Ko darīt ar bebra gaļu?
Tā ir sanācis , ka man ienācās pusbebrs bez astes. To mednieki paši savāca. Gaļas daudz, puskastrolis lielais. Man ieteica viņu izmērcēt etiķī, un tad taisīt da jeb ko. Bet kotletēs bebru aizlaist kaut kā žēl. Man draugs ieteica uztaisīt polendvicu (baltkrievu sālijums). Dotajā brīdī gaļa jau 24 stundas etiķūdenī pamērcējusies....jadore 1 Iegooglē tur daudz recepšu. Esot garšīga.
orthodox 1 to jadore. Zinu, bet tagad vakarē baigais slinkums, gribas kautko ātru, ne darbietilpīgu un garšīgu...
janisb Parasti laiž kotletēs, nav jau nekāds retums :D
fargo 1 man patika konservi.
puuuka
apcep un uztaisi šmori,lai gan etiķūdenī esi velti viņu mērcējis,to nevajadzēja darīt,labāk pienā.
Nu pareizi,kur nu Tev asti,asti mednieki uzreiz paņem,citreiz pat gaļu izmet,aste ir delikatese.
arturo1963 Var zaaveet,var taisiit desas,bet kotletees-fix un fertig,buus labi.Nu jaa,tikai pusbebrs,tad tiesaam ko aatru.Tikai,cits slavee,cits splaudaas,garsa izjuuta katram sava.
Laimnese 2 Man tētis taisa i kotletes, gulašu, galetu, cepj cepeškrāsnī...sliktākā gadījumā sadali un saldētavā iekšā, kad luste taisīt, tad ņem ārā....
orthodox 2 To laimnese. Diemžēl man arī alnis ienācās un saldētava ir pilna ar viņu...Tāpēc domāju ko ar to bebru darīt
Pillerina
1
Kādreiz mani uzcienāja ar žāvētu desu no bebra - bija laba.
Arī kotletes - siltas ir labas, bet aukstas vairs ne, ir kāda piegarša jūtama.
riebekle 1 Žāvēt bebru ir vērts, ja ir aste, citādi - labāk kotletēs vai šmorēt. Jā, pamērcēt marinādē vajag, jo piegarša ir. Jāsaka gan, ka tā piegarša tāpat nedaudz paliek, arī šmori taisot, kotletēs to jutīs mazāk.
euromens 2 atkarīgs no bebra vecuma (vecie ir sīksti, ilgāk jāmarinē), marinē etiķī, vīnā, majonēzē, sinepēs, mārrutkos, ķimenēs...pēc izvēles, tad uz kādu pus dienu kūpinātavā, alkšņu dūmos un tad var sacirst kvadrātiņos un pīlē sautēt, iznāks labs gulašs, var kopā ar kāpostiem...tur jau brīvais lidojums, taukvielas vajag maz, jo pats trekns
elsa
1
Sabojāji ar savu etiķi visu padarīšanu!
Bebrs jātaisa konservos! Bet nevis rūpnieciski, bet pašam kārtīgi apcepot, tad lielā katlā un šmorē kādas 5-6 st. Klāt sāli, piparus, lauru lapas. Tad karstu lej izkarsētās burkās, vāko ciet un atdzesētu glabā ledusskapī. Uz rupjmaizes garšo izcili!
Maybex
2
Bebra gaļu mērcēju kefīrā - skābums mazliet mīkstina un velk laukā asinis, bet nesausina, kā etiķis.
Manā ģimenē iecienīti bebra gaļas šmoriņi - apcepot var pieliet mazliet vīna, tas neitralizēs specifisko garšu. Pievienoju garšvielas, kā jau jebkurai gaļai. Gardi.