Neredzēts rūgušpiens
Saraudzēju lauku pienu, gribēju izvārīt skābputru. Maisu to rūgušpienu, bet šis biezs kā krējums un stiepjas kā gumija. Smaržo kā rūgušpiens. Zvanu mātei, sak, esi ko tādu dzīvē redzējusi? Nē, neesot. Kas, ellē gaisā, tur var būt? Pienu ņemam no pazīstama, ne pirmo gadu. Pārraudzēts, tas ir, puspuvis, arī nav... Govs gumijkoku nograuzusi?Peaneta varētu būt vecpiens....gotenam būtu jāiet ciet, bet vēl tomēr paslauc, paslauc...:)) tad arī tāds staipīgs gadās:))
xpress govs no Chernobiljas? varbuut radiaacija :D
Skaidrite_Leeninna 1 Reiz gadījās šitādu krējumu nopirkt, kas arī staipījās kā gumija, pie tam iepriekš nekad problēmu ar kvalitāti nebija bijis.
papele13 ...vainigi varetu but ari citi iemesli-tesmena iekaisums:(tadu pienu nedrikst lietot uztura!!!
zilani Arī pirms negaisa, ja piens netika kārtīgi atdzesēts, viņš mēdz tā sarūgt...bīstams veselībai nav, bet nepatīkami lietojams gan..............
lapsu_aacis
gotai analiizes jaataisa.
varetu buut shuunas pienaa. vets zinaas,ko tas noziimee.
JurisK Tev būs izveidojies siers - mocarella:) Droši vien nejauši temperatūras režīms tam bija labvēlīgs. Skābputra principā ir mocarellas pusfabrikāts.
Miilj_aciite varbūt gotiņai veselības problēmas? vai arī gatavošanā kāda īpatnība
Bibine
Visas problēmas jāmeklē piena devējā - gotiņā-brūnaliņā. Galvenie faktori, kas ietekmē piena kvalitāti un izraisa šādu pienu ir:
1. Vielmaiņas problēmas,
2. Nesabalansēta ēdināšana
3. Izēdinot specifiskus barības līdzekļus
4. Kaļķa trūkums
5. vecpiens
6. mastīts (tesmens iekaisums)
7.u.c.
p.s. iz vēstures atceros ka kolhoza laikā fermās slaucējas mēdza dažreiz šo to pie piena pielikt klāt, lai tik ātri vasaras laikā neieskāptu.....
VecmeitaARrunci Pajautā ,ar ko tiek mazgāti piena trauki.Man domāt-ar visparastāko truku mazgājamo līdzekli un slikti izskaloti.
bitite27
Lai sarūgtu garšīgs rūgušpiens, piens jāpasilda līdz kādiem +25 gādiem,tad jāpievieno jau sarūdzis piens-ieraugam.Labākais variants -tīrkultūra.
Minētajā gadījumā piens ir ātri atdzesēts un tajā nav savairojušās rūgšnas baktērijas,bet gan pūšanas lielākā skaitā.
Luusila
Dievs vien zin, kas ar to govi; pienu ved tirgot tāds foršs onka. Gadiem jau ņemam. Būs jāapprasās kaimiņsievām, kā šīm licies pēdējais piens. Bail ņemt vēl, ja nu kas gauži nelabs? Kaut ko tādu redzēju 1. X
Peaneta- nupat jau tikai gotens atslaucies, mēnesis tik apkārt, kā atsāka vest pienu. Pagājušoreiz raudzēju- viss OK. Nu šausma.
rozamunde
Nopērc govs īpašniecei šķidrā kaļķa pudeli, lai pielej gotīnas dzeramajam ūdenim. Vairākas reizes.
Var arī gočai vēnā kaļķi, bet tādai ekstrai varbūt i naudīnas nesanāks.
Luusila rozamund, man domāt, prostāk būs pirkti pienīnu uz citā trepītēm...
rozamunde Izsaki savu sāpi pārdevējam, gan jau vēl tiksiet abi pie forša pieniņa. Laikam jau saimnieki visu saražoto labumu izpārdod un paši neko mājās nepagatavo - ne biezpieniņu, ne krējumiņu.
dacens12 Tev jau tur ir siers sanācis, nokās šķidrumu,Pieliec ķimenes,sāli,olas un vel sildi maisot.Pēc tam liec zem sloga un nākošā rītā tev būs labs siers... 2012-05-18
atiga9 Mīļā sirds,no rūgušpiena tiek gatavots biezpiens:)) 2012-06-20
Luusila Komentējat 2 gadus vecu tēmu?...:)... Rozamundei bija taisnība- govij trūka kaļķis. Kā onka bija to lietu nokārtojis, tā pēc tam arī piens vairs nestiepās kā gumija, bet sarūga normālā paskatā. (P.S. Esmu gan biezpienu sildījusi, gan sieru sējusi; zinu, pēc kā tam ir jāizskatās) 2012-06-20