Kā pagatavot siera masu fondī (karsēšanai)?
Kā pats var pagatavot siera masu fondī (karsēšanai)? Veikalā gatavo maisījumu neatradu. Palīdziet, lūdzu!hereze 2 nopeerc veikalaa kauseeto sieru Dzintars un vel kaadu citu sierinju, kas kuust, liec fondjuu traukaa un kausee. Ja process ir paaraak biezss, tad pielieiec saldo kreejumu vai majoneezi, bet ljoti nedaudz.
NeMieriiGaa vajag ljoti labu sieru, lai vinjsh paliktu uz maizes gabalinja, ko tu peec tam iemeerksi siera masaa. vosslabaak der shveices sieri un obligaati jaapielej mazliet sherija, kas dos garshu+ garshvielas...
Cherymint
šveiciešu fondjū.
700 gr cietā siera(Valmieras cietais, čedaras vai līdzīga)400 ml sausā baltā vīna
20 ml ķiršu degvīna (šerija)
2 daiviņas ķiploka
10-20 gr kukurūzas ciete
sāls, muskatrieksts, pipari, garšvielas
baltmaize
fondjū trauku ierīvē ar ķiploku no iekšpuses, ielej vīnu, karsē uz vājas uguns.sarīvētu sieru izkausē vīnā, maisot ar koka karoti.Nelielā aukstā ūdens daudzumā iejauc cieti, muskatu, piparus, sāli, garšvielas un šeriju. pievieno karstajam sieram, turpina kausēt.Baltmaizi kubiņos sagriež.
Neesmu mēģinājusi, bet saka, ka labi sanāk:)))
beris
es gan domaaju ka no valmieras un citiem latvijas (iipassi cietajiem!) sieriem nekaads fondjū nesanaaks, jo tie suuda sieri normaali nekuust bet saiet kunkullos!
un kkirssu degviins man liekas ka nav šerijs, šerijs ir vīns.
kukurūzas cieti tagad tāpat nevar nopirkt tā ka būs jāiztiek bez. es jau domāju ka viņa arī nafig nav vajadzīga (priekš fondjū)
a kāpēc majonēzi jāliek klāt?! to gan es nesaprotu, jo majonēze taču sadalas karsējot!
peace