Eļļa cepšanai

Kādu eļļu cepšanai jūs izmantojat un kāpēc tieši šo eļļu?

Dzina  1   Izmantoju Jumpravdzirnavu rapšu eļļu, jo zinu, kā tā pagatavota. Atbalstu arī pie viena savējos. :))

[never]      vai nu sviestu vai nu oliivellju. garshiigaak, veseliigaak un nad diivianu blakusgarshu.

tiritomba      mani apmierina Borges Virgine Oil

tiritomba      uij, Extra Virgine

Plaanpraatinjsh  1 2 Viss jācep tikai un vienīgi cūku taukos vai sviestā. Visas augu eļļas cepšanai nav izmantojamas,jo kļūst organismam grūtāk pārstrādājamas nekā tauki. Vēl trakāk ir izmantot eļļu cepšanai atkārtoti.

Maverick      Tikai un vienīgi olīveļļu vai vīnogu kauliņu eļļu. Nekādā gadījumā saulespuķu vai rapšu - tās lai iet biodīzelim ! :)))

Un sirsnīgi iesaku citiem darīt tāpat :)

jul4ik      Olīveļļa gan nav domāta cepšanai... To Jums visa vidusjūra pastāstīs, cepšanai der arī kukurūzas vai citas.
Un tad jāskatās, ko gatavo. Ja vēlāk tiks pielikts krējums vai skābais krējums, tad sākumā jācepj sviestā, ja nē, tad sviestu arī nevajadzētu lietot, jaukt produktus nav ieteicams.
Un cūku taukus, lai lieto plānprātiņi:)))))

art_deco      Risso eļļas, Saimes eļļa, rapšu, utml. , dažreiz olīveļļa vai augu eļļa. Īpaši neiespringstu uz eļļu izvēli, jo neatšķiru eļļu garšas nianses. Izvēlos pēc tā kas pirmais pa rokai veicī pagadās, cenu vēl paskatos.

Plaanpraatinjsh    1 Mūsu platuma grādos cūku tauki ir lietoti kopš Pasaules radīšanas. Esam dzīvi.

joens      Tikai olīveļļa. Vēlams, atvesta no vietām, kur to spiež.

daisy777      BTW, virgin olīveļļu nedrīkst lietot cepšanai, jo karsējot no tās izdalās toksiskas vielas, labāk rafinēto, virgin atstājot salātiem. Galvenais, lai eļļa būtu tumšā stikla pudelē.

Dzhokonda  1   Palmu eļļu-izmantoju vienkārši tāpēc, ka patīk.:))

edmunds      cepsanai tkai rafineetaas ellas jo no taam ir atdaliits uudens kursh cepjot sprakskj, kaa arii to degsanas temperatuura ir zemaaka un cepjot var izdaliities blakusproduktu savienojumi.
iznjeemums ir ja veelies pacept maiziites tad extra virgin oliivella dod patikamu garshu.

JurisK      Mūsu pašu nerafinētās rapšu eļļas labas, reizēm trāpās laba saulespuķu eļļa. Paši garšīgākie ceptie kartupeļi ēsti arahisu eļļā cepti, bet tā bija nerafinēta. Reiz nopirku veikalā - štrunts. Olīveļļām nekāda vaina, bet padārgas. Un cūku tauki - ideāli kartupeļiem!

slieks      Recepšu lapas gan māca, ka cepšanai rafinētas eļļas, salātiem - nerafinētas.
Nu, bet ja par kartupeļiem runā, tad var taču arī sviestiņā uzcept.

edmunds      p.s. taa kaa beizi braucu uz siltajaam zeemeem tad varu piegaadaat extra virgin oliivellu no spaanijas vai itaalijas razotaajiem par 3ls/l bet jaapeerk vismaz 5l iepakojums.

veesmina      redzams , ka krīzes nav:) Man visbiežāk ir labākā eļļa puzdienu maltītes cepšanai, bet lētāko izmantoju , kad eļļā jācep grauzdiņi vai žagariņi.

barbarosa9      Olīveļļu, uz kuras etiķetes ir rakstīts 100% olīveļļa jeb parastā olīveļļa. šī eļļa ir kvalitatīva, taču salīdzinot ar extra virgin eļļu tai nav tik izteiktas garšas un smaržas, un tā ir lētāka. Tā lieliski der cepšanai un konservēšanai.
edmund, extra virgin oliveļa ir laba manta, bet ne cepšanai.
Olīveļļas izstrādes procesu var iedalīt vairākos posmos. Sākotnējā jeb pirmsspieduma eļļa ir viskvalitatīvākā un to dēvē par extra virgin eļļu. Šī auksti presētā dabīgā eļļa ir ar minimālu skābju daudzumu (mazāk par 1%), savdabīgu smaržu, garšu un krāsu, tā ir ideāla piedeva salātiem, taču neder cepšanai. Starp citu, eļļas skābju saturu nosaka brīvo taukskābju daudzums.

Extra virgin eļļai jābūt caurspīdīgai, ar niecīgu skābju daudzumu (mazāk par 2%), izteiktu smaržu, garšu un krāsu. Auksti presēta olīveļļa var būt ar dažādām atšķirīgām garšas niansēm, ko nosaka izmantotā izejviela. Atkarībā no augšanas vietas un olīvu šķirnes eļļa var būt rūgta, salda vai pat asa, tā var garšot pēc augļiem, mandelēm vai zāles. Lai iegūtu iespējami pilnīgāku garšas buķeti, vienas eļļas partijas gatavošanā izmanto dažādas olīvu šķirnes. Extra virgin eļļu ar izteiktu garšu izmanto kā garšvielu: intensīvas garšas dabīgo eļļu lieto uzkodu pagatavošanā, maigākas garšas eļļa ir lieliska salātu mērce.

Atšķirīgu izstrādājumu grupu veido olīveļļas ar uzlabotu garšu. Tās izgatavo uz extra virgin eļļas bāzes, pievienojot dažādus garšaugus. Pazīstamas ir eļļas gan ar vienu izteiktu garšu, piemēram, ķiploku, bazilika, citronu, gan arī izstrādājumi, kas satur dažādu garšaugu komplektu, piemēram, olīveļļa ar Provence auga jaunajiem dzinumiem. Extra virgin eļļas jāuzglabā vēsā un tumšā vietā, tumša stikla pudelēs.

VecmeitaARrunci      Tikai augstākā labuma olīveļļu.Tā ir dārga un tā kā vispār cepju izcili maz,tad tādu ekstru var atļauties.

barbarosa9      VARrunci, palasi to, ko es bik augstaak uzrakstiiju!Oliivu elljas arii savaa starpaa atshkjiras, un tas jaanjem veeraa, kura kam domaata.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu