Speķa pīrādziņi
Speķa pīrādziņi - jautājumi un diskusijas
Kā jācep speķa rauši, lai sanāktu mīksta garoziņa? (8)
sveicinati,parasti kad cepu spekja piradzinjus,man ta garozinja diezgan atri paliek cieta,lai gan pasi piradzinji ir pilnigi svaigi
sveicinati,parasti kad cepu spekja piradzinjus,man ta garozinja diezgan atri paliek cieta,lai gan pasi piradzinji ir pilnigi svaigi
Kā panākt, lai speķa pīrādziņi ilgāk būtu svaigi, nepaliktu sausi? (26)
Esat tik laipni un padalaties zināšānās pīrāgu lietās. Pēc tradicionālajām receptēm cepot pīrāgi jau otrā dienā ir sausi un zaudējuši savu ``pievilcību``. Nojaušu, ka ``palīdzēt`` varētu vairāk taukvielas, bet tās ...
Esat tik laipni un padalaties zināšānās pīrāgu lietās. Pēc tradicionālajām receptēm cepot pīrāgi jau otrā dienā ir sausi un zaudējuši savu ``pievilcību``. Nojaušu, ka ``palīdzēt`` varētu vairāk taukvielas, bet tās ...
1 glāzepiena
3 gl.miltu
50 gr rauga
150 gr margarīna
3-4 ēd. karotes eļļas
1/2 tējk.sāls
1,5-2 ēd.k. cukura
Uzsilda pienu,pievieno,sāli,cukuru,raugu,izkausētu margarīnu.Ber klāt miltus pa daļām un pa daļām pievieno eļļu.Gatavo mīklu uz 1/2 stundu ieliek ledusskapī.Pēc tam izveltnē,griež trīsstūrīšos,uzliek vēlamo pildījumu un satin.Pārsmērē ar olu un cep.Mīksti ir vēl trešā dienā.Labu apetīti! Es pīrāgus pēc cepšanas salieku māla bļodā kuru sasedzu ar lina dvielīti; Miltu sijāšana vajadzīga lai miltiem pievadītu papildus gaisu-tad mīkla labāk uzrūgst. Tā darīja mana vecmamma un mamma arī (gan jau zināja ko dara...) Tauku vietā lietojot eļļu, būs ilgāk mīksti. Tēma, protams, vairs nav aktuāla, bet ir viena sastāvdaļa, kura varētu palīdzēt Tev atrisināt šo problēmu. Proti, mīcot mīklu, mīklā vajag iemīcīt ( novārītu un smalki, smalki saspaidītu ) kartupeli. Tā ir viena no svarīgākām sastāvdaļām raugu mīklai pīrāgu cepšanai, lai mīkla būtu " mīksta ".
Vairākas reizes pārlasīju visus komentārus un pat pabrīnijos, ka neviens neko tādu neminēja. Dīvaini. neredzu šeit ne kādu problēmu :)) parasti jau pīrādziņi ir tik garšīģi ka tiek visi apēsti, bet ja paliek pāri tiek iedoti ciemiņiem līdzi... citreiz cepju speciāl vairāk, tad kad atdziest lieku celofāna maisiņā un ledusskapī un tad kad gribas var uzsildīt elektro vai mikroviļņu krāsnītē...sanāk kā tikko uzcepti...pat garšīgāki, jo ar garoziņu :)) ........to parasti arī iesaku ciemiņiem, kuriem tiek dots līdzi :)) ··· Speķa pīrādziņi: Kā panākt, lai speķa ... lasīt visu diskusiju (26 atbildes) »
Mīkla pīrādziņiem (6)
Ziemassvētki-pīrādziņu laiks tuvojas! Man kauns atzīties, bet pēdējo reizi tos cepu daudzus gadus atpakaļ:)Padalieties, lūdzu, ar variācijām par tēmu mīkla piiraadziniem!
Ziemassvētki-pīrādziņu laiks tuvojas! Man kauns atzīties, bet pēdējo reizi tos cepu daudzus gadus atpakaļ:)Padalieties, lūdzu, ar variācijām par tēmu mīkla piiraadziniem!
/nesaprotu piiraadzinjeeshanas fanu..nekaadi/
man veel lielaaks kauns taadaa gadiijumaa, neesmu piiraadzinjus cepusi nekad veel.. :(
tagad veel kaads to dara? Nopērc vislabāk gatavu rauga mīklu vai rauga mīklas pulveri ar līdzi nākošām instrukcijām pagatavošanai. pašai gatavot mīklu - baiga ķēpa. Prieka nekāda.:)) Ja kādreiz jau to esi darījusi,tad galvenais ir iegādāties produktus un rast motivāciju.Viss jādara ar izjūtu un mīlestību,tad viss izdodas.Lai veicas.Veikalā jau var tiešām nopirkt visu, bet Tavu roku pieskāriens jau vien tiem piedos mīlestības garšu. Rauga mīklas pulveris bieži ir mazbriedīgs, vajag pielikt vairāk miltus, lai nebūtu glīzdains. Mana recepte: 200-250 g margarīna sagrieztu gabaliņos izkausē uz lēnas uguns lielā bļodā, pielej puslitru auksta piena izmaisa pieliek 1 tējk. sāli, var nedaudz 1/2 cukura, bet var arī nelikt, pieber saberztu kardamona graudiņus vai pulveri - nelielu naža galu (rekomendēju visām mīklām pielikt - ļoti uzlabo garšu),Ja šķidrums atdzisis, ka pirkstam nav par karstu(zem 40)pieliek raugu, sauso paciņu - uzreiz vai paciņu dzīvā rauga, kuru pirms tam apber ar puskaroti cukura un nedaudz ūdens bļodiņā, noliek siltā vietā uzrūgt,tad ber miltus lēni maisot ar karoti, tur nu jājūt, citi milti briedīgi, citi ne (labāk ņemt augstākā labuma), līdz mīkla sāk lipt ap karoti, tad ķerās pie mīcīšanas ar rokām, tā ka pašai paliek karsti, pēc vajadzības pieber pa saujiņai miltus. Mīca tik ilgi līdz mīkla pati atlec no bļodas malām un no rokām,noliek rūgt pārsegtu ar dvieli. Ja tajā laikā uz apkārtējiem stipri barās mīkla labi uzrūgst (c)Latviešu t.ticējumi. Pildījumā cauraudzis speķis,sīpols, pipariņi. ··· Speķa pīrādziņi: Mīkla pīrādziņiem lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »