Cepeškrāsnī cepta maize

Labrītiņ! Pirms pārdesmit gadiem bija modē cept maizi cepeškrāsnī. Nu jau sen aizmirsts kā to darīju, bet pēkšņi sakārojās. Tur bija vajadzīgs raugs, tumšie milti, puskukulītis formas rudzu maize, ķimenes...Ja kādam šī recepte ir, lūdzu padalieties.
Paldies!

tiritomba (2010-12-16 09:10)      slieks, esmu mēģinājusi, bet .. man nesanāca. tāpēc īstai maizei nopirku maizes cepamo krāsniņu, elektrisko. nu, tici man, ja gribas īstu maizi, tad šai iekārtai ir MUST HAVE statuss mājās.

Lucy (2010-12-16 09:22)  1   1.kukulīts formas maize
2.paciņas paniņas vai 4.pud kefīra
1.ēdam/kr citronskābe
ķimenes sauja
0.5 kg cukura
To visu aplej uz nakti,otrā dienā liek klāt sāli,pus paciņu rauga un miltus,kartīgi ar milestību samīci,uzraudzē un cep.

cirteejs (2010-12-16 09:40)      Lucy- kur dabūsi kefīru pudelēs, jā- puslitra vai litra???
Vēl sanāk gardi- no rudzu rupjajiem miltiem plātsmaize un pa virsu sīki sacepts speķis ar sīpoliem...
P.S.Jāiet broakstīs!

Lucy (2010-12-16 09:57)      cirteejs :))))) tā veca recepte ko pati cepusi esmu...par pudelēm neraizē,pārlies no pakām pudelēm:)))))))))))))
saldskābmaize sanāk ekselenta garšīga,pāris gadus atpakaļ biju izcepusi,uzreiz jautājumi bija,kas tā par maizi:)

sibillapipistrella (2010-12-16 10:44)      Vēl daļu ķimenes var samalt .lai dabūtu labāku aromātu un citronskābes vietā pierīvē skābu ābolu! Ja kādam interesē karašas no rupjajiem miltiem -varu padalīties!
Lai izdodas!

didi1 (2010-12-16 12:16)      ...pamatīgi jāmīca līdz patiešām mīkla atlec no rokām.Es cepu uz kļavu lapām (tāds īpaša rūgta smarža) mmm..:)

likaso1958 (2010-12-16 16:07)  1   Lai imiteetu maizes kraasni, es cepeshkraasnii ieliku ugunsdroshos kjiegjeljus.

melonite (2015-05-08 08:16)      pašcepta maize Labrīt,meitenes!
Pa retam man arī iekārojas pastrādāt ar mīklu ,lai izceptu maizīti.
Palasīju jūsu viedokļus,ļoti patīkami....varēšu pasmelties recepšu idejās...paldies par to.
Par cieto garoziņu ir tā,ka temperatūra ir par lielu,es pirms maizīti lieku cepties apslakstu ar ūdeni un cepšanas procesu uzraugu itin bieži......te būs divu dažādu maizes cepiena maizīte....mīkla viena un tā pati pēc receptes,bet sanāk katreiz savādāka maizīte.

melonite (2015-05-08 08:20)    1 pašcepta maize Te no tās pašas mīklas otrs kukulītis....lūk garoziņa tumšāka un cietāka.

Līdzīgi jautājumi
Ko darīt ar maizes galiņiem? (12 atbildes)Kur likt maizi? (13 atbildes)Maizes zupas recepte (11 atbildes)Pašcepta maize - cieta garoza... (6 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu