Sojas ēdieni
Ja kāds lieto supervērtīgos sojas ēdienus - konkrētāk, sausos sojas gabaliņus, tad varētu padalīties ar to, kā tos pēc iespējas garšīgāk pagatavot. A to es tos sojas gabaliņus izmērcēju ūdenī un pacepju drusku uz pannas, bet diez ko garšīgi nav
Lele
2
1
Jaaliek klaat garshvielas vai arii jaameercee buljona kubinjaa uudenii...un tad cep kaa galju, liek ot klaat siipolus, kreejumu...
P.s. es needu sauso soju...atgaadina sunju/kakju sauso paiku :)
Chris1986 Nē, nu kad izmērcē, tad jau vairs nav kā sausā kaķu barība :D Iznāk mīksta, bet garša vienalga nekāda - neitrāla. A kā tad gaļu cep? Neesmu nekad cepis, jo gaļu neēdu. Lele, ko darīt ar tiem izmērcētiem gabaliņiem, lai tā vienkārši un ātri, bet garšīgi pagatavot. Cik ilgi jācep, lai neaizietu bojā vērtīgās olgaltumvielas? Cik saprotu, tad kotletes cep ilgi - kādas 10 min vismaz?
RIZAJA 3 Ea nemaku est gatavot
Chris1986
2
RIZAJA, kāda sagadīšanās - es ar! :D
A moška tos izmērcētos gabaliņus var kādā zupā iemest kartupeļu vietā. Tik atkal jautājums, cik ilgi jāvāra, lai nezustu uzturvērtība?
Lele
1
1
Nevari vispaar.
Aplej ar pienu un rij kaa kornfleiksus :)
Chris1986 1 Es jau nevāru, bet cepju uz pannas (pareizāk pasildu tos izmirkušos gabaliņus), bet garšas nekādas. Gribas, lai nebūtu jārij kā zāles, uzdzerot ūdeni, bet, lai būtu arī garšīgi :)
LaskovijMerzavec
1
1
Pilns internets ar receptēm, praktiski jebkuras valsts virtuvei.
Pats esmu taisijis chili con carne versiju ar sojas gabaliem no ineta receptem.
Extra_Virgin 1 Apleju ar verdošu ūdeni, kam pievienots malts koriandrs un pavāru, bet ne pārāk ilgi. Ja pārvāra, paliek cieta. Un tad jau tālāk gatavo kā grib..
sandra111 1 saka ,ka soja visa esot GMO,,,man bail tadu est.
Drole
Biorobotu bariiba.
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2004/nov/07/foodanddrink.features7
http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/soy-health_b_1822466.html
http://www.foodrenegade.com/dangers-of-soy/
AivarsN 3 1 Lai apkarotu nezāles sojas sējumos,mākslīgi tika radīta tāda soja,kura ir izturīga pret Raundapu,kuru miglo 7L/ha. Mūsu republikā labības laukos nelieto vairāk par 5L/ha,un tad jau saslimst dzīvnieki,kuru barības sastāvā ir šādi graudi. Varbūt veselīgāk tomēr ēst gaļu?
riks086 2 Nemuļķojies, ēd vien gaļu un biezpienu.... es arī pirms pārdesmit gadiem pamēģināju ar to soju pablēņoties - sievai bija liela noņemšanās, lai garšīgi sanāktu.
av2 2 a kaapeec tiessi jaaeed taa soja? Kas tur ir taads, kas nav citos, pierastaakos produktos?
_Krasula_
2
Pašai sojai garša ir tiešām nekāda, taču tai raksturīgi pieņemt cita ēdiena garšu. Tātad jāgatavo ar kaut ko kopā-zupās, mērcēs, sautējumos un tt.
Īpašas pieredzes nav, tomēr esmu likusi to zupās un tā kā neesmu veģetāriete, tad, piemēram, sojas granulas kopā ar malto gaļu. Bet iepriekš tās aplejot ar vārošu ūdeni un arī pievienojot tam koriandru/noņem salkano garšu/. "Gabaliņiem" termiskā apstrāde, šķiet, nedrīkstēja pārsniegt 10-15 min, pretējā gadījumā soja paliek cieta.
Ir vēlme kādreiz iegādāties sojas pupas un paskatīties, kas tur iznāks.
Anxunamuna 1 1 izmērcē un tad pierīvē sieru , tad samaisi ar Grieķu jogurtu un pievieno svaigus tomātiņus , melnās olīvas, smalki sagrieztu sarkano sīpolu , pipariņus , var arī riekstus ( ja garšo ) un salāti gatavi ...
evodia76 1 1 Uzvāri buljonu (kaut vai no kubiciņiem), samet gabaliņus iekšā, novāri līdz mīksti, nokās, uzsildi pannā taukvielu, sakul olas ar garšvielām (vegetu, sāli, pipariem utt.), samet to gabaliņus tai olā, tad apvīļā rīzmaizē un izcep... Beigās var uzrīvēt arī sieru un tiešām garšīgi apēst...
Ka garso soja? (5)
Sojas produkti (16)