Burku pasterizēšana cepeškrāsnī ?
Esmu par to dzirdējusi, toreiz nebija tāda nepieciešamība, nepievērsu uzmanību. Varbūt kāds to ir darījis, man interesē grādi, pasterizācijas ilgums. Lūdzu !Deezija 1 1 Nepieciešamība......atvainojos.
anis
Pasterizācija vai sterilizācija? Sterilizē virs 150 0C ,minūtes 15-par daudz un par ilgi nebūs...
Pavisam minimumā pietiek ar novārīšanu . Burkas jau ir no stikla-mīkstas sāk palikt ap 600 0C. Precizitāte būtiska pārtikas produktiem.
C
skumjasaciis 7 Kam Tev tās sterilās burkas vajag? Ja runa ir par konservēšanu, vienkārši izmazgā tīras burkas ar kādu mazgāšanas līdzekli siltā ūdenī, izslauki ar tīru dvieli. Mūžā man nekas nav ne gaisā uzgājis, ne sapuvis...
skumjasaciis Piepildītas burkas cepeškrāsnī neesmu mēģinājusi karsēt...
AivarsN Es burkas uzkarsētu cepeškrāsnī,pirms tajās pildīt vārošus rudens salātus,vai ko tamlīdzīgu. Piepildītu burku pasterizēšana cepeškrāsnī nebūs labi,jo karstā gaisā tās sakarsīs lēnāk un nevienmērīgāk,kā ūdens peldē. Nevarēs arī izkontrolēt temperatūru.
Epifanija 1 pilnīgi lieks darbs...
Deezija Atvainojos visiem. Man vajaga iemarinēt sēnes. Esmu dzirdējusi, ka var pasterilizēt arī cepeškrāsnī. Kādrez to darīju ūdens vannā vai lielākā katlā, bet tagad tas nav iespējams.
Turmas Tauta stāsta, ka cepeškrāsnī burciņas sterilizē pie 180 grādiem veselas 15 minūtes.
Laimnese 1 Burkas izmazgaju, tad ieleju karstu ūdeni, paturu dažas minūtes, izleju ūdeni, apgāžu otrādāk, lai pažūst...pēc tam izslauku. Marinēju tikai baravikas un kundziņus. Vispirms novāru ūdenī (var pielikt drusku sāli), noņem putas, kad putas vairs nav , lieku otrā katlā, kur vārās marināde, pavāru kādas 5 minūtes, apmēram, sausās burkā iekšā, aizskrūvē, apgāžu otrādāk un apsedzu...ātri un labi, bez visādām karsēšanām.
Epifanija 1 es neriskētu cepeškrāsnī pasterizēt, tikai pašas burkas izkarsēt... marinādei droši vien esence jāpievieno, ne 9% galda etiķis...
Deezija Laimnese, tas tiešām ir ātrs paņēmiens. Epifanija, esences man nav, domāju pievienot etiķi. Vai tas var ko mainīt?
anis Būtiska ir gala koncentrācija! Etiķis-9%,esence-75%-visa starpība! Bija reize,kad tika izmantots etiķī sagājis ābolu vīns-sanāca labi!
vellata 2 Es 2x mikrenē nokarsēju un ir ok.
N4Y Pirms pildīšanas vnk izskaloju ar spirtu . Pēc pildīšanas - katliņā pa sterilizēju . Man mamma gan cepeškrāsnī. Un tas ir tas brīdis , kad neviens nedrīkst virināt virtuves durvis 😀
Laimnese 1 Marinādei lieku apmēram 1ēdamkaroti sāli,1 ēdmk.cukuru ar kaudzi, 1 ēdamk.etiķa esenci un garšvielas...