Kā garšīgi iesālīt speķi?

Izlasīju recepti,kas uz mani iedarbojās kā gaismas signāls uz Pavlova suni-pilna mute siekalām.Bet tur rakstīts,ka speķis tiek sālīts sāls šķidrumā.Kaut kad sen esmu ēdusi sālītu speķi,ko īsta ukrainiete bija gatavojusi-nu izcils!!Tak nepietika prāta painteresēties,kā to dara.Zinu tikai,ka sālīšana notika bez ūdens.Varbūt varat padalīties zināšanās,ja protat sālīt "sausā" veidā?

neko  1 1 Nekad neesmu pat dzirdīs ka var "sausā" veidā. Man domāt sausā tak tas speķis tik no ārpuses būs iesālīts.
p.s.
kaut gan ir te pāris aktīvas vecmēbeles - ukrainietes; var jau būt ka ir kāds tik ukraiņiem zināmas paņēmiens.

Jo9  2   eļementarno,
svaiga speķa gabalu ierīvē no visām pusēm ar sāli, pipariem, ķiplokiem, bik lauru lapu (ja grib, var arī čili piparus), noliec vēsā vietā uz pāris dienām un būs tev laime :)
nekāds sāls šķidrums tur nav vajadzīgs.
/čangaļu recepte ibo par ukrainiešu receptēm nav info/

kwinta  2 2 http://ukraine.ui.ua/ua/ukrainskaya-kukhnya/zagotovki/solenoye-salo-so-spetsiyami

Bibine  1 1 nu tieši tā, sausā veida speķa sālīšana ir ukraiņu pārziņā! Bet viņdien uzklausīju gudru cilvēku atziņas iz dzīves eksperimentiem, ka sausā veidā arī sāla tikko kautas cūkas - kamēr vēl siltas ( liemenis nav atdzisis). Visa fīča esot tāda, kamēr liemenis atdziest ievelk sāli, tik cik vajag un 3 dienā var gaļu žāvēt.... arī esot garšīgi :) un nav lieks ūdenis...

edmunds      mums paziistama ukrainiete saaliija mucaa, un ne sausaa veidaa bet nedaudz uudeni, liidzigi kaa gurkjus/silkjes.

Tinte      Pilns internets ar receptēm, kur sāla ūdenī (rassolā)!
Māte google vienmēr pateiks priekšā. Nu, piemēram:

http://kakchto.com/kak-zasolit-salo/
http://expirience.ru/kak-solit-salo/
Izvēlies ko vēlies un pēc tam pastāsti mums arī kā garšo. :)

vilks28      Sāksim ar to ka ir vajadzīga normāla cūka, kurai ir speķis.

Sālīšanas metodei naff izšķiroša loma. Var ar sāli rīvēt var sāls šķidrumā.
Protams ka pareizi kautai un svaigai ir pavisam cita lieta. Garšvielas gaumes lieta,bet visu izšķir svaigums un cūča kvalitāte.

jollyroger  1   saliek 3 litru burkā un apber ar sāli. Kad grib ēst, nokasa sāli un ēd.

Turmas    2 Pats galvenais ir labs speķis. Jebkurš neder. Pārējo var piedomāt pēc vajadzības. Sālot speķi neaizmirstiet ar nazi to sabakstīt. Būs kur ķiploka daiviņas sastumt i "marināde" labāk iestrādāsies.

inito4ka    1 ...es arī šodien,draugos izlasot .brīnījos par udeni ....
esmu tikai sausā sālījusi :) nu ierīvējot ar sāli un iebakstot ķiplokus utt....
interesanti būtu uzklausīt,slapjās metodes lietotājus :)))

Spicis      leone, meklē tepat (pie ēdienu receptēm) , te jau reiz smalki izpētīja šo delikatesi un tās izveidi.

peedas_rasaa      Man ir gadījies redzēt kā to dara moldāvi. Speķi sagriež sviesta paciņas lieluma gabalos, uzjauc maisījumu no sāls un spiestiem ķiplokiem, ierīvē speķi un ietin cepampapīrā. Pēc cik ilga laika var lietot- nav ne jausmas. Bet tas bija kaut kas tik vienreizēji garšīgs.. Pieļauju, ka ķiploku vietā var ko citu lietot.

JurisK      Man paziistams ukrainis reiz cienaaja ar iistu ukrainju spekji, vismaz 10cm biezu. Galvenais esot cuuka un pirmapstraade. Cuuku audzee vairaakus gadus, kaartiigu milzeni. Peec nokaushanas sasedz ar segaam un visa gjimene uzseezhaas tai cuukas miesai virsuu uz kaadu stundu, cik atminu. Taadaa veidaa varot ieguut izcilu spekji. Der arii tikai no muguras, laikam. Ekskluziivs produkts! Cuukas audzeeshana vien cik neizmaksaa.

erucanob      Gaļas kvalitāte atkarīga no mēness dienas un fāzes ,kurā cūci kauj,vai nav meklēšanās periods,kuilis arī nebūs garšīgs un tikai tad no sālīšanas metodes.

Spicis      Atrodi te receptēs vārīts speķis (kaut kur 2011. gadā), nenožēlosi.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu