Ķirbju sagatavošana ziemai

Ķirbju sagatavošana ziemaiTādu lielu ogu kā ķirbis ne vienmēr var vienā reizē apēst. Tāpēc radās doma, vai nevarētu to ķirbi gluži kā biezzupai sagatavot putriņā ar garšvielām un tad pasterizējot iekonservēt burkās, jo, teorētiski spriežot, arī tādam vajadzētu uzglabāties, bet cik ilgi? Jo marinētos ķirbjus jau bērnu dienās esmu atēdies, tādus negribās vairs..
Jautā KlusumsL5 2018-11-13 16:55

JUgita1959    2 Putriņu pa porcijām un saldētavā iekšā. 2018-11-13 17:55

shining    1 Cik daudz Jums viņu ir? Tak ne jau vezums! Ja tur vēsumā, ankambarī, mehāniski nesavainotus, nesaldētus, tad gan jau pat līdz Meteņiem var glabāties. Rīkojiet ķirbju vakarēšanu: kūkas, smūtiji, krēmzupas! 2018-11-13 19:27

madaa      Var pa šķēlei kādai smukai kaimiņienei vai kolēģei uzdāvināt. Sievietes novērtē saimnieciskus vīriešus....Ceru, ka diskusijas autors ir vīrietis:) sieviete zinātu kā ķirbi pievārēt.. 2018-11-13 19:44

miers2      Kūkas , smūtiji, krēmzupas :( - sivēnu barība tas viss...ja nu tikai mazliet , paretam ķirbīši marinādē, bet tad atkal šnabi vajag, lai tie ķirbīši nešķebinātu 2018-11-13 19:45

anis      Nu, tad atliek sablenderētu ķirbi ieraudzēt-tur varētu arī tonnu izlietot... tad iedzīt trubās vai tāpat ar karoti... 2018-11-13 19:50

marta1964    2 Var sagriezt un žāvēt,gatavot sukādes.Kirbi var savārīt ar cidonijām kā ievārījumu.Cept sagrieztā veidā cepeškrāsnī ar garšvielām.Un vēl var saldos taisīt ,maizi cept utt. 2018-11-13 20:04

borzomi      Ķirbji+ cidonijas= ananass.
Viss tikai stikla mētelītī!
2018-11-13 21:11

leons13      Nu nezinu,mēs ar sievu marinējam,citādā veidā negaršo,tad ir jāeksperimentē. 2018-11-14 12:28

slieks      Ķirbis+apelsīns+žāvētas aprikozes. Ļoti gards ievārījums. Kādu cepumiņu piegrauzt klāt, rūgtu kafiju... 2018-11-14 16:32

elfu_mazulis    1 ja nesagriezts un pašu audzēts, tad galvenais glabāties likt tādā pašā veidā, ka gulēja zemē, negrozīt, nekratīt un sausu nolikt skapjaugšā...tad kaut gadu stāv, bet protam labāk apēst līdz janvārim, februārim...
ja sagriezts, tad par sterilizēšanu diemžēl neko nezinu, audzējam mazus riekstu ķirbīšus, sanāk tieši vienai reizei, ko uzcept gabaliņos cepeškrāsnī un 1-2 dienās apēst...un neko sagrieztu glabāt nevajag...bet ja saldētava atļauj, tad pat savārīt putriņā nevajag, samaļ nevārītu gaļas mašīnā un pēc tam kad vajag izvelk porciju priekš gardām ķirbju pankūkām...
2018-11-14 18:51

Drole      bet ja tās saldētavas nav, var pusi kjirbju paardot un vienreiz beidzot to saldeetavu nopirkt.

Bet vispaar kjirbji mieriigi pashi glabaajas liidz citam gadam, ja tos lieki negraabsta un nespaarda.
2018-11-16 01:19

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu