Rabarberu ievārījums

Padzirdēju par tādu opciju kā rabarberu ievārījums, jāatzīst ne tāds kādreiz ir taisīts, ne garšots..Internetā virkne receptes, iekāriens ir, šķiet mēģināšu, bet interesanti būtu dzirdēt kādu komentu, no cilvēka kurš tādu ir vispār ēdis.. Netā receptes rabarberiem ij ar zemenēm, ij banāniem utt. varbūt kādi ieteikumi, vēlams iz personīgās pieredzes?
Jautā Auguste 2011-06-20 11:35

verso  1 2 Vakar nogaršoju rabarberus ar apelsīniem. Man garšoja. Pie saldējuma dikti feins tas skābumiņš. 2011-06-20

Just_    1 Ak mīļo stundiņ! Visparastākais ievārījums pasaulē. Ļoti labs visādām tortēm, rollbiskvītiem, ko starpā/vidū kārtām smērēt. Vislabāk garšo, ja savāra kopā ar zemenēm. 2011-06-20

edora      Rabarberi (smalki sagriezti) + cukurs (uz 1.0kg rabarberu - 0.3kg) , vāra kā visus ievārijumus , ne pārāk ilgi . Garšo labi ne tikai pie saldējuma , ar šo zapti esmu gatavojusi arī torti - labs . 2011-06-20

Just_    1 Mana omīte to speciāli vārīja priekš tortēm, un vislabāk, ja katru reizi svaigu. Ak jā - rabarberi pirms vārīšanas obligāti jānomizo! :) 2011-06-20

saulesjuura    2 Mēs arī šogad pagatavojām ar apelsīniem - iznāca LIELISKS! 2011-06-20

saulespuke1970      Es šogad savāriju ar apelsīniem un klāt vēl pāris krustnagliņas... garšoja pēc Ziemassvētkiem:) 2011-06-20

lapsu_aacis      noup, visgardaakais tas irj arj cidoniju siirupu. :)
tiesa, siirupinjam jaabuut sagatavotam savlaiciigi. :) vai arii- rabiitis jaasavara vienC unj jaauzglabaa liiC cidoniju razhai.
2011-06-20

komsomolka  1   Jā, agrāk vārīju ar zemenēm.Arī rabarberu-zemeņu kompotu taisīju.Pēdējā laikā ar apelsīniem-arī labs. 2011-06-20

arnisb      Slikts nava, tikai baigi zobus mizo! 2011-06-20

saulespuke1970      Es apelsīnu liku pēc garšas..... neko nerīvēju un neblenderēju, tikai smalki sagriezu.Man patīk , ka tad kad izvārās , var to miziņu uzkost:) Cukuru arī liku ne pēc receptes, jo man bija dikti skābi rabarberi. 2011-06-20

saulesjuura      mana recepte ir te: http://www.sieviesuklubs.lv/receptes/konservesana/rabarberu-ievarijums-ar-apelsiniem/ 2011-06-20

Tulija      Es vāru "plikus" rabarberus ar cukuru. Tikai pie pašām beigām ielieku klāt pavārīties kanēļa standziņu. Saldi skābs foršs ievārījums gan kūkām, gan "zaptsmaizei". 2011-06-20

Tinktuura      Garšīgi un veselīgi ja rabarberiem pievieno vēl ingveru, maltu kardamonu, krustnagliņas un piparmētru sulu. Karstā dienā pievienojot visam klāt avotu ūdeni un ledu, sanāk vitamīnu kokteilis! 2011-06-20

Milda51      Vārīju rabarberus ar banāniem.750g rabarberi, 250g banāni, ievārījuma cukurs. 2011-06-20

cilveex      mana mīļākā zapte, tieši ar minēto piedevu - cidonijām. Tad viņu ēd kopā ar plombīra salčuku un garšas karpas ir ekstāzē. :) 2011-06-20

Dzina    1 ES vāru tīru rabarberu ievārījumu priekš mājas tortēm, ko likt pa starpām. Man neviens mājinieks tāpat vien to neēd, visiem par stipru. :) 2011-06-20

GenaCom      Rabarbers,palīdz pret siena drudzi!

Izmegināju uz sevis! :)
2011-06-20

kokote      Vai kāds var pateikt, cik cukura uz kg tā skābuma jāliek?
Līdzšinējā pieredze tikai nedaudz piemest pie zemenēm, bet to nekad neesmu kā "rabarberi zaptei" uzskatījusi, vēl svaigos/aplietos, bet ilgāk par rudeni tādi neglabājas un tad jau ūdeņaini.
2011-06-20

_Avia_      raberberi + banāni 1:1 devās, ideāls salikums, sakanskābs! :) 2011-07-28

Līdzīgi jautājumi
Rabarberi - ko no tiem pagatavot? (14 atbildes)Rabarberu maizes recepte (8 atbildes)Rabarberu biezpiena kūkas recepte (1 atbildes)Rabarberu receptes (10 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu