Kā pagatavot ķiploku grauzdiņus?

Rakņājos pa viu internetu bet tā arī neko sakarīgu netradu ! :(
Man ir cepeškrāsns un gribu tanī pagatavot ķiploku grauzdiņus.
Protams it kā ķiploku grauzdiņi nav nekas sarežģīts tur nav un eksperimentējot agri vai vēlu es pats nonāktu pie pareizas metodikas bet gribas pēc iespējas mazāk eksperimentēt un atraka nonākt pie vēlamā galarezultāta ... ;)
Ja kādam ir pieredze šinī procesā - tad lūdzu dalīties. Rezultāt gribu dabūt ko ļoti līdzīgi to kas iznāk MAXIMA veikalā (zem MAXIMA firmas zīmes) ražotajos grauzdiņos - tie manai gaumei ir vislabākie.
Un lūk mani jautājumi -
1. Kādas markas firmas rupjmaize ir jāņem īsti ?
2. Vai ir svarīgi cik lielos gabalos un kādas formās tiek sagriezta maize ?
3. Kadā temperatūrā jāuzliek cepeškrāsns un cik ilgi ta apgrauzdēšana notiekās ? Vai tas notiek uz cepampanās ? Vai procesa laikā ir jāpgroza tioe grauzdiņi ?
4. Kā īsti notiekās tas ķiplokošans process ? NO ķiplokiem iepriekš tiek sasmalcināti putriņā/mēcē - un tad smērēti virsū vai vēl kā svādāk tas ķiploks tiek iekš/uz tā grauzdiņa ?

Minx (2009-10-24 04:46)      ...baigi ok ir Sērenes saldskābmaize - apbrūnināta sviestā, pieber sāli un kad no pannas noņemts - ierīvē ar ķiploku daiviņu. Nezinu kādi ir Maximas grauzdiņi, bet šādi kādreiz tika tirgoti Arsenālā (pagrabiņā). Griež kā tīk (kā ērtāk ierīvēt ķiploku) - es griežu šķēlēs...

lirica (2009-10-24 08:46)      nez...es parasti cepu cepeškrāsnī..sagriežu saimes ķieģeli salmiņos..mazliet apgrauzdēju tāpat..tad kādu pūšamo sapūšu ar eļļu..vēlreiz grauzdēju 200 grādos un tad ,kad gatavi..karstus ierīvēju ar ķiploku putriņu un sabārstu ar smalko sāli...nu gandrīz kā Maximas..pat labāki!
Soul...laikam bučošanos esi atmetis,ka uz ķiplokgraužamajiem pārgājis?:o

JurisK (2009-10-24 08:54)      Tas ir vienkaarshi - chiibas iemet stuurii, uzvelc kurpes(nav jaaspodrina), aiztaisi greiferi, kaadu jacinju muguraa, un uz tuvaako barchiku. Ja neviena nav aiz letes, paaris reizes uzsit pa to - 10 min un grauzdinji ir tavi kopaa ar alinju!:) Bet vispaar es daru taa - sagriezhu rupmaizi, sajaucu saali ar sasmalcinaatiem kjiplokiem, ar to iesmeereeju maizes shkjeeles un lieku uz sakarseetas pannas elljaa. Cita garsha! Dazham gan nepatiik smarzha kjiploku cepshanaas laikaa. Jaaapcep no abaam puseem, protams:)

barbarosa9 (2009-10-24 13:55)      Soul, tu tieshaam veel neesi uzcepis tos grauzdinjus?jeb gaidi recepti, kas paarspees pildiita bifelja cepshanu uz iesma?:))
Tak tas ir tik vienkaarshi! Tik daudzi taa sarezjgjii to padariishanu:)
Apcep elljaa taadu maizi kaada tev garsho, ieriivee ar kjiplokiem un saali.Viss,
Diennakti jau "cepaas" ap tiem grauzdinjiem;DDDD
p.s. personiigi es Laachu maizi cepu.

veesmina (2009-10-24 14:12)      galvenais , paeedushi kiplokmaizes nebucjoties ar tiem, kas nav kiplokmaizes cieniitaaji:))

spaare21 (2009-10-24 14:22)      s-sp :) ar to taupīšanu nogursi rēķinot!:))Uz pannas iet viens un divi, bet uz 2 pannām reizē vēl ātrāk! Bet cepeškrāsns laikam gan paņems elektrību...kamēr uzsils, tad kamēr temperatūru piemeklēsi...Galvenais pēc tam mums uzraksti, kas un kā Tev sanāca!:))
Tik garšīga tēma sen nebija bijusi!:)
Es vakar sacepu...daudz...priekš 2 dienām! Tikai manējie apēda...2 stundās!:)))...

barbarosa9 (2009-10-24 14:24)      Nu tad kjiegjeliiti un uz pannas.Un tev taisniiba-neredzu nevienu uuberkrutu padomu neredzu:)
Nevajag vienkaarshas lietas sarezjgjiit.

lirica (2009-10-24 18:40)      Soul...man draudzene no Francijas atveda speciālu eļļas smidzināmo...tāpēc man tāda ekstra nweliekas nekas tāds,par ko būtu jāķer izbrīns!:)
bet lietiņa tiešām forša...
un TUR es pūšu olīveļļu vai mūsu pašu Iecavnieka rapšinieci..atšķirības ,manā skatījumā, nav nekādas.
nezinu...varbūt var izmantot arī kādu parastu smidzinātāju...man nav pieredzes...intensīvi mēģinot vienmēr var atrast kādu jauninājumu priekš sevis!:)))
kā tad palika ar to bučošanos?;o
es kā reiz ēdu ķiploku grauzdiņus!:D

Luchador (2010-10-27 00:33)      Rupjmaizes vietā labāk ņemt saldskābo maizi (ķieģelīti), sagriež tādos gabalos kā grib, apcep uz pannas eļā, tad saliek traukā lai atdziest. Ņem čiploka daiviņu, pārgriež uz pusēm, un ar pārgriesto pusi sāk rīvēt apceptos maizes gabaliņus. Ja grib, lai būtu stipri ķiploku grauzdini, tad rīvē tā kārtīgi, pus daiva ķiploka uz 2-4 neliela izmēra grauzdiņiem, kuri ierīvēti no abam pusēm. Un vēl var pārkaisīt ar smalko sāli, pašās beigās.

Ingaxx (2010-10-31 12:42)      Mēs ņemam ķieģelīti vai kādu parasto klona rudzu maizi, sagriežam salmiņos un iemetam frī vārāmā traukā, drusku aprauj ar eļļu un tad ņem laukā, un ierīvē ar sastampātiem ķiplokiem, kuriem čuķ čuķ pielikts sāls. Un ēd.
Ā, re ku Džokonda arī taisnību saka :)

Ingaxx (2010-10-31 12:45)      Tie eļļas smidzināmie ir nopērkami pie mums Latvijā arī, Gemosā un citos pārtikas un iekārtu vairumnieku uzņēmumos, bet mums nevajag, iztiekam.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu