Kā garšīgi pagatavot strauta foreli, lūdzu recepti.

Man steidzami vajadzīga recepte, kā garšīgi pagatavot strauta foreli. Lūdzu, padalieties zināšanās!!!!!

sauljuks (2003-09-08 17:11)      1. izklaaj cepeshpannu ar plaanaam spekja shkjeeliiteem...
2. zivi ieriivee ar saali, dazhaadiem piparinjiem, garshvielaam dazhaadaam un novieto cepeshpannas viduu,
3. kaarto kartupeliishus, siipolus, tomaatus shkjeeliitees rindaas vienu rindu pie otras apkaart zivij, kameer panna pilna - saali paarkaisi...
4.paarlaisti to visu ar kreejumu
5. paari paarliec folliju
6. vari pievienot pa starpa tiem kartupeliishiem arii kaadu papriku, paarbaarstiit paari dazhaadas garshvielas...
It kaa jau ar garshvierlaam paaraak aizrauties nevajag, liec klaat to, aks labaak garsho, ir maajaas, vai vienkaarshi ienaak praataa - intuiicija, taa sakot...
Tad to visu cepeshkraasnii iekshaa un cep, kameer gatavs.... preciizu laiku nepateikshu...
Labu apetiiti!

ciganmeitens (2003-09-09 13:36)    2 Šitā ir baigi garšīgi:
PILDĪTA FORELE.
Sastāvdaļas:
- divas 600-800g smagas foreles,
- 1 saišķis pētersīļu,
- 2 puravi,
- 500g šampinjonu,
- 1 citrona sula,
- 50g sviesta,
- malti baltie pipari,
- 50-100g baltvīna,
- 100 ml saldā krējuma,
- 100g Parmezānas siera,
- sāls.
Sastāvdaļu sagatavošana:
- zivis apslaka ar citrona sulu un ierīvē ar sāli un pipariem,
- pētersīļus smalki sakapā,
- purava balto daļu gareniski pārgriež un sagriež smalkās šķēlītēs,
- šampinjonus sagriež smalkās šķēlītēs,
- sieru smalki sarīvē.
Ēdiena pagatvošana:
- uz pannas sakarsē sviestu, tajā sutina šampinjonus uz puravus,
- kad sēņu sula ir iztvaikojusi pievieno, pētersīļus un baltvīnu,
- pēc tam pievieno saldo krējumu un sarīveto sieru.
- beigās pēc garšas pievieno piparus un sāli,
- katru zivi novieto uz folijas loksnes kura pirms tam ir apziesta ar olīveļļu,
- zivis pilda ar sagatvoto sēņu maisījumu un rūpīgi ietin,
- ietītās zivis liek cepeškrāsnī un cep 25-35 min. 180* temperatūrā.

ciganmeitens (2003-09-09 13:37)      Šito recepti vēl neesmu mēģinājusi

FORELE AR DĀRZEŅIEM,
Sastāvdaļas:
- 1kg maza izmēra kartupeļu,
- 50 ml olīveļļas,
- 2 apmēram 700-800g smagas foreles,
- 1 saišķis pētersīļu,
- 1 saišķis bazilika,
- 1 sarkanā un 1 dzeltenā saldā paprika,
- 2 mazi cukini,
- 1 liela fenheļa saknenis,
- 250-350g kokteiļtomātu,
- 10-20 ķiploka daiviņas,
- 200g šalotes sīpolu,
- 2 ēdamkarotes rozmarīna,
- 100-150 ml baltvīna,
- 100-150 ml dārzeņu buljona,
- 40g izkausēta svietsa,
- 2 citroni,
- sāls un pipari.
Sastāvdaļu sagatavošana:
- kartupeļus vāra sālsūdenī 10-12 min., tad nomizo un sagriež,
- pannā uzkarsē 25 ml olīveļļas un 5 min. apcep sagrieztos kartupeļus,
- foreli apakaisa ar sāli un pipariem,
- zivs vienu sānu iegriež 5-6 vietās,
- pētersīļus un baziliku sakapā un samaisa ar 25 ml olīveļļas un pusi no
maisījuma ievieto zivs griezumos,
- cukini un fenheli sagriež ripiņās,
- paprikas sagriež sloksnītēs,
- ķiplokus un šalotes sadala daiviņās.
Ēdiena pagatavošana:
- foreles liek dziļā cepamajā pannā,
- pāri forelēm liek sagatavotos dārzeņus,
- dārzeņus apkaisa ar otru pusi no pētersīļu un bazilika maisījuma,
- pārkaisa ar rozmarīnu,
- zivi pārlej ar vīnu, buljonu un kausēto sviestu,
- visu viegli pārkaisa ar sāli un pipariem,
- zivi cep cepeškrāsnī 30-35 min. 200* temperatūrā,
- cepšanās laikā aplaista ar buljonu.

fiata (2005-02-28 20:08)    2 Bet man garšo foreļmaizītes.
Noķertās strauta foreles iztīru, izņemu vidus asaku un sadalu uz pusēm. Sagatavoju maisījumu: attiecībās 2 karotes sāls, 1 karote cukurs un pipari. Zivis apvārta maisījumā cik tās to uzņem, tad liek zem sloga un ledusskapī iekšā. Otrā dienā jau var griezt uz maizītēm. Vēl apslaka ar citrona sulu vai uzgriež sīpoliņu. Lai labi garšo!
Man tādas maizītes patīk pasniegt ciemiņiem. Nekad nav smādējuši, visiem vienmēr ir garšojis.

Līdzīgi jautājumi
Ka pagatavot pareizi Stori. (7 atbildes)Ka pagatavot kremu no biezpiena un svaigam ogam? (2 atbildes)Piladzi (10 atbildes)Ka salit foreles ikrus? (2 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu