Kā cept maizi?

Vai kāda, varbūt kāds var pateikt, kādus miltus vaslabāk izmantot, kad cep picu?

piekraste (2009-11-15 19:09)    1 Katrā ziņā augstākā labuma miltus:)

Pele_chiibaa (2009-11-15 19:11)    1 kādus grib.

ja grib klasisko garšu - protams - augstākā labuma kviešus, bet var arī improvizēt un ieprovēt ko jaunu - griķu milti, rudzu, rīsu, kukurūza galu beigās

JUST_B (2009-11-15 19:14)      es vairs pati mīklu netaisu - pērku Dobeles dzirnavnieka to picas mīklas maisījumu, pievieno 2 ēdk eļļu un glāzi auksta ūdens. ļoti laba sanāk :)
un apcep 3-4 min pirms tam kā liec virsū to visu ko vēlies (cepeškrāsnī uz max grādiem)

Wonderwomen (2009-11-15 19:31)      Eko produktu veikalos noteikti.

elizabeth1st (2009-11-15 19:43)      Hercoga bioloģiskie milti. tos tagad var nopirkt visos lielākajos veikalos. un priekš bioloģiskajiem miltiem tie nemaz nav dārgi.

Pele_chiibaa (2009-11-15 20:55)      Rimikos iru pamanījusi Dobeles dzirnavnieka Veselības miltus - teicami - rupjāka maluma. man dikti patīk.

saulete (2009-11-15 21:15)      Ja pati audzē kviešus ,tad aizbrauc uz dzirnavām un samaļ .

Borizo (2009-11-15 21:46)      Kādreiz laukos maizi (sālskābmaizi)cepa tā : rupjmaizes ķieģelīti sagriež mazos kubiciņos un aplej ar rūgušpienu,samaisa, ļauj visu nakti ievilkties. No rīta pievieno ķimenes, sāli, miltus, raugu un kārtīgi samīca. Ļauj mīklai uzrūgt. Veido nelielus kukulīšus un cep. Šad tad aplaista ar ūdeni.
Esmu cepusi parastajā cepešplītī, izdevās, tik garoziņa bija pacieta, bet maize sanāca garšīga.

Lucy (2009-11-15 21:50)      Dobeles dzirnavniekam ir speciāls miltu maisījums picai,idiāli labi sanāk:))

tranulis (2009-11-16 00:02)      mJĀA,pica, izrādās, Latvijā ir maize.... Es gan atcerējos avu pieredzi pie maizes krāsns.... Tur gan milti,sāls,ūdens, ķimenes dažreiz un visss.

ilpa (2009-11-16 00:59)      es arii Dzirnavnieka picu miltus izmantoju... tie ir labie... :)

Ingaxx (2010-06-10 23:44)      Savā praksē esmu izmantojusi gan augstākā labuma, gan 1 sķiras miltus un ekeperimentējusi gadiem, un tagad augstākā labuma miltus izmantoju biskvītam tortēm, 1 šķiru rauga un bezrauga mīklai. Ne ar ko citu neatšķiras, kā vien ar toni, lipeklis tāds pats. Runa iet par Dobeles dzirnavnieka miltiem, tie man kā konditoram šķiet kvalitātīvāki kā Rīgas vai leišu un igauņu dzirnavnieku miltiem. Tieši lipeklis arī ir tas svarīgākākais visām mīklām.

Ingaxx (2010-06-10 23:45)      Bet te nu jāsaka, ka maizei nav nekā kopīga ar picas mīklu. Pēc virsraksta es jau sadomājos velti, ka cilvēks pa nopietnam maizi grib sākt cept...

belcebuls2012 (2012-05-08 13:29)      Kviešu milti 280g
Raugs 3g
Margarīns 9g
Cukurs 10g
Sāls 4g
Ūdens (l) 150 g

Ūdens daudzums aptuvens, atkarīgs no konkrētajiem miltiem. Jāmīca, kamēr vairs nelīp pie rokām. Tad minūtes 15 ļauj parūgt. Tad izveido kukulīti, ļauj uzrūgt. Liekam cepties max temperatūrā, tā strauji kritīs. Sildīšana jāliek uz 240 grādiem. Vualā jums baltmaize, silta liksies garšīga. Bet vispār mājās labu uzcept nevarēs, vajag labāku verķi par cepeškrāsni. Arī maizes cepamās mašīnas nederēs.
P.S. Zinu cik garšīgi, bet pirms kliegt ka lielo kombinātu maize ir sliktāka, reizi mūžā daboniet viņu nagos siltu, tiko no krāsns.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu