Nēģu laiks
Sākas nēģu laiks,paisuma viļņi dzen tos upē,debess ar mella pēc vella.Kādas un kur šobrīd ceptiem cenas?
Viirietis_V Kad diletants/latviski-stulbenis/ par nēģiem mēģina kautko visgudri izšpļaut,tā i gribas uzkliegt-se būdā,kad vaidzēt,tad pasauks!
kalatura VV nekušini,drēbi runāju.
Sweet_Lady 1 Šobrīd tieši nēģi nav, jo nav pareizā vēja, tāpēc arī ļoti dārgi Rīgas centrāltirgū 14Ls/kg. Vai vēl gribi?
kvarts labāk jautātu kur svaigus var dabūt....
kalatura
SL-paldies par centrāltirgus piedāvājumu.Stokmenā pat 15Ls-laikam labākā tarā!:)))
Es par privātajiem runāju..uz vietas piebraukt un nopirkt vēl siltus.
Ezjule
Nezinu kapēc, bet nevaru sevi piespiest ieēst ne nēģus, ne zušus.
Var jau dabūt Carnikavas neģus pa Ls10/1kg
Sweet_Lady Ja pie privātiem tad jābrauc uz Carnikavu.
Ai_rina Jā,man arī,lūdzu,tikai svaigus!Gatavošana nav sarežģīta,toties kas par garšu:)
kalatura Kāds nezin Ventas zvejniekus?Taisos tajā virzienā,varētu kundi sarunāt!
Noodles
Lētāk būs Pīļostas pusē - nu, bet degviela, pļiīn... Labāk pameklē Carnikavā vai pie Vecdaugavas fruktiem (tur gan gruntssmēlējs drusku taisa sū**) - un nopērc gramus 1000 - 1500 un uzvāri nēģu soļanku. Garša ne sliktāka, bet izejvielas - 1/3.
Vai gaidi novembri, šogad ūdens silts.
kalatura nja,novembrī tie sulīgākie,tas gan...bet garšas kārpiņas jau tagad prasa!
Noodles
1
No kāla sanāk litrs ar zupīti - izēdīsi, ilgi neprasīsies!
A recepte prasta - nēģi 1 daļa, sīpoli - 1 daļa, ūdens - tik, lai knapi nosegtu 3-5 cm gabalos savarpačotos ložņas un parupji sašeibotos cibuļus, pāris karotes sinepju sēklu, kāds pipars un lauru lapa - i vyss! Uzvāra, 3 min pagaida, piesper tomātu biezeni (citādi būs pa šerpu nepieradušam vēderam!) ~1/6 apjoma, pagaida, lai uzmet burbuli un teš iekšā. Ar aukstu šņabīti un skatu uz jūru.
Otrā dienā (viss savilcies zilcē) ēd aukstu. Ar rupjmaizi un neizdzerto (auksto) šņabuli. Pazinu zvejnieku, kas šādā diētā mēnešiem dzīvoja... :D :D
P.S. WC apmeklējam gāzmaskā!
kalatura brrr...man nepieradis vēdars!Ar šņabi ni,ni.
raima Paldies Noodles par recepti- izlasīju un arī sakārojās. Atliek painteresēties, kurš ķer manā miestā.
jollyroger Laba recepte- jāizmēģina
jozolsen Jā rudens nāk ar saviem labumiem un ...arī nūģu laiks nāk..
fifene Man tie glumie tārpi nepatīk.....vēēe´....
gribuBucju man arī tie maitēdāji netīk ( laikam vectēva karalaiku stāstu trauma)
hefny
mjāā...gribas gan-gardi!
parsati mamma cepa mājās,slogoja, arī man patīk mājās/mazleit ar melno tējiņu-tā zilcīte garda gan/. ņammīgi.
kalatura Tas ir mīts,ka nēģu barība ir maitas!!! nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 27) | nākamās >> |