Receptes

Receptes - jautājumi un diskusijas

Ko garšīgu gatavojat? (53)
Ko garšīgu gatavojat (izņemot griķus, manā mājā viņus neēd...)? Man patīk visu ko izmēģināt, bet ... no 5 receptēm "izdzīvo" labi ja viena. Kādi Jums mīļākie ēdieni?
Šo visu ir neciešami sāpīgi lasīt tiem, kuriem tikko beigušies pelmeņi. No citu pieredzes:

"Man vīrs sēž mājās karantīnā. Baroju viņu tikai ar pankūkām. - Jocīga diēta. Palīdz? - Kā lai es to zinu? Kas zem durvīm palien, ar to baroju!"
Manai paziņai, kura ir profesionāla augstas klases pavāre, vīrs mīļi lūdzas sievai mājās negatavot tos samudrītos ēdienus, bet gatavot kaut ko vienkāršu un skaidri saprotamu. 14:03

vo! pareizs vīrs.
Ēdot skābu kāpostu pankūkas mutes kaktiņi noslīd uz leju, un tur paliek uz mūžigiem laikiem, sejas āda kļust pelēka, mati izkrīt un viss dzīves eliksirs satek maisiņos zem acīm..kaut kā tā. ··· Receptes: Ko garšīgu gatavojat? lasīt visu diskusiju (53 atbildes) –»
Kur var nopirkt cūku aknas? (12)
Vai kāds nezina,kur var nopirkt cūku aknas? vai Rīgas centrāltirgū viņas var nopirkt?
Ja cūku kauj Spānijā vai Dānijā,tad līdz Latvijai aknas netiek:)) Nesmejieties, bet tā lieta kļūst nopietna. Normālu lauku cūkgaļu dabūt ir arvien lielāka problēma Man nezināmu iemeslu dēļ šis produkts (arī no citiem dzīvniekiem) ir kļuvis par deficītu, tāpēc jautājums nepavisam nav muļķīgs. Pastētē garšai pieliek aknas...! Centrāltirgū ir, ja svaigas interesē, tiesa liellopu aknas skaitās labākas... ··· Receptes: Kur var nopirkt cūku aknas? lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Foreļu ikri pārsālīti (8)
Vai ir iespēja glābt?
Kas sālīja? Pats? Kādā veidā? Sāla vispār tā - ņem tos ikrus un kuļ kopā ar sāli, sāls daudz, lai atdalītos plēves un gļotas. Pēc tam uzlej virsū karstu, gandrīz vārošu ūdeni un nokāš pēc īsa brītiņa ikrus. Praktiski tur nekas nevar pārsālīties. Var mēģināt paskalot atdzesētā vārītā ūdenī un tad sietiņā notecināt. Paņem nelielu porciju un pamēgini paskalot, tik pēc tam nokās rūpīgi. Ja struktūra apmierina un garšas īpašības uzlabojas, tad turpini ar pārējiem. Ko gan citu var ietiekt šādā situācijā? Varot porciju, kas paredzeeta tuuliiteejai lietoshanai, atsaaljot ar siltu uudeni, gaazeetu mineraaluudeni vai alu.

