Saceptas gailenes paliek rūgtas
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas?(bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
JUST_B nezinu iemeslu, bet man tāpat ir bijis - tieši no saldētavas izvilktām, tiesa gan, jau ziemas laikā.. es gan toreiz noēdu vienalga un nekas nebija, bet nu jā - rūgtas dikti.. :S
zvanina nu tak-normāla saldētu sēņu reakcija.....vienīgās,kas nepaliek rūgtas ir baravikas.....
smart_beauty Mēs parasti vispirms sacepam gailenes, un tad tādas jau saceptas liek saldētavā, ja grib ilgi, ziemai glabāt vai tml.
barbarosa9 Pilniigi pareizi-seenes vajag sacept, salikt porciju maisinjos un taadas glabaat saldeetavaa.Arii baravikas es sacepu sviestaa saldeeju.Pirmkaart manta luxus, otrkaart-vietas mazaak aiznjem:)
ince101
Paldies, jums! Es pati nekad neesmu saldējusi sēnes, ne ceptas ne svaigas...tādēļ apjuku.
bet pirku šīs sēnes es! ne priekš sevis, tirgū un tādēļ jau satraucos, kad man saka - esot rūgtas.
Bekka Nav obligāti pirms saldēšanas jāsacep, rūgtvielas sēnēs veidojas visās arī baravikās, ja grib saglabāt ziemai ,kā svaigas, tad viegli apvāra pāris minūtes sālsūdenī, nosusina, saliek pa porcijām, vislabāk plastmasas pārtikas trauciņos, jo plēves maisiņos saplacinās un atsaldējot paliek kā putra. Baravikām cepurītes saldē atsevišķi, kājiņas ar atsevišķi.:)Labu apetīti visiem ziemā!:))
Otija 1 1 Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!!
barbarosa9
1
Protesteeju, Bekka!Nav nekaada putra!Gadiem taa gatavoju bekas un gailenes:)
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:)
ince101 Pag, Otij, svaigās ir jāapplaucē, vai var glābt arī tās sasaldētās, applaucējot pēc/pirms atkausēšanas?
JurisK Laikam jau Otijai taisniiba - gailenes vien gatavojot vienmeer ir ruugtums, svaigas vai saldeetas.
beauty_girl 1 Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē.
Lucy
Man saldētas sēnes vispār negaršo.
Pagāšgad daudz salasījām,nezināju ko iesāk,novārīju un tad ieliku sasaldēt,nu ciešami,labāk tomēr likt sālūdenī,nedaudz uzvāri un sāls ārā,vai arīdzen ilgāk pamērcē.
undine Es pagājušo gadu savāriju un tad sasaldēju, man nepatika, pēc atsaldēšanas palika sausas :(
bru_nette
1
1
nav gan gailenes vienmēr rūgtas
un pirms likt sadētavā, jāaplaucē
barbarosa9 1 Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:)
Otija Gailenes ziemai es sacepu sviestā un tad - ledusskapī. Stāv pietiekami ilgi:))) Pirms cepšanas - plaucēju.
ince101 tagad zinu, ka, ja arī nāksies uzglabāt sēnes saldētavā, tad tikai iepriekš saceptas sviestā. paldies par padomiem!