Ko darīt ar nēģiem?
Jeb pareizāk būtu teikt: kā apstrādāt un pagatavot tiko kā no zvejniekiem pirktus nēģus tā, lai tie būtu baudāmi(garšīgā receklītī)?edora Norīvē ar sāli , tad liec uz pannas un cep no abām pusēm brūnus , tad liec traukā , pārlej ūdeni un pasautē , var pieliet mazliet melno tēju , mazliet sāls - viss . Elementāri , BET pati padarīšana reti pretīga , ja ņem vērā ka viņi lokās un šņāc un paukšķ :))) Es nēģus needu :(
mojito 1 edora: Tu vinjus dziivus liec uz pannas vai ?! :) Jaabuut inchiigs action...
Giga1970 Edora, es ar sāli norīvēju un nomazgāju. Bet, vai nekur nav jāgriež pušu un nekas nav ārā jāņem?
mojito Reku,paskataties kaa kjiinieshu pavaar maak konkursaa: http://www.youtube.com/watch?v=wn10YFK-6Gg
edora Jā , viņus dzīvus arī cep . Jāgriež tad , kad jau gatavi - galvu tik nost :))
boraatiish nekas nav jagriez,edora visu izstaastiija...super gardi!!
Giga1970 Edora, a manēlie vairs nelokās, t.i. nav dzīvības pazīmes. Tas taču laikam neko nemaina...
marekst kad uzmetiis uz pannas, tad lociisies :)
Giga1970 1 2 Bet, varbūt, labāk cept uz oglēm, uz restīti?
valduna 1 nejeegass,,,,,,dziiviem uzber saali ,tad shie kirdik,,,,izspaidi no galvas uz leju.... kantainaa pannaa divaas kaartaas ,,,deeliiti virsuuu(lapukoka un akmeni svaram) uzvaari melno teeju uzlej virsuu,lauru lapa ,piparina druska un saals ,,smurini kaadu stundu cepesniekaa kamer miiksti, tad aaraa no plits kameer karsti uz deeliisha--galva nost un pa gabaliniem----burcinaa iekshaa ,lai atdziest nu to no pannnas paarlej paari peec tam kad atdziest vaacins virsuu un pat nedomaa eest taa ir zacene tikai sorry tureesies tik apmeeram lidz juulijaam ja nenoriisi saaks pa druskai peleet Gaujas brakonjera pieredze,,,,,,,,,,,,,,
kukaraca
Manuprāt nēģiem ir nārsta laiks un viņus`lasīt šobrīd nedrīkst, nevajag arī atbalstīt nelegālos makšķerniekus
Papildinot valduna, tad nēģus ar to sāli vajag kārtīgi norīvēt, lai nebūtu glumi
valduna TAAPEEC JAU JAAUZBER SAALS ,bet pirms naarsta vinus legaali izniicina un nelegaalie tikai panem labi ja 1 procentu doma taad a
violinn Es notīru ar sāli gļotas, pat ar auduma gabaliņu. Tad uz pannas un cepeškrāsnī. Ja pareizi atceros tad apm. 7 min. no vienas puses, tikpat daudz no otras. Tad ar griežamo delīti pataisu tos plakanus un ielieku katliņā, kur uzleju drusku melno tēju, kādu piparu vai laurlapu un pavisam neilgi pasutinu. Viss, atdziest un ir garšīgi.
cilveex
Gūglā atkal kādam bans. Tie gūgles admiņi īsti rīkļurāveji.
http://www.receptes.lv/receptes/negi-zeleja/
kā var šito draņķi est, nekad nesapratīšu...
melnss Apcep uz grilla lai brūni un pīlē pasautē līdz mīksti!
melolontha
nēģi pavasarī - spēcīgi :))) (atcerās Carnikavas rudenīgo gaisu ar cepto nēģu aromātu)
bet vispār uz pannas ņe to, vajag uz oglēm cept, īpašu uzmanību veltot astēm - lokas spēcīgi un ātri piedeg. tad sautēt ar melnās tējas zavarku, tad katru zem preses, tad formās un pārliet ar mērci ar želatīnu. pasniegt ar sinepēm un ētiķi.
Giga1970
Pēc nakts konsultācijām "izvilku" savu variantu un šorīt ir nēģīši super!Biju jau kārtīgi ar sāli nobraucījusi un nomazgājusi, kad sāku ar jums konsultēties, vai kas nav jāņem no vēdera ārā(jo par to nevienā receptē nav minēts).
Mans variants: Apcepu uz pannassviestiņā brūnus. Tad pīles katlā izceptos sakāktoju ciešās rindiņās un pārlēlu nedaudz melnu kafiju ar sāli. Ieliku karstā cepeškrāsnī uz pus stundu. Tad izliku ārā vēsumā(jo ledusskapī karstu nevar likt). No rīta viss ir saželējis un gašo ļoooti labi.:)
Nezinu par nārsta laiku, bet nepirku nēģus nelegāli :))
holikis 1 Ko jūs te perieties!???--dzīvokļos šā kā tā viņus normāli nepagatavosiet.Vispār nēģus uz pannas un mājās cep tikai tie,kuri sen nav dabūjuši pa ausīm no kaimiņiem,jo smaķelis ir gana paliekoš atmiņā.:D Ja nav pieeja restēm starp kurām viņus saspiest(tas lai šamie nelocās)un āra grillam,tad labāk iesaku i neiesākt.Jebšu,-kā jav te viens minēja-iemet miskastē.Nu ir jav vēl iespēja tos nokrāsot zaļus un iemest pļavā govīm laizelē.:D:D.Starpcitu -nēģi ir arī gana garšīgi žāvētā veidā-ir tikai tāda ķibele,ka centrāltirgū tos laikam nenopirkt.
hefny
hmmm
Uh cik garšiiiiigi.
jā var i cepeškranī, i citur,bet man arī vislabāk un ātrāk sanāk uz pannas.
un par smaku--apaksējie īrnieki regulāri agrāk cepa-pārdošanai---nenomiru!!!.Tad au vairāk nepatīk piekūpināta kāp`nu telpa ar padērušamis samciņām!RTādas jau jaunajās mājās--tas han peretīgi un lifti--ļoti bieži-joprojām!!
Uhh--kā gribas ko kādu-iebaudīt!
Ta viens vakar aicināja DG uz skaņo kalnu-puķītēs--uh--ja aito piepildās-tad ar zaceni var braut turp! Mēs jau dažas te pat sacakojāmies,bet vajga auto pilnu-lai šodien rentablī,jo neesam tā ""biezākās""šidien/diemžel-bet tas =mainīgs lielums/.Galvenais=ideja un radosā pieeja.
Downloads Ksa var būt garšīgāks par "pīlē"sautētiem nēgiem ...
Giga1970
Hefni - Tā kā es esmu ar saviem nēģīšiem pavisam netālu no Skaņā kalna, vari braukt ietusēt. Zilās vizbulītes tur ir jūūūra! :))
Holiķi - tā kā dzīvoju neatkarīga no kaimiņiem, man pa ausi nedraud dabūt:))
holikis 1 P.s. ja jav jums šausmīgi garšo pannā vai pīlē gatavoti nēģi,tad nez vai vispār sajēdzat kautko no zivs pagatavošanas.MEGA sory--nēģi nemaz nav zivis:),bet garša mums ik vienam sava.Un kā teica Dandijs Krokadils:"ēst var bet garšo pēc sūdiem" :D
Atbildes 1 līdz 22 (kopā 22) |