Google > Пересоленная икра
Jā protams,sakumā izskalo ikrus etikudenī,pec tam tīrā udenī. ··· Receptes: Foreļu ikri pārsālīti lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
https://www.youtube.com/watch?v=Wj2o-9Vq26Y 1 litrs ikri 2/3 ēdamkarotes sāls , 1 tējkarote cukura. Samaisi , lai kļūst caurspīdīgi un ieliec ledusskapī uz pāris stundām. (Ikrus pirms sālīšanas jānomazgā ar karstu ūdeni, lai nav plēves un asins recekļu.) ··· Receptes: Kā sālīt foreles ikrus? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Vistu sirdis-kaķim. Mēles nelietoju, bet dzirdēts, ka salātos! : )
Jaukus svētkus!
mēles salāti- vārīta mēle, sīpoli, zirnīši, marinēts gurķis, vārīti burkāni+ mērcei- majonēze, tomātu mērce (gribi liesāk, ņem krējumu majonēzes vietā, tikai tad vairāk sāls utml. Ja tā liellopa mēle,tad daru tā,ņemu garšvielas daudz, iemarineju uz pāris stundām un tad vāru vismaz 2st,tad ar tekošu aukstu ūdeni paturi vismaz 5min,ādu nost un tad vai nu salātos,vai vnk šķēlēs pārleju ar šeleju.Man garšo to ēst arī tapt sagriestu.
No vistu sirdīm ir garšīga pastēte,var arī vnk pasutināt ar burkāniem+ sīpols,apmēram,kā gulašu gatavo.
Manam sunim arī garšo vistu sirdis:DDDDD
cūkas mēles novāra, notīra, sagriež pusšķēlītēs. Sagrieš un apcep šampinjonus ar sīpoliem. Samaisa visu kopā, pārlej saldo krējumu, pievieno baltos piparus, sāli un kariju (bagātīgi). visu minūtes 5 pavāra uz mazas uguns, lai nepiedeg. Ļoti garšīgi. ··· Receptes: Iesakiet kādu recepti no ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Aknu desa. (4)
Baigi sagribējās aknu desu ieēst, bet kā to taisa? Gribētu tieši čehu desu, varbūt ir kāds čehs kurš zin recepti.
labāk nopērc aknas (liellopa vai vistas) un pagatavo pats,recepti atradīsi google,ir vnk pagatavojams produkts un mājās gatavots ir mmmmm/ veikalā pirktā aknu desa,pastēte man negaršo!! Aizej uz tirgu, kur var nogaršot pastēti, pirms pērc, nevis uz veikalu, kur ēdīsi, ko nopirksi nepagaršojis. tad jau mahimās nogaršo! tur ir visādas suņu prieka variācijas. Kam recepti, tērēties, malt, putot un mocīties? ··· Receptes: Aknu desa. lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Ikru sālīšana (13)
Kā pareizi pagatavot (iesālīt) ikrus?
ieleik ar visām plēvēm traukā, apber ar sālu un ļauj lai pastāv. tad novelk akurāti plēves un ar dakšu izjauc lai graudiņi ir atsevišķi. ja paliek klāt plēvītes-izlasa. un pieber vēl nedaudz sāli. pēc 12 stundām-lietojami. un 300 gramiem apmēram divas tējkarotes sāls vajadzēs..bet vēlams garšot jo ja smalkā sāls-tad savādāk Varbūt tev noderēs šis>
http://fishing-24.net/index.php/2010-09-29-04-56-28
(ar verdošu ūdeni)
http://piterhunt.ru/scripts/forum/archive/index.php/t-5596
(bez verdoša ūdens)
Esmu sālījis lašu ikrus tonnām,tālajos austrumos.Mājas apstākļos to var izdarīt vienkārši:Jāatdala ikrus no plēves un to var darīt dažādi,ja aplej ar verdošu ūdeni,tad jābūt ļoti uzmanīgam,lai nepārturētu ikrus karstajā ūdenī.Pieliekot sāli,to var darīt:apkaisot vai izveidot sāls šķīdumu-ūdenī/šķīdumam ir jābūt ļoti sāļam/.Der pielikt cukuru,lai ikri izskatītos skaistāki-dzidrāki.Tad sāli un cukuru ņem 3:1.Ja vēlēsies ikrus saglabāt ilgāku laiku,tad aplej ar eļļu un turi slēgtā traukā.:) A ar karstu uudeni nevajag apliet?

Es no saakuma apleeju ar karstu uudeni, nonjeemu visu lieko un tad nokaasu un sasaaliju. Tie bija laša ikri, bet domaaju, ka starpiibas nekaadas
kādus ikrus? ··· Receptes: Ikru sālīšana lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Kā garšīgi pagatavot strauta foreli, lūdzu recepti. (4)
Man steidzami vajadzīga recepte, kā garšīgi pagatavot strauta foreli. Lūdzu, padalieties zināšanās!!!!!
Šitā ir baigi garšīgi:
PILDĪTA FORELE.
Sastāvdaļas:
- divas 600-800g smagas foreles,
- 1 saišķis pētersīļu,
- 2 puravi,
- 500g šampinjonu,
- 1 citrona sula,
- 50g sviesta,
- malti baltie pipari,
- 50-100g baltvīna,
- 100 ml saldā krējuma,
- 100g Parmezānas siera,
- sāls.
Sastāvdaļu sagatavošana:
- zivis apslaka ar citrona sulu un ierīvē ar sāli un pipariem,
- pētersīļus smalki sakapā,
- purava balto daļu gareniski pārgriež un sagriež smalkās šķēlītēs,
- šampinjonus sagriež smalkās šķēlītēs,
- sieru smalki sarīvē.
Ēdiena pagatvošana:
- uz pannas sakarsē sviestu, tajā sutina šampinjonus uz puravus,
- kad sēņu sula ir iztvaikojusi pievieno, pētersīļus un baltvīnu,
- pēc tam pievieno saldo krējumu un sarīveto sieru.
- beigās pēc garšas pievieno piparus un sāli,
- katru zivi novieto uz folijas loksnes kura pirms tam ir apziesta ar olīveļļu,
- zivis pilda ar sagatvoto sēņu maisījumu un rūpīgi ietin,
- ietītās zivis liek cepeškrāsnī un cep 25-35 min. 180* temperatūrā.
Bet man garšo foreļmaizītes.
Noķertās strauta foreles iztīru, izņemu vidus asaku un sadalu uz pusēm. Sagatavoju maisījumu: attiecībās 2 karotes sāls, 1 karote cukurs un pipari. Zivis apvārta maisījumā cik tās to uzņem, tad liek zem sloga un ledusskapī iekšā. Otrā dienā jau var griezt uz maizītēm. Vēl apslaka ar citrona sulu vai uzgriež sīpoliņu. Lai labi garšo!
Man tādas maizītes patīk pasniegt ciemiņiem. Nekad nav smādējuši, visiem vienmēr ir garšojis.
1. izklaaj cepeshpannu ar plaanaam spekja shkjeeliiteem...
2. zivi ieriivee ar saali, dazhaadiem piparinjiem, garshvielaam dazhaadaam un novieto cepeshpannas viduu,
3. kaarto kartupeliishus, siipolus, tomaatus shkjeeliitees rindaas vienu rindu pie otras apkaart zivij, kameer panna pilna - saali paarkaisi...
4.paarlaisti to visu ar kreejumu
5. paari paarliec folliju
6. vari pievienot pa starpa tiem kartupeliishiem arii kaadu papriku, paarbaarstiit paari dazhaadas garshvielas...
It kaa jau ar garshvierlaam paaraak aizrauties nevajag, liec klaat to, aks labaak garsho, ir maajaas, vai vienkaarshi ienaak praataa - intuiicija, taa sakot...
Tad to visu cepeshkraasnii iekshaa un cep, kameer gatavs.... preciizu laiku nepateikshu...
Labu apetiiti!
Šito recepti vēl neesmu mēģinājusi

FORELE AR DĀRZEŅIEM,
Sastāvdaļas:
- 1kg maza izmēra kartupeļu,
- 50 ml olīveļļas,
- 2 apmēram 700-800g smagas foreles,
- 1 saišķis pētersīļu,
- 1 saišķis bazilika,
- 1 sarkanā un 1 dzeltenā saldā paprika,
- 2 mazi cukini,
- 1 liela fenheļa saknenis,
- 250-350g kokteiļtomātu,
- 10-20 ķiploka daiviņas,
- 200g šalotes sīpolu,
- 2 ēdamkarotes rozmarīna,
- 100-150 ml baltvīna,
- 100-150 ml dārzeņu buljona,
- 40g izkausēta svietsa,
- 2 citroni,
- sāls un pipari.
Sastāvdaļu sagatavošana:
- kartupeļus vāra sālsūdenī 10-12 min., tad nomizo un sagriež,
- pannā uzkarsē 25 ml olīveļļas un 5 min. apcep sagrieztos kartupeļus,
- foreli apakaisa ar sāli un pipariem,
- zivs vienu sānu iegriež 5-6 vietās,
- pētersīļus un baziliku sakapā un samaisa ar 25 ml olīveļļas un pusi no
maisījuma ievieto zivs griezumos,
- cukini un fenheli sagriež ripiņās,
- paprikas sagriež sloksnītēs,
- ķiplokus un šalotes sadala daiviņās.
Ēdiena pagatavošana:
- foreles liek dziļā cepamajā pannā,
- pāri forelēm liek sagatavotos dārzeņus,
- dārzeņus apkaisa ar otru pusi no pētersīļu un bazilika maisījuma,
- pārkaisa ar rozmarīnu,
- zivi pārlej ar vīnu, buljonu un kausēto sviestu,
- visu viegli pārkaisa ar sāli un pipariem,
- zivi cep cepeškrāsnī 30-35 min. 200* temperatūrā,
- cepšanās laikā aplaista ar buljonu.
··· Receptes: Kā garšīgi pagatavot strauta ... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Vai var nopirkt daļu no receptē izrakstītā zāļu daudzuma? (8)
Labrīt,godājamā ekspertu komanda!!!Pieņemu,ka mūsu pulkā ir arī kāds dakterītis,jeb aptiekārs.Jautājums-ja uz receptes rakstīts``kursa deva``un tie ir 2 orģināli,ja cilvēciņam šodien naudas pietiek tikai 1orģ.vai ...
Protams:) Droši Visu var sarunāt:) protams!tā nu nav problēma...katrā aptiekā ir savs veids,kā šo problēmu atrisina... var nopirkt, bet jālūdz lai aptiekā uzraksta cik ir jau paņemts un pacientam iedod zīmīti ar aptiekas zīmogu-cik vēl var paņemt! ··· Receptes: Vai var nopirkt daļu no ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu