Kā var vafeles iegūt mazāk kraukšķīgas?
Manas vafeles sanāk dikti kraukšķīgas, kā iekožās, tā sadrūp puse un drupačas pa gaisu. Kā var vafeles iegūt mazāk kraukšķīgas? Kas ir jāpieliek, lai tās būtu mīkstākas?Ilona14 es vakar cepu;) pielej pienu
Maverick
Vafeles cepis neesmu, bet cepot gaļu - vispārīgais princips - nodrošini vairāk mitruma cepšanas laikā - lai viņa vairāk sautējās, nevis cepās :)
Domāju, ka ar vafelēm ir līdzīgi - uzlej uz pannas mazliet ūdens vai piena.
selnija_ Teorētiski mitrums pietrūkst. Bet pieredze tieši vafeļu cepšanā man nav, tā ka neko vairāk nevarēšu spriest. Gribētos kādreiz šo mākslu apgūt.
Dzina
Laikam, vnk būs jāizmēģina cita vafeļu mīkla, kurā ar pienu jājauc. Šī ir manas omes un, šķiet tās arī bija trauslās vafeles. :))
Es arī vakar cepu pēc vairāku gadu pārtraukuma. :)
Maverik, uz vafeļu pannas nevar neko lieku uzliet, viss notek nost. :) Vai iztvaiko... :)
JurisK Pirms eeshanas paturi uz sieta uudens tvaikos.
cornee ja vafeļu mīklai pievieno ūdeni, tad tās sanāk ļoti trauslas, ar pienu un sviestu sanāk mīkstākas
Dzina Man bija tikai ar olām, cukuru, miltiem un sviestu, bet tik un tā trauslas...
Just_ Manuprāt, te iet runa par tā dēvētajām bada pankūkām, vai ne? Tās cep tādā pannā ar sirsniņas fomām. Ja tā, tad tām pankūkām vajag daudz olu. Pameklē internetā bada pankūku recepti.
tiritomba mani zēni cep pienā iejauktās, tad tās ir sīkstas kā gumija un nedrūp. man garšo tās ar miltiem, kartupeļu cieti, labi daudz sviesta un cukura - bgātas, trauslas un garšīgas!!!
Dzina
1
Nav bada vafeles. Ir parastās. Es saku, kā omes. Vafeļu panna tāda kā bija čuguna tikai elektriskā, citiem mājās kantaina, citiem apaļa. :)
Kas dod to trauslumu? Sviests?
pika_pika Man tad būtu jautājums - kā vafeles iegūt vairāk kraukšķīgas - man viņas kā pankūkas sanāk, kad es viņas vienreiz trijos gados izdomāju uzcept. Un es taisu - no izkausēta sviesta, cukura, miltiem un maz olu - receptē rakstīts vairāk olu, man vienmēr nav to olu mājās, varbūt tur tā vaina, tāpēc varbūt ieliec mazāk olu?
undine Ja pa treknu, tad drūp....
Pele_chiibaa taisi liesāku mīklu un nebūs kraukškīgas
gultaskaraliene Daudz olas taisa cietu drūpošu mīklu. Pieliec mazāk olas un jauc pienā!
saulete 1 Pamēģini pieliet klāt tējkaroti šņaba.
Piipeniite Taukvielas dara mīstāku, ja piepersi par daudz olas, kā citi iesaka tad būs cieta kā pastala.
Dzina
Es jau atradu risinājumu. Mazāk sviesta, mazāk olas un piens. Nav vairs tik trauslas. Tātad patiesība atkal kaut kur pa vidu. :)
Mēģināšu sāļās vafeles izcept. :))
ednens miltus. nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 24) | nākamās >> |
Vafelu recepte (5)
Vafelu panna (15)
Nu kadi vel ir "knifini", lai gurki burka butu kraukskigi??? (21)