Pašgatavots siers

Izpalīdziet ar padomu. Kāds produktu daudzums nepieciešams 1 kg siera pagatavošanai (orientējoši). Cik piena, biezpiena.. Recepšu ir daudz, gribētos kaut ko sarūpēt svētkiem , bet nevienā receptē nav norādīts , kāds galaprodukta daudzums sanāk. Darbība norisināsies pilsētā :) , tāpēc produktus nāksies iepirkt, ne tā kā laukos , aizej uz pieliekamo un pēc vajadzības paņem. Paldies jau iepriekš visiem atsaucīgajiem.

Lucy_ (2010-06-03 09:54)      Receptēm ir vesels lērums,kā to gatavot un cik no tā sanāk..vienu tik varu ieteikt,biezpienam ieteicams nav jabūt svaigam,vismaz nedēļu vecam jābūt,tad siers būs garšīgāks un labāk padosies gatavošanai:)

zilani (2010-06-03 09:59)      Uz 3 l piena ņem 1-1.5 kg biezpiena.
Pienu liek sildīties un UZREIZ ieber ķimenes, lai briest un kļūst mīkstas. Kad piens ir karsts/pārbauda ar pirkstu – ja iebāz un velc uzreiz laukā, jo dedzina – tad vajadzīgajā temp.ir/, saber iekšā sadrupinātu biezpienu/ var palaist caur gaļas mašīnu vai samīca ar dakšiņu/ un uzmanīgi maisa līdz sāk parādīties sūkalas, tad slēdz laukā un maisa vēl kādu brīdi, tad atstāj ievilkties...nu kaut kur 10-15 min. Nokāš un saliek atpakaļ katliņā, pieliek sāli, olas un ja ir sviestu vai margarīnu, var nedaudz cukura vai kaltēto augļu/nu tas saldums pēc garšas/. Karsē, kamēr vairs neatdalās šķidrums un viss paliek tāds staipīgs. Tad trauciņā vai marlē un zem sloga, lai iztek liekais šķidrums un pēc kāda laika/stundām 3-5/ var lietot. Iegūtais svars ir ap 1 kg.
Varu pateikt kā gatavoju no piena sieru, bez biezpiena, bet tas ir slinkums rakstīt, ja vajag, tad uzrakstīšu, bet vakarā :)

Bibine (2010-06-03 11:24)      ..... galvenais, lai izejvielas, ko iepērc siera pagatavošanai ir patiešāmBIEZPIENS ( pērkot veikalā izlasi rūpīgi no kā ražots biezpiens), krējums ir no PIENA TAUKIEM , piens ir piens ( nevis ūdenis + piena pulveris). Izejvielas iesaku pirkt tirgū no kādas zemnieku saimniecības, kam ir laba reputācija par produkta kvalitāti :). Bet receptes internetā un grāmatu par šo jautājumu ir bezgala.

bitite27 (2010-06-03 12:28)      Piena daudzums sieram ir atkarīs no biezpiena skābuma-ja skābāks biezpiens ,jo vairāk vajadzēs piena-ja šo nekontrolē,siers būs skābs!
Vienkāršāk pilsētas apstākļos gatavot ātros sierus-no saldā piena.

spaare21 (2010-06-03 16:37)      Teikšu, ka esmu kādreiz gatavojusi sieru, recepti Tev jau te uzrakstīja, bet no govs produktiem - iznāk ļoti ļoti garšīgs, sevišķi, ja nežēlo sviestu un olas! Bet nesen mēgjināju no veikala piena un biezpiena - nekas nesanāca. ( suns gan bija sajūsmā)

lapsu_aacis (2010-06-03 16:49)      taapec jau receptees arii neraksta, jo saimnieces zina, ka izejvielas ir atkariigas no biezpiena. :)
un biezpiens, savukaart, atkaraajas (C) riks, no piena.

veel, mums nav ne jausmas, kaadu sieru gribi- miiksto vai cieto. katram sieram -savs beizpiens un sava tehnologija un veids, kaa to pagatavo un, pat ja es tev pateikshu, preciizu recepti, tev no taa visa var sanaakt pljukC uz maizes smeereejamais, ne siers. :)
pilnpiena (un es te nedomaaju atskjaidiitaa piena ) biezpiens ir treknaaks, taapeec tam vajadzees mazaak taukvielu, turklaat, to veelams patureet, kaa luuce teica. vaajpiena biezpienam (tam,kuru tu pilseetaa dabuusi, arii sauktu par pilnpiena biezpienu!) vajadzees daudz piena un arii pashu biezpienu vakadzees gandriiz divtik.
viss ,ko es tev tieshaam varu ieteikt- braukt uz laukiem pie saimnieces, kura savu gotinju paziist, zina, uz pienu paskatoties, kaadaa aatrumaa separatoru griezt, tobish, zina preciizi sajaukt tev riitapienu kopaa ar pusdienas slaucienu un iedot kanninju izejmateriaala- vienu biezpiena gatavoshanai, otru -sieram.
:)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu