Kā panākt, lai speķa pīrādziņi ilgāk būtu svaigi, nepaliktu sausi?
Esat tik laipni un padalaties zināšānās pīrāgu lietās. Pēc tradicionālajām receptēm cepot pīrāgi jau otrā dienā ir sausi un zaudējuši savu ``pievilcību``. Nojaušu, ka ``palīdzēt`` varētu vairāk taukvielas, bet tās šķiet apgrūtina mīklas uzrūgšanu? Receptēs min miltu izsijāšanu, ko ``mistisku`` dod šī operācija?spaare21 Man nepaliek cieti. Kad izvelku pannu, pēc pāris min. izberu pīrāgus lielajā bļodā, pie citiem pīrāgiem un 2 kokvilnas dvieļus virsū. Mamma teica, tā jādara, lai mitrums neiztvaiko. Dvieli neņemu nost, kamēr visi apēsti :)
Keeta 1 Kā no krāsniņas,tā traukā... māla,vai pītā kurvītī un silti sasegt,lai lēnām atdziest,glabājas mīksti gana dienas....ja vairāk sacepts!
maasinja25 elementaari-neljauj iztvaikot mitrumam!!!maize tachu arii bez maisinja uz galda atstaata aatri vien cieta paliek,ne?protams,arii taukvielu daudzums nosaka miikstuma pakaapi,bet shajaa gadiijumaa tas nav noteicoshais...
rita_rasa 1 ..iemīcot pīrāgu,bulciņu mīklu rūgušpienā tie ilgi būs mīksti,bet arī jāliek klāt ir cūku tauki,vai eļļa...ja mīca pienā,tad lieku klāt skābu krējumu un izdodas mīksti!
wildweed
2
3
Tēma, protams, vairs nav aktuāla, bet ir viena sastāvdaļa, kura varētu palīdzēt Tev atrisināt šo problēmu. Proti, mīcot mīklu, mīklā vajag iemīcīt ( novārītu un smalki, smalki saspaidītu ) kartupeli. Tā ir viena no svarīgākām sastāvdaļām raugu mīklai pīrāgu cepšanai, lai mīkla būtu " mīksta ".
Vairākas reizes pārlasīju visus komentārus un pat pabrīnijos, ka neviens neko tādu neminēja. Dīvaini.
2012-01-19
fondy
1
Cepot jāskaita buramvārdi :
cepu,cepu,
mīkstu,mīkstu,
ēdu,ēdu,nezin bēdu !
2012-01-20
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 26 (kopā 26) |
Ka jacep speka rausi, lai sanaktu miksta garozina? (8)