Ko darīt ar maizes galiņiem?

Ko darīt ar maizes galiņiem?
Kaut kā sanaacis ievērot, ka muuzhdien neviens tos negrib! Apeed no kukuliishas shkjeeles, bet galinji paliek? Un ja nenotiesaaju tos pati, tad gadās, ka vienkārši sapelee, iegruusti maizes kastes taalakajaa stūrī?
Ierosinājumi, pieredze? :)

vvr    1 Ja sakaltē (laicīgi izņem no maizes kastes), var 1) izmērcēt un uzcept, 2) sarīvēt pie kotletēm, 3) izvārīt "maizes zupā" (vai ķīselī vai kā viņu tur, pati neesmu mēģinājusi)

zuk_de_gui    1 sauljuk - maizes zupai vajag rupjmaizi, der arī "ķieģelis", kā arī liek klāt žāvētus augļus - rozīnes uc! :))

zuk_de_gui    1 sauljuk - karoče maizes zupu gatavo tā:
paņem sakaltušos rupjmaizes galus, sagriez mazākos gabalos, liec cepeškrāsnī, pagrauzdē, bet nepārcenties, tad ieliec katlā aplej ar ūdeni un vāri.Klāt jāliek cukurs un citronskābe. Kad maize sāk izšķīst, tad vari caur marli nokāst. Biezumu skaties pati, kāds Tev patīk. Tad vēl atsevišķā katlā jāvāra rozīnes un kaltētas melnās plūmes, var arī pievienot citus kaltētos augļus, tas pēc ieskatiem. Kad zupas biezums Tevi apmierina, tad pievieno vārītos "suhofruktus" un samaisi. Tad vari zupu likt ledusskapī. Pasniedzot ieliec zupas šķīvim pa vidu putukrējuma kaudzīti! :)))

solo    1 Man gan labāk garšo ar skābo krējumu. Tas dod tādu foršu kontrastu.

Jo9    1 jaa, ta ir problema ar tiem maizes galinjiem, jo tas skiet briesmigi, mest ara mistkaste maiziti...
es parasti sakalteju, sakraju un vedu uz laukiem, kur ir lopinji....
es maizes zupa lieku ari saldskabmaizi...
un `suhofruktus` man ir slinkums varit atsevishki, var piebert turpat, ka d maizite uzdeni ir savarijusies, tas pats efekts.... un pasniedzot var likt ari kartas, vienu kartu maizes zupa, tad kadu paskabu ievarijumu, atkal maizes zupu, tad pa virsu putukrejumu (kurs tiesham ir garsigaks, ja sakults no skaba krejuma- kurs labi atdzesets, lai sviesta nesaiet...).

dzeguze_      Jāiestāsta kādai mājas sievietei, ka tā, kura ēd maizes galiņus, tiek pie saimniekdēla!
:))

redmoon      Baltmaizes galiņus var sagriezt kvadrātiņos un sagrauzdēt. Tādus var pasniegt, iemetot buljonā (kā bērnudārzā mēdz dot) vai arī pašķidrā ķīselī (klimpu vietā).:)

Mutere      Sauljuk! Ir tāda adrese: www.theparadise.lv
Tur ir recepšu nodaļa. Es reizēm tur ielūkojos.
BAltmaizes galiņus izmērcē pienā ieliec veidnē pa kārtām ar āboliem vai rabarberiem vai plūmēm bez kauliņiem.Virs augļiem jākaisa cukurs, lai nav skābs. Virsējā kartā maizīte. Pārlej ar sakultu olu ar cukuru,ta lai pārklājas pāri maizei, pārkaisi ar kanēli un cep cepeškrāsnī. GAtavs tad, kad ola sarecējusi. Atdzesētu var ēst tāpat vai ar pienu vai pārliet ar kaut ko (ķīseli)

eliine      piemeeram ja tie ir rupjmaizes galinji tad var uztaisiit rupjmaizes kaatrojumu:)

richs2      Baltmaizes un graudu maizes doninjas sakaltee,sariivee,un mazliet apcep uz sausas pannas.Iznaaks labu labaa riivmaize,kad cepsi pukjkaapostinjus vai kavaciiti,uzkasi,buus njammiigi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu