Rasola recepte
Atgādiniet man lūdzu īstā rosola sastāvdaļas....tagad modē piejaukt kukurūzu, žāvētu vistu etc., bet gribētu to pirmatnējo....
Pasmaidi10 (2007-11-11 11:53) Vārīta gaļa, kartupeļi, skabēti, nevis sālīti gurķi, olas, majonēze,zaļie zirnīši, var pēc vēlēšanās pielikt sīpolu.Vislielākā problēma ir dabūt labus skābētus gurķus.
Peaneta (2007-11-11 11:56) 1 aha, paldies...man vēl šaubas bija par sīpoliem...
Smaidona (2007-11-11 12:00) 1 Padumjos laikos mammīši lika arī sālītu siļķi.
PostScript (2007-11-11 12:38) ..un vārīti burkāni...un nevis majonēze, bet krējums sajaukts ar sinepēm!
Sandra_B (2007-11-11 13:28) 1 Sīpolus labāk nelikt,tie nosit garšu.Un ne visi ēd.ja kaut kas paliks uz vēlāku laiku,sīpoli dod nelabu garšu.
Glendisa (2007-11-11 14:08) Var pielikt vēl drusku šprotes eļļā...
iluuuzija (2007-11-11 14:18)
Desa(piena vai doktora),olas vārītas,marinēti gurķi(Spilves Lauku, labie),zaļie zirnīši,vārīti kartupeļi,sīpols(smalki sasmalcināts),majonēze(Spilves Salātu),bik pipari melnie(smalkie) un cukurs(garšas uzlabošanai):))
Ja rosolam pielikta zivta,tad man personīgi ir gavēnis:)
ja_tiesaam (2007-11-11 18:43) Es taisu tā/vārīta liellopu gaļa+kartupeļi,burkāni,zirnīši,gurķis varbūt gan sālīts gan marinēte.Mērcīti taisu tā/krējums,majonēze,sinepes,cukurs,sāls,pipari/sīpolus gan nelieku klāt/citreiz vēl piegriežu svaigu gurķi/mmm vienmēr sanāk garšīgi/desa gad nē,neviens mums mājās to toletes papīru neēd.:))
rozamunde (2007-11-11 18:43)
No savas agrās jaunības atceros - kartupeļi,zirnīši, olas, MARINĒTI gurķīši, un VĀRĪTA liesa gaļa, sinepes un skābs krējums. Tos gan kādreiz sauca par gaļas salātiem. Rosolam ir desa, ne gaļa.
Kapāti sīpoli man gan negaršo rosoliņā. Un zivis jāēd tāpat, nevis jāmaitā rosols ;)
pavars007 (2007-11-11 19:23) istais ros./miza varit. kartupeli ,marin.gurki ,laba varita desa ,z.zirnisi,varit.olas ,ja velas sipoli un varit burkani./merce/...majoneze+ sk.krej. un drusku var asuminjam sinepas krievu.
tilla (2007-11-11 19:44) Nu pareizi pēc vecu vecām receptēm - kartupeļi, desa žāvēta, skābi gurķi, cieti vārītas olas, sīpols, siļķe sālīta un skābs krējums, sāls, sinepes, pipari pēc garšas.
coconut (2007-11-11 21:09) Nu teikšu kā ir - vispār pie rosola vienmēr lika nēģu gabaliņus un nekādu siļķi. Siļķi lika pie vinegreta - vot tā! :)))
kortex (2007-11-11 23:21) nu vispaar ja jau mees runaajam par rosolu, tad tas ir kartupelji, marineti gurkji, ola, siljkje un krejums... Velaak tas tikai izmainiic, parmainiic un zivs vietaa saaka likt desu, galju utt.. krejuma vietaa saaka gruust majoneezi.. nu tagat jau tas viss transformeejies liidz vajpraatam..! Bet ja runa iet par krejumu, tad nevis shito zhljurgu, bet normals lauku krejums, kartupelji kardenals- lai neparvershas putraa..! /3 paaudzes pavara viedoklis un parlieciba/
Agatte (2007-11-12 10:40) 1 Mana ome- šo ēdienu dēvēja par cūkēdienu un atteicās tādu gatavot un pati arī neēda.
p_p (2007-11-12 14:08)
manā mājā vispirms sataisa mērcīti no kefīra, skāba krējuma, majonēzes, sinepēm un mārrutkiem (+ sāls un pipari pēc garšas) un tad liek iekšā sāļu siļķi, skābus gurķus, desu vai žāv. gaļu, zaļos zirnīšus, cieti vārītas olas, ar mizu vārītus kartupeļus.
Ome vēl lika arī vārītu burkānu vai zaļu ābolu, bet man negaršo.
Loriiina (2007-11-12 14:14) Pasmaidi10 ir vistuvaak patiesiibai, paareejie jau saaka iebraukt auzas ar visaam taam majoneezeem, spec meerciiteem,pipariem, ziviim un galjaam utt :)))
Jons_Plunts_v2 (2007-11-12 14:21)
"Veģetārā zupa būs daudz barojošāka, ja tai pievienosiet mazliet liellopu gaļas."
Mesaprotu, kādēļ 21. gadsimtā cilvēki vēl joprojām aizraujas ar šo smagnējo ēdienam līdzīgo maisījumu, kas nekādi neliecina par prasmi gatavot ēst, tikai ļauj ietaupīt un arī laiku. Nu ja, sievietēm tas nav hobijs, bet spiesta lieta. Saprotu.
Maxx (2007-11-12 14:25) visvienkaarshaak un garshiigi ir -puse kartupelju ,bet olas,doktordesa,marineets gurkjis vienaadaas daljaas ar kreejumu un majoneezi...saals pipari...viss
eliine (2007-11-12 16:51) 1 īstais rosols ir: vārīti kartupeļi, marinēti gurķi, desa vārīta, zaļie zirnīši, vārītas olas, krējums un majonēze, nevajag ne sāli neko un arī nekādus tur burkānus vai sīpolus, kas jau vairs nav pirmatnējais-garšīgais rosols..
eliine (2007-11-12 16:52) Pasmaidi10: nereklamē iecienītos gaļas salātus, te jau par rosolu iet runa:)
Nichil(2007-11-24 15:59) Hmmm...ja runā par īsto, tad manas vecmammas Kaucmindes pierakstu burtnīcā stāvēja rakstīts šāds sastāvs:vārīts kartupelis,vārīta ola, vārīta liesa... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 27) | nākamās >> |
Ka garsigi pagatavot strauta foreli, ludzu recepti. (4)
Cik ilgi (ledusskapi) glabajas rasols? (21)
Aknu desa. (4)