Rasola recepte

Atgādiniet man lūdzu īstā rosola sastāvdaļas....
tagad modē piejaukt kukurūzu, žāvētu vistu etc., bet gribētu to pirmatnējo....

Nichil (2007-11-24 15:59)      Hmmm...ja runā par īsto, tad manas vecmammas Kaucmindes pierakstu burtnīcā stāvēja rakstīts šāds sastāvs:vārīts kartupelis,vārīta ola, vārīta liesa gaļa,skābēts gurķis, sālīta silķe!(iepriekšejā vakarā daļa sagriezta gabaliņos, daļa samalta, pievienojot ikrus un pieņus, un sajaukta ar skābu krējumu, skābs krējums:majonēze 2:1, siņepes, sāls, cukurs, pipari. Lai cik jokaini, bet ne desas, ne zaļo zirnīšu šajā sastāvā nebija.Vecmamma jau gan ar pievienoja zirnīšus, bet pret desu viņai bija strikti iebildumi:)

Otija (2007-12-06 14:25)      Nju - zaļie zirnīši nāca klāt tikai ar padomju laiku iestāšanos.....Kaucmindes receptēs tādu gan nebija, toties nēģi bija gan.Un nekāda majonēze, bet krējums, sinepes, etiķītis pēc garšas , sāls un cukurs.Taisnības labad jāsaka, ka es taisu sekojoši - laba vārītā desa, ar mizu vārīti kartupeļi, olas, marinētie gurķīši ( pašas gatavotie),un es lieku arī tos zirnīšus, bet tikai bunduell firmas - pārējie ir cieti.:)

Denija_ (2007-12-06 14:34)      Arī es lieku nēģus - viņi dod ļoti labu garšu, un vajag ar visu aspiku (želeju ar zivtiņu), man pašai patīk vēl piegriezt arī ābolu.

Nichil (2008-01-15 18:14)      ...ja par majonēzi, tad tajos laikos majonēzi mājās paši taisīja (arī padomju laikos gatavoja mūsmājā), un majonēzes recepte gan vecmamai no turienes bija...bet tas nu tā.Par nēģiem šķiet bija taisnība, kaut ko atceros bērnībā pieminētu, tikai nēģus jau padomju laikos nemaz tā dabūt nevarēja.Bet tagad pamēģināšu ar tiem.

Ingaxx (2011-03-31 15:48)  1   Te meitenes visu ko labu sarakstījušas bet par zivi gan lieki :) To lika tik tad, ja gaļas nebija un večiem bija paģiras :) Tā arī esot iegājies tas īstais krievu rosols - ar šiļki un skābētiem gurķiem. Fū man negaršoja :)
Mūsu klasiskie gaļas un desas - ok! Kukurūzu neliek, vistu arī nē, tie jau ir pavisam citi salāti. Pie manis tie tā arī saucās - gardie vistas salātiņi :)

Luusila (2011-03-31 22:40)      Man patīk, ja majonēzes tur nav, bet toties klāt ir sinepes un pierīvēts arī zaļais gurķis. Tad vienkārši nemaz nevar negaršot...Mūsmājās nelika siļķi; arī desu nē, bet cepeša krikumus, vārīto gaļiņu kādas šķēles, mēle tur varēja būt...

ligaa (2011-04-25 13:51)      variti kart ola mar gurki konserv zirnisi liesa cepesa gala silkite sajauc ar maj krej undrusku sinepes var pielikt sipolua-man garso

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu