Cepumu riekstiņu pildījums

Vārīts iebiezinātais piens bundžiņā, bet nopērkot veikalā jau gatavu nav tik garšīgs, kā ir bijis citām saimniecēm vai tomēr vārīt ūdens peldē pašai, jo pirktais arī izskata ziņā ir pa tumšu, varbūt ir kādi citi varianti "norīt mēli" , lūdzu padalieties ar noslēpumu?

kaskaade (2017-05-16 10:41)      Ir smērēts vārītais krēms, biezs ābolu ievārījums, bet vislabākā ir klasika ar vārītu iebiezināto pienu.

Bellatrixa (2017-05-16 10:57)      Tas tumšais, manuprāt, ir vārījies krietni par ilgu, tāpēc tāds. Ūdens peldē 2-3 h, drīzāk uz 3 stundu pusi.

Lele (2017-05-16 11:22)      Man liekas ka "Nestles" vaariitais kreems ir kaa pashvaariitais...kaa senos laikos...

Modernie latveshu - leishu - nav garsiigi.

no_matter (2017-05-16 11:24)      Agrāk taisīju pati : piens + cukurs un vāra, bet tas ir baigais čakars - ilgi un jāstāv klāt un jāmaisa. Bundžiņu pienu vāru 1.5 h, bet tas jau atkarīgs no katra paša gaumes, jo no vārīšanas ilguma atkarīga gan jau pieminētā krāsa un garša, gan arī konsistence.

bagi (2017-05-16 11:33)      Bērnība vārīju to pašu kondensēto pienu (11-12 gadi). Tik vienu teikšu... nemēģiniet uzreiz to attaisīt. Viens mirklis un gandrīz bez acs es paliku. Sargeņģelis pagrieza strūklu centimetru augstāk.

berta30 (2017-05-16 15:35)    1 Saputo ar 100 gramiem mīksta sviesta .

janisb (2017-05-16 18:52)      Nekas labāks par karamelizētu ieiezināto pienu + drupināti grauzdēti zemesrieksti nav izdomāts, vārīt labāk pašam, tad var izvēlēties konsistenci...

janisb (2017-05-16 21:46)      Valrieksti ar ok, bet tad pašam no čaulām jākasa arā, tie, kas jau lobītie, pusi garšas pazaudējuši, darba stipri vairāk nekā ar zemesriekstiem...

vilx (2017-05-17 00:37)      Riekstiņu cepšana arī ir tajā sarakstā, ko kopā ar bērniem lietainās nedēļas nogalēs darīt. Pienu vāru 1,5h, kā jau te rakstīts augstāk, bet ar to izvēli ir problēmas - citi pēc vārīšanas reāli nav garšīgi, visšvakākais bija ar Rimi preču zīmi. Principā jāņem dārgākais, bet nesaprotamu iemeslu dēļ plauktos izvēle ir pašvaka un katru reizi ir kaut kādi savādāki.

Līdzīgi jautājumi
Cepumu "riekstini" recepte (8 atbildes)Recepte cepumiem (8 atbildes)Cepumu torte (11 atbildes)Selgas cepumi Kopenhagena (9 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu