Želatīns

Želatīns - jautājumi un diskusijas
tomātiem želejā želantīnu nešķaida ,ieber tāpat burciņā
tomāti želejā.
puslitra burciņās saber piparus,krustnagliņas,liek kārtās sagrieztus tomātus un sīpolus..burciņas vidū ieber 1tējk.sāls,3 tējkarotes cukuru..kad burciņa piepildīta uzlej nepilnu tējkaroti etiķa esenci un uzber želantīnu 3 tējkarotes..uzlej vārītu ūdeni ,uzliek vāciņu un karsē 80-90 grādos aptuveni 10 min...ātri ,vienkārši ,ļoooti garšīgi :) Ja ieber tapat un uzlej karstu ūdeni, viņš tak garšo pēc līmes! Jābriedina aukstā ūdenī un tad karsta ūdens peldē jākarsē. http://virtuve.calis.delfi.lv/noderigi/padomi/ka-sagatavot-zelatinu/ želatīns plāksnītēs vai graudiņos? principā vispirms uzbriedina ūdens peldē. nolej lieko ūdeni, ja ir. pēc tam izkausē ūdens peldē un pievieno, kur vajag. ··· Želatīns: Kā šķīdināt želatīnu lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
puslitra burciņās saber piparus,krustnagliņas,liek kārtās sagrieztus tomātus un sīpolus..burciņas vidū ieber 1tējk.sāls,3 tējkarotes cukuru..kad burciņa piepildīta uzlej nepilnu tējkaroti etiķa esenci un uzber želantīnu 3 tējkarotes..uzlej vārītu ūdeni ,uzliek vāciņu un karsē 80-90 grādos aptuveni 10 min...ātri ,vienkārši ,ļoooti garšīgi :) Ja ieber tapat un uzlej karstu ūdeni, viņš tak garšo pēc līmes! Jābriedina aukstā ūdenī un tad karsta ūdens peldē jākarsē. http://virtuve.calis.delfi.lv/noderigi/padomi/ka-sagatavot-zelatinu/ želatīns plāksnītēs vai graudiņos? principā vispirms uzbriedina ūdens peldē. nolej lieko ūdeni, ja ir. pēc tam izkausē ūdens peldē un pievieno, kur vajag. ··· Želatīns: Kā šķīdināt želatīnu lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Kā lietot želatīnu? (6)
Pastāstiet kā ar želatīnu jāapietas, lūdzu! :) Varētu daudz dažādus saldos (un ne tikai) mājās taisīt...
Pastāstiet kā ar želatīnu jāapietas, lūdzu! :) Varētu daudz dažādus saldos (un ne tikai) mājās taisīt...
Izziņai: Agars ir polisaharīds (pieder ogļhidrātu grupai), ko iegūst no dažām jūras aļģēm. Agars kā pulverveida viela. Ūdens vidē agars uzbriest un izšķīst aptuveni 100°C temperatūrā. Ja agaru saturošs šķidrums atdziest zem 45-40°C tas sacietē un veido gelveidīgu masu. Pēc sacietēšanas masa sašķidrināma to uzkarsējot virs 100°C. Lielā starpība starp agara kušanas un želēšanās temperatūru arī nosaka tās plašo pielietojumu (gatavo arī želejbombongas - pirkstos nekūst).
··· Želatīns: Kā lietot želatīnu? lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »