Kartupeļu klimpas

Jau trīs reizes nesekmīgi mēģinu dabūt gatavas kartupeļu klimpas. Daru visu, kā rakstīts receptēs. Mēģināju gan ar vārītiem+svaigiem, gan tikai svaigiem kartupeļiem. Un?! Kā to bumbuli iemet katlā ar ūdeni, tā šamais izjūk:(. Nu kas tiek darīts ne tā, a?! Milti pielikti. Olas pieliktas. A tāpat izjūk:(.
Padalās pieredzē kāds (-a), kam šitas virtuves brīnums ir sanācis. Būšu pateicīgs par pilnu recepti.

Skaidrite_Leeninna (2013-06-17 22:12)      Fotoreceptes.lv palasies cepelīnu recepti, turk kā reiz par šo "problēmu" bija rakstīts.

DAfrika (2013-06-17 22:17)    1 Nav tak garšīgi nemaz, ko mokies! Izcep normālas kartupeļu pankūkas, paēd un ej gulēt! Ņemās cilvēks ar muļķībām!

Bazhix (2013-06-17 22:26)  1   Nezinu, vai palīdz, bet varbūt marles maisiņi palīdz neizjukt ... :)

jozolsen (2013-06-17 22:29)      Nu nav tā Vīriešu padarīšana,to jau apgūst no bērnības meitenes.Nejauciet profesiju ar ikdienu.Būtu izziņojis oho konkursu uz klimpu gribēšanu,atliktu tik aizbraukt uz degustāciju.

markess (2013-06-17 22:31)      Arī domāju,ka vajadzēja palūgt lai kāda klātienē pakonsultē.

elsa (2013-06-17 22:52)      Miltainos karpeļus rīvē uz smalkās rīves, tad nospied sulu, bet ne par sausu, sulas cieti klāt, samīci , veido divlatu monētas lieluma klimpas, ko lies verdošā sālsedenī un vāri apm. 20 min, kamēr saceļās vrs ūdens (klimpas). Tad lej klāt pienu, pavāri un beigās piciņu sviesta. Kas tur var neizdoties?

tejkarote (2013-06-17 22:58)      Garšigas sanāk no Dzirnavnieku cepelīnu maisījuma, jāatškaida ar ūdeni un gatavs, vāri un viss.
Protams tas ir ātrais variants, bet ne tas sliktākais.

mazaa_51 (2013-06-17 23:19)      Sarīvētai kartupeļu masai nospiež sulu,ieliekot masu marlē,tad veido klimpas,liek verdošā ūdenī.....nevajadzēs ne olu ,ne miltus ,nekas nejuks laukā.....

dujenja (2013-06-17 23:29)    1 Nospiestajai kartupelju sulai drusku jãpastãv, lai visa ciete nosēzjas, tad uzmanīgi jãnolej skjidrums. Pãrējo elsa labi aprakstīja.

_Tiina_ (2013-06-17 23:31)      To kartupeļu cieti, kas paliek pēc sulas izspiešanas noteikti jāliek atpakaļ mīklā.Tad nekas nejuks.Sula nedaudz pastāvēs un apakšā nogulsnējas ciete.Sulu izlej-cieti mīklā.Uvse.

tiu (2013-06-18 09:00)      Elsa visu perfekti uzrakstīja, varu tikai piebilst, ka man tādas gan negaršo, kur vārītie kartupeļi klāt. Bet vispār tas ir rudens ēdiens, kad kartupeļi norakti. Tad ir īstā garša. Pavasarī neder. Un kartupeļu šķirne arī ietekmēs garšu.

Lucy (2013-06-18 09:16)      jā elsa raksta precīzi,tik bez tā sviesta.
A ja tāda šaize,ka nesanāk,lielveikalā var nopirkt gatavas klimpas,tas atrodās turpat kur pelmeņi kaut kur blakus

erucanob (2013-06-18 13:59)      Priekš 2 latnieka lieluma klimpām lielu muti vajag.Es taisu kā latiņu,apaļas,smukas,maziņas.:)

p_p (2013-06-18 15:42)      gandrīz par tēmu - atceros, ome taisīja visgaršōgākās kartpeļu klimpas pasaulē. Atceros, ka spiedām to masu caur marli, atceros cieti, bet vārītus kartupeļus gan neatceros. Vēl atceros, ka ome teica - mācies, kamēr esmu dzīva. Tak tolaik citas domas bija prātā.
Pašai ne reizi nav sanākušas kā omei.

par tēmu - garāmgājēj, ja tev tās klimpas sanāks, piesakos ciemos.... ar savu krējumu.

Līdzīgi jautājumi
Kartupelu klimpu zupa (17 atbildes)Klimpu zupas recepte (3 atbildes)Cepti kartupeli ka "Lido". (22 atbildes)Kartupeli zupa (15 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu