Kā pagatavot ķiploku grauzdiņus?

Rakņājos pa viu internetu bet tā arī neko sakarīgu netradu ! :(
Man ir cepeškrāsns un gribu tanī pagatavot ķiploku grauzdiņus.
Protams it kā ķiploku grauzdiņi nav nekas sarežģīts tur nav un eksperimentējot agri vai vēlu es pats nonāktu pie pareizas metodikas bet gribas pēc iespējas mazāk eksperimentēt un atraka nonākt pie vēlamā galarezultāta ... ;)
Ja kādam ir pieredze šinī procesā - tad lūdzu dalīties. Rezultāt gribu dabūt ko ļoti līdzīgi to kas iznāk MAXIMA veikalā (zem MAXIMA firmas zīmes) ražotajos grauzdiņos - tie manai gaumei ir vislabākie.
Un lūk mani jautājumi -
1. Kādas markas firmas rupjmaize ir jāņem īsti ?
2. Vai ir svarīgi cik lielos gabalos un kādas formās tiek sagriezta maize ?
3. Kadā temperatūrā jāuzliek cepeškrāsns un cik ilgi ta apgrauzdēšana notiekās ? Vai tas notiek uz cepampanās ? Vai procesa laikā ir jāpgroza tioe grauzdiņi ?
4. Kā īsti notiekās tas ķiplokošans process ? NO ķiplokiem iepriekš tiek sasmalcināti putriņā/mēcē - un tad smērēti virsū vai vēl kā svādāk tas ķiploks tiek iekš/uz tā grauzdiņa ?

Pele_chiibaa (2009-10-23 16:26)  1 1 maksimas grauzdiņi tiek vārīti eļļā.
vislabāk ņemt "ķieģelīti" ne rupjmaizi
ielej katlā eļļu, uzkarsē, sagriez maizi tādās formās kā patīk, met pa bišķim iekšā, kad apvārās, ar putu karoti ceļ ārā un liek vislabāk uz izklātiem papīra dvieļiem, lai liekā eļļa notek.
apkaisa ar vegetas līdzīgām garšvielām vai vienkārši ierīvē ar ķiploku, ja gabali palieli. ja mazi - ķiplokus saspiež iepriekš putrā, ij izcilā cauri

done. drīksti ēst.

jazzyy (2009-10-23 16:30)  1   Mēs mājās darām ļoti vienkārši - apcepam uz pannas sagrieztus rupjmaizes gabaliņus un tad kārtīgi, kārtīgi ierīvējam ar ķiploku.
Es nezinu, vai markai būtiska nozīme. Pērkam to r/m, kura garšo. Tāpat arī gabaliņu lielumam nepievēršam būtisku nozīmi, bet, ja tie ir maziņi, tad jau grūti ierīvēt ar ķiploku.
Mēs tā relaksēti pieejam šim procesam. :)

dezire (2009-10-23 16:31)  1 1 Vari ņemt jebkādu formas maizi,sagriezt normālās šķēlēs,un tad kubiņos,liek uz cepešpannas cepties 180 grādos,ik pa laikam apmaisot,kamēr grauzdiņi cepas vari saspiest ķiplokus un sajaukt ar nedaudz eļļas,kad grauzdiņi gatavi drusku padzesē un tad ar rokām iemaisi grauzdiņos eļļu ar ķiplokiem.Var cept arī uz pannas,bet sanāk taukaināki.

Pele_chiibaa (2009-10-23 16:50)    1 nu cepenē prosto - tur sanāks vairāk kā sausiņi.

uz pannas - jā - es arī parasi uz pannas apcepu, besis tērēt tik daudz eļļas, priekš kaut kādiem grauzdiņiem, lai vārītu :D

a ja gribas, kā te autors pieprasīja tās kalorijbumbas- maksimveidīgos grauzdus, tos atliek vārīt eļļā :D

anugni93 (2009-10-23 17:17)  2   Vislabāk šim našķim noder parastais lētais ķieģelītis.Nogriežam garoziņas,tad pa diognāli,lai veidojas trīstūrīši,cep sakarsētā eļļā uz pannas,neļaujot ilgi tiem cepties,tad nosusina ar papīra dvielīša palīdzību un sausā traukā sakrata kopā ar kapātiem(smalki) ķiplokiem un sāli! Labu apetīti! Un ja vēl klāt ir alus.......!!!!

beauty_girl (2009-10-23 17:28)      Es arī tikai ķieģelīti un uz parastās pannas,apcep,lai ir brūni,bet ne apdeguši,tad karstus ierīvē tāpat ar veselu ķiploka daiviņu-maize tāpat kā rīve norīvē.Biški sāli un-uz var ēst.

veesmina (2009-10-23 18:24)  1 2 Kā pagatavot ķiploku grauzdiņus? foto viss jaadara taa kaa teica pele. kafuuzii taa arii tos gatavo, frii katlaa un vaarot elljaa.garadaaki tieshi no taa, ka saals vietaa ber vegetu, kukarek vai kaadu citu garshvielu. tiem kam ar zobiem probleemas, cep mazaak.
luudzu pacienaajaties:)

zilani (2009-10-23 18:28)      Es pannā smalķi sarīvēju ķiploku, pieleju eļļu, uzkarsēju un tad lieku iekšā maizi, katru pusi drusku apbrūninot...vai ja ir vēlēšanas tad tā kārtīgi.:) formas maize vislabāk uzsūc eļļu.

Blaze (2009-10-23 18:38)      Es tāpat kā beauty_girl.

lilacu (2009-10-23 18:44)      Visas receptes ir labas,bet lietuviešiem patiešām tie saldskābmaizes grauzdiņi
ir dievīgi,viņi vēl grauzdiņu galus iemērc rīvētā sierā....
nam,ņam....

Lucy (2009-10-23 18:59)      ķieģelīts ir vislabāk,bet var arī saldskābo maizīti
es daru tā...
sagriežu un pēc iespējas mazākā daudzumā eļļas sacepu no abām pusēm,tad isspiežu ķiplokus caur ķiplokspiedi,jā sāli beru,kad cepu,tad uz trauka uzlieku vāku un sakratu,tad pārlieku dvielīti,lai nedaudz pastāv.
Ķiploku grauzdiņi riktīgi visiem garšo .
Var likt klāt arī dilles,sarīvētu sieru,parmezāna.

edmunds (2009-10-23 19:14)      apcep jebkuru rupj vai saldskaabmaizi no abaam puseem vai nu uz pannas vai cepeskraasnii, ljauj atdzist, un tad uz apceptaas maizes kaa uz riives izriivee kjiploku daivinjas peec garshas. protams ka pirms tam ari saali peec garshas.

ja gribi laacju maizi grauzdinjiem tad par 25s/kg varu sagaadaat :)

Ezjule (2009-10-23 19:17)      Mēs daram tā pat kā jazzyy .Apcepam uz pannas un tad ierīvējam ar ķiplociņu

okea (2009-10-23 20:26)      Varu padalīties, arī garšiga uzkoda sanāk:
Apcep rupjmaizi ( var ķieģelīti ) uz pannas eļļā no abām pusēm kā grauzdiņiem, tad karstām no vienas puses pārsmērē:
rīvēts siers, sajaukts mazliet ar majonēzi, saspiestu ķiploku, ja patīk var masā iemaisīt zaļumus(piem pētersīļus vai dilles-pēc savas gaumes )!!!
Arī aukstas labi garšo! :)

Vucis (2009-10-23 21:56)      Manā bāriņā gatavoja precīzi tā kā teica anugni93, tikai grauzdiņus apcep friterī, ne uz pannas.

Man pašai ir tāda recepte: uz paciņas sviesta saspiežu 2 daiviņas ķiploka, piemetu vegetu pēc garšas un daudz, daudz diļļu. Visu samaisa un smērē uz maizes. Var no vienas puses, var no abām. Var apsmērētās maizes šaut cepeškrāsnī, var vēl pārkaisīt ar sieru - kā sirc vēlas. Pašai vislabāk patīk uz baltmaizes un apcept uz rievotās pannas, lai ir strīpainas. Mēli var norīt.

Dzhokonda (2009-10-23 22:26)      Alus dzērājiem patīk tā-melnā rupmaize tiek sagrauzdēta eļlā uz pannas un līdz brunai kārtiņai-tad to ātri noņem nost, apkaisa ar rupjo sāli un ieberž ar ķiplokiem-katru maizes pusīti atsevišķi. Ļauj atdzist-un -lai labi garšo! (galvenais, lai rupmaize būtu labas kvalitātes un tumša pēc krāsas, process-kā jau rakstīju).labu apetīti. P.S. maize jāliek uz sakarsētas pannas.............:)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu