Kā iemarinēt gaļu?

gribu izžāvēt gaļu, bet sasālīta un ar garšvielām īsti nepatīk. Mammā kādreiz mācēja samarinēt ļoti garšīgu, bet diemžēl neiemācījos kā to pagatavot. Varbūt kāds var ieteikt?:)
Jautā citaada 2009-11-01 22:34

lirica    2 nez...es neko labāku par speķi ķiplokos un sālī neesmu ēdusi! 2009-11-01

Densi    1 lai žāvētu parasti gaļu vienk.salīja,piemetot klāt garšvielas pēc katra sapras=šanas un patikšanas,tad slogoja,velak nožaavēja 2009-11-01

andzipa      Jā, jā, daudz daudz ķiplokus un ierīvē tā riktīgi ar rupjo sāli. Varbūt vēl kādu Vegetu (nu kaut ko tādu) kopā ar sāli. Un vēl, ja ir iespēja, kaut mazliet alkšņu malku piešauj klāt. Es grilā vienmēr iemetu uz beigām (ha, ha...taupīgā saimniece:)) sauju ar alkšņu skaidām un visi brīnās, ka gardi manā pļavā sanāk:) 2009-11-01

gultaskaraliene    1 Atradu pāris receptītes... Uz 25 kg gaļas ņem 1 kg sāls (ja mazāk gaļas, tad izrēķini, cik vajag sāli) un saspiestus ķiplokus(cik gribi). Tad kādā traukā liek gaļu kārtās ierīvētu ar sāli un ķiplokiem. Liek vēsumā (nosedz ar vāku) Pēc 2-3 dienām aplej ar uzvārītu, atdzesētu sālījumu-uz 25 kg gaļas vajag 10l sālījuma, to gatavo šādi-9l ūdens, 0,5kg sāls, 15 g koriandra, 30 g salpetra(ja ir), 60g cukura, lauru lapas, piparus, krustnagliņas pēc garšas.Tad liek virsū slogu, un tur 3-4 nedēļas vēsumā(ne siltākā par 12 grādiem), tad liek žāvētavā un dūmo.Ja šādi sagatavosi gaļu, tās garša būs fantastiska un pati gaļa sulīga un ļoti aromātiska.

Cūkgaļai - 1 kg sāls, 1 paciņa maltu melno piparu, diezgan daudz saspiestu ķiploku sajauc kopā un iesmērē sagrieztos cūkgaļas gabalos. Gaļu cieši liek traukā, uzliek slogu, vāku virsū. Sāla 14 dienas. Pēc tam liek žāvēt.
2009-11-02

LieliskaisMiks  6 1 Gaļu iemarinēt ir viegli un grūti vienlaikus. Viegli, jo recepte ir vienkārša, grūti gan tikai, ja pirms tam tas nav darīts. Es darītu tā.. ņemu gaļiņu.. kādu kilo, pusotru.. virsū divus maltus sīpolus (samalt, nevis sagriezt), bišķi melnos piparus, divus/trīs citronus (nomizotus, daivās). sāli ēdamkarotes kādas trīs, vai pēc pēc garšas. Ja skābums par mazu, var piešaut klāt kādu bišķi etiķa.. bet tā prātīgi. Var likt visādas garšvielas pēc patikas.. čili - asumam, melnos piparus vieglākai marinādei, lauru lapas... utt. Ledusskapī uz stundām sešam un tad var cept. 2009-11-02

Lucy  2   neciešu ķiplokus,manā skatījumā tad gaļa ir sabojāta,ja nu vienīgi to gaļu iemarinē,kā vistu un nedaudz tos ķiplokus,tad kūpina,tad ir ritīgi garšīgi:)) 2009-11-02

kloss  1 2 Tas atkarīgs kā to gaļu gribi gatavot . Kūpināt vai žāvēt un vai karsto variantu vai auksto Šeit lasu galvenokārt šašlika variantus. Gaļas kūpināšanai nemaz citu malku kā alksni navar izmantot ( skujeniekiem sveķi klāt , bērzam kvēpi , pārējiem piegaršas ) Sākumā gan kamēr gaļa vēl nav ielikta var ar citu malku temperatūru uzcelt lai kurtuve un gaļa "nesvīst" ( citādi var ieraut skābumā - no pieredzes )un beigās drusku egļu čiekurus brūnumam un spīdumam , bet ne pa daudz sveķu dēļ un etiķi vai ko skābu likt nedrīkst ( ja protams netaisi ātro šašliku , īsto šašliku marinē tomātos un bez etiķa, etiķis gaļu taisa sausu un sīkstu - tā mani mācīja Uzbekijā kišlakā kad dzīvoju :)) )
Kūpināšanai marnādē ( sālījumā ) jātur vismaz trīs dienas un 2X dienā jāpārcilā ... u.t.t. pārējais ar praksi nāks - zinu jo pats dažreiz kūpinu
2009-11-02

kurtenbahs      Patiešām ediet zivis tās vēl nav ar neskaitāmiem E,kaut gan ..............
Ja nopietni,pirms marenēšanas jādara tā gaļas gabalu jānoliek pie suņa būdas,bet tikai labi paēdušam lauku suņam,ja šis 5 min.laikā izrāda dīvainu vienaldzību,droši vari dot savam ienaidniekam.Bet ja šis uzreiz metas virsū un grasās norīt rauj no mutes ārā jo labākas gaļas tev vairs nebūs
2009-11-02

ilgap    2 Vislābākais veids ir ieberzēt gaļu ar ķiplokiem(samaltiem) tā krietni nozieķēt, tad liek traukā .Prātīgi no vienas maliņas uzlej sālsūdeni ,kas pagatavots šādi, izšķīdina sāli tik daudz,lai sālsūdenī ievietotais zaļais kartupelis uzpeld būs īstā koncentrācija.Sālī aukstā laikā līdz 2. nedēļām, ja siltāks laiks,samazina līdz 10.dienām. 2009-11-02

kloss    2 Ķiplokus var likt un var nelikt , tas pēc paša vēlmes bet sīpolu var likt tikai āttri ēdamajam jo ar laiku tas taisa skābumu . Sāls noteikšana ar katupeli ir toč tas labākais .. ne pa daudz ne pa maz ... 2009-11-02

bembem      Opis sālījumu noteica pēc olas, ja ola peld tad esot labais ;) 2011-05-24

fernfahrer    1 mūspusē pēdējā brīdī žāvējot iemeta paeglīti. .. 2012-08-09

marija19561956  1 4 Kadreiz dzivoju laukos un nobaroju ruksus savas gimenes paterinam.Galu uz 1.dienu iemercu sals udeni.lai izvelk asinis.tad gatavoju stipru sals skidumu uz 10 litriem udens 1 kg varamo sali.garsvielas pec izveles(kiploki.lauru lapas.pipari.var vegetu u.c.).bet nedaudz pieliku ari cukuru. Galu salijuma tureju 2.nedelas.vesa vieta un pec tam kupinaju vienu diennakti alksnu malkas dumos(malka mitra).pasas beigas pievienoju paeglu zarus labakam aromatam.Sanaca garsiga un vareja ilgi uzglabat.Lai veicas. 2012-10-30

Līdzīgi jautājumi
Liellopa gaļas izvēle (3 atbildes)Bebra gaļas pagatavošana (10 atbildes)Brieža gaļas receptes (5 atbildes)Aukstās gaļas recepte (3 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu