Sālītas gailenes
Vai kāds ir sālījis gailenes? Esmu tikai ēdusi, skajā pārdodas tādos plastamasas trauciņos. Apnikušas mērces :DLūdzu recepti, ja ir!
Paldies :)
Mezhavecis Ko tu ar viņām gribi darīt,sālīt uzglabāšanai?
Kamija Nu vēlams līdz sestdienas ballītei uzglabāt :)
Mezhavecis Es ar sālīšanu neesmu noņēmies.Varu ieteikt citu variantu.Tur gan der tikai gailenes,kas lasītas ne pārāk slapjos apstākļos.Paņem stingrāku otiņu,katru sēni atsevišķi notīra(bez mazgāšanas),samet plastmasas maisiņos,un saldētavā iekšā.Stāv kaut līdz nākosajam gadam.Nevajag ne sāli,ne ko citu.
Kamija
1
OOO, man tieši tādas ir vesels grozs... Tīru saprotams tikai ar otiņu!
A saldētavas grādiem nav nozīme? Man ne pārāk daudz saldē... -6 vai -8... ;)
lapsu_aacis uz diedzinja un krellees. :) pirms vaariishanas ziemaa, meercee vai samalj ar jaudiigu kombainu un izmanto biezzupaam. saaliit-nii. tad labaak kaa mezhavecis saka.
Kamija 1 sālītas ir ubergargas!!! ar ķiploku & dillēm :p
JurisK 1 Saaliit taas pazoljgumijas? Vienas no negarshiigaakajaam seeneem, kaut arii smukas. Iesaali paveelaak, kad paraadiisies, rudmieses, tad tu zinaasi, kas ir garda saaliita seene!:))
[never] piekriitu Jurim, pagaidi rudmieses, galenes pat liidzaas nestaavees!
velneens16 Gailenes apcepu cūku taukos un karstu burkās iekšā, var uzglabāt pat 2gadi. lietojamas gan mērcēs, gan zupās.
Lucy Es nedaudz apvāru un tad uzvāru marinādi,sametu tās ieksā un burkās,taisu ciet.Man garšo un nav nekada pazole,vajag macēt tas vnk gatavot pareizi.
Jo9 ja ziemā tās gailenes no saldētavas izmantos, lai gatavotu mērci, tad ieteikums - nelikt saldētavā svaigas, bet mazliet apcept (aizņem daudz mazāk vietas un pēc atkausēšanas ir gardākas, nekā svaigi sasaldētās) :)
caress5
Vislabäkä un veseliigi garshiigäkä metode ir Seenju Skäbeeshana!!!
2 reiz mazäk säls , visi labumi saglabäjäs un garsha lieliska. Pat melnäs Alksnenes iegüst dzeltenbrünu kräsu.
2013-05-07