Plova receptes un gatavošana

Ik pa reizei PA tiek pieminēts plovs.
Nav noslēpums, ka patiesi īstena un garšīga plova gatavošana ir darbietilpīgs un ļoti nopietns process,...kuru var paveikt talantīgs un azartisks šmormanis. Ik katram pavārmeistaram ir ik sava specifika un arī ik savs noslēpums plova gatavošanas mākslā.
Šā iemesla pēc, lūdzu Jūsu ieteikumus, dažādojot plova receptes, kā arī lūgums plova lielmeistariem: Padalīties pieredzē un varbūt, ta kaut nedaudz atklājiet savus noslēpumus īsteni garšīga plova pagatavošanā,...kā Jums tas izdodas?

vechuks (2014-09-27 12:12)      Visam pamatā ir gaļas un garšvielu izvēle. Arī fantazija nemaisa.
Gaļas sautēšanas procesā, labas domas un ūdens daudzuma ievērošana

lasminaxxl (2014-09-27 12:32)      Pāris dienas atpakaļ gatavoju plovu. Neesmu nekāds "baigais spečuks", bet manējiem lielā cieņā !
Gaļu lieku daudz, kādu sīpolu, ķiploku, paprikas , burkānus, brūnos rīsus. It kā nekas sevišķs - vienkāršs un ēdams !

AivarsN (2014-09-27 12:35)      Īsts vīru ēdiens,tāpēc paši arī gatavo.
Man patīk improvizēt,tāpēc pat grūti ieteikt kādu konkrētu recepti.

fargo (2014-09-27 12:39)      pirms būvēt māju ir jāmāk naglu iesist. bet pirms taisīt plovu ir jāmāk rīsi uzvārīt. un tomēr, daudz cilvēki pat savos 30-40 gados joprojām nemāk elementāri vārīt rīsus. tiem ir jābūt ne-ūdeņainiem, irdieniem. nākamais. plova krāsa. lai arī tā ir gaumes lieta ar kādu gaļu to gatavot, bet plovam nav jāliek klāt ketčups. "krāsai". nav. nemaz nav. vispār, cilvēkam kurš ver vaļā ketčupa burku virtuvē, gribas "padzatiļņiku" iedod, kur nu vēl to liet klāt plovam. bet tas gadās. tādas lietas notiek. nesaku ko vajag, vismaz pateicu ko nevajag.

lasminaxxl (2014-09-27 12:43)      Plovā rīsus nevāra , bet briedina cepeškrāsnī . Nevagag maisīt , tad arī nebūs plovs kā biezputra . Plovam brūnais tonis ir no gaļas apcepšanas , ar to arī pietiek. Garšvielas lieku pēc sajūtām.

Ton_Etoile (2014-09-27 12:54)  1   Rīsus var arī briedināt uz plīts, tik jāpiešaujās pie ūdens rīsu proporcijām un plīts uzkarsēšanas.

sieviete_dieviete_ (2014-09-27 12:58)      PAR KECHUPIEM JAAPIEKRIIT FARGO:)Plovam kraasu dabuun no burkaaniem:)Un riisi nevar buut slapji,ja liek proporcijaas 1 pret divi,un ja !!!gribaas iipashi irdenus ,tad graapiiti aviizee un zem segas:)omiishu recepte.....un papriku noteikti neliek...

edding (2014-09-27 13:26)      Ja Tevi neinteresētu kārtējā pazīmēšanās kāre, tad ieliekot tepat meklētājā atrastu šādu rezultātu - 419 rezultāti
Diez vai te vēl ko nedzirdētu pie tiem 419 variantiem ieteiks.

draboss (2014-09-27 13:51)      Plovu gatavot nemāku, ir plāns iemācīties. Ir ēsts tas surogāts kad ir rīsi, gaļa, kečups un tas vis nosaukts par plovu, gan arī īstais gatavots kādas 7 stundas, šausmīgi garšīgs un barojošs. Laikam sanāca pazīmēties :(

rudaa_lapsa (2014-09-27 13:59)      Plovā rīsiem jābūt gaišiem, nevis sarkaniem vai brūniem! Un plovam ir ļoooti daudz recepšu, ko varētu likt klāt standarta receptei...tas jau būs tikai gaumes jautājums

never_pa (2014-09-27 15:23)      rīsiem ir jābūt ntās reizes skalotiem, tad arī nesalips putrā.
Gaļai izcili svaigai. Ir gatavots gan ar cūku, gan vistu, gan dārzeņu un sēņu. Pēc gaumes. Ar vistu sanāk pasausi, jo defaultā vistas gatavošanas laiks ir ļoti īss, lai tā izdotos sulīga nevis kā veca pastala. Kopumā ēdiens nav tik dikti darbietilpīgs, vienkārši paredz daudz "operāciju" jeb procesa sastāvdaļu. Taisu vokpannā - sākumā apcepu cūkas gaļu, pievienojot veselu, nenolobītu ķiploku galvu, daaaaaudz burkānu (no tiem arī ir atkarīga plova nokrāsa), papriku izrīvēju caur smalko rīvi, lai ēdienā nerēgojās tā gabaliņi un ir viegla nojausma par tā eksistenci. Visu rūpīgi pieskata, pielej buljonu, pasautē. Kad gaļa ir jau gandrīz gatava, pieliek rīsus, apmaisa, tad nu sākās smalkākais moments - nepārgaršvielot. Pipari, sāls, var tur visādus austrumu garšvielas, bet uzmanīgi. Citiem patīk, kad liek rozīnes, man gan nē, tas pats ir ar kaperiem. Nu un kad rīsi nedaudz apvārījušies, tad ieliekam uz min 20 cepeškrāsnī, galvenais, lai t nav liela, savādāk rīsi sāks kraukšķēt.

never_pa (2014-09-27 15:24)      p.s. pasniedz ar duadz zaļumiem - pētersīļiem, kinzām ect.

frikadele (2014-09-27 16:14)    1 Visiem kas rīsus jau gatavošanas laikā samaisa ar rīsiem, varu pateikt, ka tas nav plovs, bet gan rīsu putra ar gaļu un nekas vairāk.

Tessa (2014-09-27 16:29)      man ir parlieciiba,ka noteikti edieni ir jagatavo viirieshiem,sievieshiem nav tur ko maisiities. recepti varu iedot,bet pati principiali negatavoju,jo zinu,ka viirietim plovs sanaks labak.
plovs,shashliks,kebabs. vel dazhi.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu