Piparkūkas - mīkstās, mutē kūstošās!

Kā pagatavot tādu mīklu, lai piparkūkas būtu NEVIS trauslas, kraukšķīgas (te pameklējot, visas receptes spiež uz trauslumu, birzumu), bet mīkstas un plastiskas? Parasti tādas cep lielās, amm:)

Maverick      Absolūti neesmu piparkūku cepšanas speciālists, bet man liekās, ka tad viņas ir nevis jācepj, bet jāsutina :) Piemēram tvaika katlā :D

ssessy  1   Mūsmājās ar standarta mīklu (veikalā pirkto) tādas mīkstās sanāca vnk rullējot ne pārāk plānas un nepārcepot :)

tiritomba      es arī tādu mīklu meklēju. vēl nav sanācis.
bet varbūt jāmeklē pumperniķeļu mīklas recepte, un jāpieliek piparkūku garšvielas?

nakc      Ziemassvētku tirdziņā nopirkt ;)

Vucis      Bija kaut kāds knifs. Manuprāt, medus. Un nedrīkst izrullēt pārāk plānas.

Man gan vairāk pie sirds plānas, cietas trauslas... un nedaudz piedegušas.

mmagda    1 nevis jācepj, bet jācep! :)
bet ssessy taisnība!

Effy      man arī atmiņā no bērnības ir aizķēries kaut kas saistībā ar medu.

Just_  1   Vācieši ir piparkūku speciālisti, še tev vienkārša vācu recepte:
350 g miltu
300 g cukura
150 g salauzītas šokolādes
100 g kapātu lazdu riekstu
3 tējkarotes piparkūku garšvielas
1 paciņa vaniļas cukura
1 paciņa cepamā pulvera
¼ l piena
150 g kausēta sviesta
2 ēd. kar. medus
4 olas
½ apelsīna miziņa

bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas un garšvielas, tad (citā bļodā) sakuļ kopā pienu, sviestu, medu un olas, pielej sausajam maisījumam, kārtīgi samaisa, lej uz plāts, kas pārklāta ar cepampapīru, nogludina un cep 20 minūtes 200 grādos. Izņemtu patur kādu laiku pārsegtu ar dvieli, tad sagriež un ēd.

Just_      Un vēl vairāk recepšu ir te: http://www.chefkoch.de/rs/s0/weiche+lebkuchen/Rezepte.html

_BaiBa_    1 īstenībā man jau šķiet, ka visas ir trauslas un kraukšķīgas sākumā, ja pastāv kādu laiku, tad paliek mīstas in mutē kūstošas

saulesjuura      oho, Justī, kas Tev par incantu piparkūku recepti, tencinu! :)

Dzina      Mans krusttēvs piparkūku mīklai veikala pirktai vienmēr piejauc smilšu mīklu.

luchik      Neiesaku pašiem piparkūku mīklu mīcīt ;) Ja nu vienīgi par daudz enerģijas un to vajag kaut kur sublimēt:)

kafelate      Vakar pirmo reizi uztaisīju pati mīklu, shodien cepshu, tad redzēs kāda būs sanākusi.
Bet mīkstas piparkūkas var dabūt vienkārshi neizrullējot plānu mīklu un stipri nesacepot.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu