Tomātu zupa ar šampinjoniem
Tomāti vairumā,svied kaut pakaļ.Nolēmu rīt uztaisīt.Palasījos atsauksmes un receptes googlē,bet ar šampinjoniem vēl nav taisīta.Jautājums tāds(ja vien kāds ir taisījis)...Sēnes apcept ar sīpoliem ķiplociņiem un papriku un blenderēt,vai likt zupā gabaliņos?Biezumu jau dos pats tomāts-konsistenci pašķidru gribās!Bet vai garšas rīmējas kopā?
Torpedo (2013-08-13 22:51) Nu, izklausās jau baigi garšīgi - aš siekalas saskrēja mutē :D Ja tu mani uzaicināsi uz degustāciju, tad dzirdēsi patiesu viedokli bez izdabāšanas un glaimiem!! :D
v_s_o_p (2013-08-13 23:11)
http://receptes.jautajums.lv/1349682
šeit par tomātu konservēšanu.
Izmantoju "spriganaa (2011-08-20 11:02) personīgā pieredze" ieteiktu recepti un baudu svaigo tomātu (sulu) visa gada garumā
nickie (2013-08-13 23:33)
par jaukšanu kopā ar tomātiem - nu pamēģini, ja jau tik daudz un nav žēl. es saceptu sēnes atsevišķi - būs labāka garša un labāka konsitence. negaršos pēc gumijas.
es arī picai šampinjonus apcepu, jo man riebjas tādi bezgaršīgi, melni un neglīti kā ir visās picērijās.
sirsne (2013-08-14 01:00) tomaatus var blendeet kopaa ar apceptu (veel gardaak - grileetu) papriku. Shampinjonus gan labaak atstaat apceptus gabalinjos, jo blendeeti dos zupai nejauku kraasu, un arii struktuuru, jo seenju krikuminji shaa vai taa buus cietaaki. Un jaa, garshas labi iet kopaa :)
Pelle (2013-08-14 01:05) sēnes nevajadzētu blenderēt. Esmu taisījusi atsevišķi, ir ok...
Tessa (2013-08-14 06:53)
neko neblendereju,produktam ir jabut gabalos.citadi tads pansionatu paediens sanak.viennozimiigi apcept,tikai uz pannas likt beigas.
es tava vieta-tomati daudz-tos sakaltetu.vai ziemai izvariitu un aizvakotu.samalj caur galjas mashiinu un uzkarse liidz pirmajam burbulim,sali neliec.
dogville (2013-08-14 09:18) neatceros kur,bet gadiijaas shampinjoni ar tomaatiem-toreiz nodomaaju,ka nu nemaz kopaa neriimeejas garshas...
mademoiselle_coco (2013-08-14 11:40)
Manā TOPā ir šī, bez šampinjoniem gan....
Tomātus un papriku apgrillē cepeškārsnī līdz tie ir brūni apcepti. kad gatavs, noņem mizu (pirms tam var plēvīti uz minūtēm 15 uzlikt - vieglāk ies nost). Paprikai izņem viduci (sēklas) un sagriež gabaliņos. Tomātus sablenderē (tomātiem arī jāizņem dupši, vai kā nu viņus tur sauc....).
Katliņā ielej nedaudz olīveļļu un apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un šķēlītēs sagrieztu ķiploku. tad pievieno raudeni (tējkaroti). Kad tas viss ieguvis patīkamu aromātu, pievieno sablenderētos tomātus, sagriezto papriku, iepriekš pagatavotu dārzeņu buljonu (var arī bez buljona, tad konsistence ir krietni biezāka - pietiktu ar to sulu, kas izdalījusies no dārzeņiem tos grillējot). vāra minūtes 20 uz mazas uguns, pašās beigās pievieno worchester (dažus pilienus), sāli, piparus. Pēc tam lej pa siltiem šķīvjiem un pievieno fetas sieru.
p.s. Kam garšo asāks, var pievienot tabasko vai luiziānas mērci. Papildus pievienoju vēl pāris karotes olīveļļas ar ķiplokiem. Ar sāli - nepārspīlējiet! Atcerieties, ka fetas siers ir gana sāļš! Man patīk lauzts, ne griezts:))
stardust (2013-08-14 12:29) Es ar par atsevišķu apcepšanu un pielikšanu beigās. Pa manam, garšas tīri labi iet kopā.
MadaraZuze (2013-08-14 22:07) Es, protams, atvainojos, bet izklausaas...pabriesmiigi. Nesaprotu, kaa tadu strebekli var noriit?
kalatura (2013-08-15 12:48)
Paldies par viedokļiem.Sanāca laba!
Sēnes apcepu un pieliku klāt vārīšanās beigās.
Tomatu pastas pagatavosana majas apstaklos (ja ir liela tomatu raza) (14)
Saule kaltetu tomatu uzglabasana (2)
Tomatu sula (9)