Burku pasterizēšana

Burku pasterizēšana - jautājumi un diskusijas

Burku pasterizēšana cepeškrāsnī ? (15)
Esmu par to dzirdējusi, toreiz nebija tāda nepieciešamība, nepievērsu uzmanību. Varbūt kāds to ir darījis, man interesē grādi, pasterizācijas ilgums. Lūdzu !
Kam Tev tās sterilās burkas vajag? Ja runa ir par konservēšanu, vienkārši izmazgā tīras burkas ar kādu mazgāšanas līdzekli siltā ūdenī, izslauki ar tīru dvieli. Mūžā man nekas nav ne gaisā uzgājis, ne sapuvis... Es 2x mikrenē nokarsēju un ir ok. pilnīgi lieks darbs... Burkas izmazgaju, tad ieleju karstu ūdeni, paturu dažas minūtes, izleju ūdeni, apgāžu otrādāk, lai pažūst...pēc tam izslauku. Marinēju tikai baravikas un kundziņus. Vispirms novāru ūdenī (var pielikt drusku sāli), noņem putas, kad putas vairs nav , lieku otrā katlā, kur vārās marināde, pavāru kādas 5 minūtes, apmēram, sausās burkā iekšā, aizskrūvē, apgāžu otrādāk un apsedzu...ātri un labi, bez visādām karsēšanām. es neriskētu cepeškrāsnī pasterizēt, tikai pašas burkas izkarsēt... marinādei droši vien esence jāpievieno, ne 9% galda etiķis... ··· Burku pasterizēšana: Burku pasterizēšana ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu