12-18 15:00)      Man ir superigas kirbju kukas recepti, nav gruta, bet sastavdaljas krutas- mandeles, ingvers utt..

PostScript (2006-12-18 18:47)      ...parasta kartupelju biezputra ar samiiciitiem kjirbja gabalinjiem ir garsiiga, bet tai jaapieliek nedaudz saspiesta kjiploka.

Spicis (2006-12-21 09:59)      Nespied tikai uz ķirbi. Visgaršīgākie un pierastākie ir marinētie ķirbja gabaliņi, tak to Tu mierīgi vari pievienot jebkuram dārzeņu ēdienam kā sastāvdaļu, nepārspīlējot. Tātad, visi sacepumi, sautējumi, mērces, zupas, utt. - sagriežot katram ēdienam atbilstošā veidā.

frea (2007-01-16 20:01)      Loti labi ir dzert kirbju un burkaanu sulu, attiira organismu! Tad veel var sauteet ar kaapostiem, pati gan neesmu meeginaajusi gatavot, bet garsojusi esmu, kirbi vispaar nejuut!

sla_ida (2007-01-17 08:33)      Man arī tikai marinēts ķirbis garšo.Ķirbja mizas nevajag izmest-tās jāsakaltē,pēc tam jāsamāļ.Kā piedevu pievienot dažādiem ēd.

Papele (2007-01-19 08:13)      Visgaršīgākais ir ķirbja pankūkas!! Es jums nemāku izstāstīt kas tas ir par gasdumu - tās pankūkas ir zeltainā krāsā un tik čaganas.... Bet tā taču ir ideja, rīt ir sestdiena - cepšu ķirbju pankūkas, patiesībā biju par tādu lietu piemirsusi!!

avenekazene (2015-05-19 10:54)      Kirbja kremzupa ar grauzdiniem! Kirbis, burkans, sipols apcepts, tad uzlej udeni, pasautee, pielej saldo krejumu un sablendee.sals, cukurs un labu apetiti!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu