Šašlika gaļas glabāšana

Lieta tāda, ka šašlikam paredzēto gaļu atveda jau šodien, bet Līgo vakars pēc 3 dienām... Kā gudrāk droši to gaļu saglabāt? Marinēt šodien? Bet gribēju tikai majonēzē ar sinepēm (vai tomātu mērci), nevis sālī un etiķī... Bail, ka sabojāsies. Atstāt kāda ir, un marinēt rītvakar? Ja šodien, sīpolus var likt? tradicionāli jau tie it kā skābē... Saldētavā galīgi mest negribas. Vārdu sakot, baigā megaproblēma man šoreiz. Kā jūs darītu?

Parama      iemarinētu, un rīt izceptu un apēstu:D
es ar majonēzi nekad netaisu, tikai citronu un sīpolu. tak aukstā vietā vajadzētu 3 dienām izturēt... bet pārliecināta neesmu. saldētavā gan nebāz!

arī gaida pieredzes bagātus padomus

Maverick  2   Laba gaļa vispār ir jāmarinē tikai dažas stundas un jo vienkāršāk´- jo labāk ! Visi tie etiķi, majonēzes, citroni u.c. ir vajadzīgi VECAI GAĻAI !
Ja tā gaļa jau mēnesi nav stāvējusi kaut kur plauktos, tad vienkārši apsedz ar mitru salveti un atstāj ledusskapī, vēsumā (bet ne saldējot !) Pa trīs dienām nekam nevajadzētu notikt !

Parama      ja tev kaut kas to gaļu samaitās, tad veikalā pirktā majonēze, sinepes un tomātu mērce! es nekad gaļu ar tādiem mēsliem nemaitāju, ja kādam gribās, jau ceptu gabaliņu var mērcēt kečupā, cik vēlas:)

Maverick      Nu kā jau teicu - ja viņa ir svaiga, tad tās 2-3 dienas ledusskapī neko nemainīs. Bet ja viņa jau pirms tam kādu nedēļu ir stāvējusi - tad HVZ ...

Bet ja tagad iejauksi majonēzē - tad tur no gaļas garšas nekas pāri nepaliks.

lucia41      es iemarinētu un tad turētu ledusskapī...lai garšo! priecīgus Saulgriežus!;)

zashibis      Majonēze un sinepes savā ziņā arī kalpo kā konservants. Pa 3 dienām ar slapju salveti klāt var, bet zem tās salvetes būs zila gaļa. Es vienmēr majonēzē marinēju. Var turēt pat nedēļu un nekas nebojājas.

Ingaxx      Par cik rūpnieciskajai majonēzei ir klāt etiķis un visi konservanti, tad mierīgi marinē šodien jau un lai stāv traukā (majonēzē un citās marinādēs gaļa var stāvēt ilgi), sīpolus pieliec pāris stundas pirms cepšanas, tie gan var brīnumus izraisīt. Nav veselīgi bet arī garšo majonēzē marinēta gaļa. Vēl jau vari gaļu sasaldēt un atsaldēties izņemt iepriekšējā vakarā... Tev tagad padomu gana, tā kā izlem.

piparbecinja      es 1-2 dien paturētu ledsskapī un atlikušo laiku atstātu marinēties:D

jollyroger      a kas etiķim vainas?? man garšo, piemēram

andzipa      neķer kreņķi! mierīgi marinē un turi droši. gardāko šsšļiku sen ēdu, kad īstens kaukāzietis pats bija marinējis baltvīnā, turēts bija vairākas dienas. Pati tagad parasti marinēju ar citronu, sīpoliem un maķenīt eļļu. majonēzē- nu beidziet tos taukus krāt! Bet praktizējoša gaļas tehnoloģe klases salidojumā pasmaidīja- kāpēc tērēt naudu citroniem, re kur dārzā aug rabarberi, jāņogas- ka tik kaut kas skābs:) Labu apetīti un lustīgus svētkus!

garaamejoshais      atstaaj ledusskapii un riitvakar marinee.

es jau etikja dsaslika piekriteejs esmu ... taas diivainaas receptes jaunaas ar 1000 un vienu sastaavdalju visaados kefiiros man leika skautkaada mulkiiba

Bekka      Ierīvet var vienkārši ar sāli un turēt pāris dienas ledusskapī, tad pirms svētkiem iemarinēt, tik jāatcerās, ka sāli tad mazāk jāliek.Labu apetīti.:)

Weejainaa_    1 Marinē droši jau šodien..svaiga gaļa jebkurā gadījumā pēc divām dienām vairs neskaitās svaiga,toties marinādē var stavēt un nebojāsies tik ātri...kādu marinādi izvēlēsies,atkarīgs no Tevis,es laikam liktu citronu,zaļumus,garšvielas,sīpolus...

garaamejoshais      melon (2012-06-20 22:24) jautājuma autora komentārs

Liecies mieraa, neskaabais shashliks nav nekaads shashliks... :pp

Vieniigi ja meerkjis ir lai visu uzreiz neapeed un uz galda vinsh staav visa vakara garumaa tad tik uz priekshu :D

piparbecinja      starp citu - var marinēt arī tomātos.

snamlet      Nesen iemarinēju gaļas gabaliņus sasmalcinātās zemenēs + timiāns vai baziliks...nepierasti patīkami un garšīgi. Var arī kvasā + smalki sagriezti rabarberi + olīveļļa mazliet.

jauks_preteklis      SNAMTET:gastronomiskie izvirtuļi ;)

Līdzīgi jautājumi
Marināde vistas šašlikam (11 atbildes)Palikusi vēl iemarinēta šašlika gaļa. (13 atbildes)Šašlika recepte (8 atbildes)Jēra šašlika receptes (9 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu