Liellopa gaļas izvēle
Vai pēc gaļas izskata var pateikt ka tā ir bijusi jaunam lopam, vai tā būs sulīga, trekna un garšīga? Galīgi neesmu specs gaļas pirkšanā.Wellness (2004-10-26 19:56) Jaunlopa galja ir gaishaaka, trekna nebuus noteikti, bet suliiga un garshiiga gan :) Miesniekam ir jaabuut lopa dokumentiem - kad dzimis, kad kauts utt. :)
dada (2004-10-26 20:00) Jaunam liellopam gaļa ir ar smalkāku šķiedru un tauki nav dzelteni.Arī cūkai tā pat. Cūkai vēl var pēc ādas biezuma - jaunai āda ir plānāka. Bet ir arī dīrāti lopiņi, tad gan var iepirkt vecu kuili. Nu sulīgumu un garšīgumu var panākt tikai labi pagatavojot. Lielopu var saspeķot-ar kociņu, vai plānu nazi iedurot un ielieko caurumā žāvētu speķi, kas apviļāts garšvielās. Tad visu gabalu var cept cepeškrāsnī aplaistot ik pa brīdim ar karstu ūdeni. Protams gaļas šķēles, kuras grieztas šķērsām šķiedrai var ar gaļas āmuru izdauzīt, apcept un pasautēt kopā ar sīpoliem.
atspergalva (2005-05-09 21:21) To var pavisam vienkārši pēc gaļas krāsas,ja lopiņš ir tā ilgāk nodzīvojis,tad gaļa pēc krāsas ir ļoti tumša,bet jaunam lopiņam gaišā krāsā.
Ka iekonservet liellopa galu? (7)