Kā iekonservēt liellopa gaļu?

Kā iekonservēt liellopa gaļu krieviski viņu sauc par tušonku.Es zinu ,ja to nepareizi izdara ,var sanākt liela skāde!Palīdziet lūdzu...Receptēs.lv es neko neatradu..

Jo9      Ja nav nekadu specialu uzparikshu, tad:
sagriezh galju kubicinjos, un liek katlaa sauteties, uz lenas uguns, pieliek visa veida garshvielas utt. regulari maisa..
galvenais sautet tik ilgi, kamer nepaliek shkidrums, jo citadi burkaa veidojas botulins, vai ka vinju tur sauc, ar ko pec tam var traki saindeties.. shadi pagatavotu velams turet auksta vieta (vislabak ledusskapi, tad tiesham nesabojasies ta galja).
kad gatavs, kramee tiiras burcinjas un aizkonservee ar metala vakiem.

pareizaks variants ir likt taja tvaicejamaa katlaa, tad galjai saglabajas smukaks skats un lielaka varbutiba, ka ilgak glabasies.

aluxx      parunā ar medniekiem, lielai daļai majas ir nelieli autoklavi...
burkās liek jēlu gaļu ar sāli, garšvielam, vākus ciet, saliek iekšā, ielej kadu litru ūdens, ar pumpi uzpumpē spiedienu ap 4 atm un uzkarsē uz lenas uguns līdz 160 grādiem, minutes 10 notur tempratūru, uguni nodzeš un ver vaļa pec dienas, kad atdzisis.
ja atvērsi tūlīt, burkas vienkārši uzsprāgs ka granātas.
tā var gatavot kapostus, gurķus, papriku... visus salatus, kurus vāra, tikai tempratūra un spiediens jāmaina.

tilla      Recepte šāda: atdali cīpslas un sadali gabaliņos, liec katlā mazliet jāielej ūdens lai nepiegeg, pievieno sāli, piparus, lauru lapas un uz lēnas uguns sautē kamēr viss liekais šķidrums ir iztvaikojis. Gatavošanas laiks ir atkarīgs no gaļas daudzuma un katla izmēra, bet ne mazāk kā 1 stundu, kad gaļa ir sasniegusi pilnu gatavību karstu pilda sterīlā stilka burkā un aizvāko ar metāla vāciņu. (Šis variants ir paredzēts gatavošanai mājas apstākļos)

Spicis      Labāks rezultāts ja izmanto spiediena katlu, augstāka vārīšanās temperatūra, ap 120 grad.C

caress5      Konservos galvenais lai nebütu iekshä Gaisa! 2013-03-19

Pingainite      Labāk paskaties: www.fotoreceptes.lv, tur viss ar bildēm parādīts, kā gatavot tušonku. Cik zinu, tad gaļa jāvāra vairākas stundas. Lai veicas! 2013-06-05

8008      Vēl ir beef jerky 2023-06-08 12:37

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu