Kā lietot želatīnu?

Pastāstiet kā ar želatīnu jāapietas, lūdzu! :)
Varētu daudz dažādus saldos (un ne tikai) mājās taisīt...

capparis_spinosa  1 1 Mēģinu atcerēties - uzlej aukstu ūdeni, pagaida, kamēr šis uzbriest, tad ūdeni nolej, tos uzbriedušos graudus uz lēnas uguns izšķīdina, pavisam maz jāsilda, sanāk tāds gaišs šķidrums, un tad to iemaisa putukrējumā vai lej pie kaut kā klāt, kas jāsarecina. Proporcijas gan neatceros, uz kādu daudzumu cik želatīna vajdzēja. Bet tas jau uz paciņas rakstīts.

Jo9  1 3 ieber zhelatinu traucinja, aplej ar udeni, nu ta apmeram 2/3 vairak ka zhelatins, paturi kadu pusstundinu, lai uzbriest, tad uzsildi maisot, lidz parvershas °viendabiga masa un lej klat tam, kam vajag - saldajam utt.

saule_jura  1 3 1 paciņa želantīna uz 1 - 1,5 l kaut kā, ko vēlies sarecināt. Tenoloģiju c_s aprakstīja gandrīz precīzi. Divas nianses - jāuzbriedina nelielā ūdens daudzumā, lai nekas nav jānolej; jākausē ūdens pelde, citādi visa tā būšana piedeg un ellīgi smird! :)

capparis_spinosa  1 3 saule, es kādreiz, kad ar kulināriju vairāk nodarbojos, nekad to želatīnu ūdens peldē nekarsēju, bleķa bļodiņā iekšā, un tad labi aši, maisot izkausēju. Neatceros, ka būtu piededzis. Bet tava metode, protams, korektāka.:)

Spicis  2 2 Šodien pērkamais jau nav vecais pazīstamais padomju laika kaulu līmes želantīns(raupjš un tumši brūns) un par tām paciņām ar nav korekti, jāorientējas pēc svara. Arī receptes uz paciņām nedrukā, jo nevar paredzēt kur recinātājs tiks izmantots. Putukrējumam ir nopērkams augu valsts izcelsmes "stindzinātājs" un to "indēt"(no dažu dietalogu viedokļa) ar gaļas grupas produktiem nav nepieciešams(ieteicams?). Paliek vēl želejas. Visloģiskāk želantīnu izmantot ar gaļu saistītos ēdienos; ar augļiem(želejās) labs ir jūras augu produkts - agars. Noteikti atradīsi kādu sakarīgu gastronomisko baudu grāmatu, vai i-netā, un tad praksē iegūsi savu proporciju un labāko metodi želantīna pielietojumam. Želantīns nav dārgs(domāju 20g paciņu, SIA "Valežs" PĀRTIKAS ŽELANTĪNS, izcelsmes valsts - Beļģija). :)))
Izziņai: Agars ir polisaharīds (pieder ogļhidrātu grupai), ko iegūst no dažām jūras aļģēm. Agars kā pulverveida viela. Ūdens vidē agars uzbriest un izšķīst aptuveni 100°C temperatūrā. Ja agaru saturošs šķidrums atdziest zem 45-40°C tas sacietē un veido gelveidīgu masu. Pēc sacietēšanas masa sašķidrināma to uzkarsējot virs 100°C. Lielā starpība starp agara kušanas un želēšanās temperatūru arī nosaka tās plašo pielietojumu (gatavo arī želejbombongas - pirkstos nekūst).

Mutere    6 Varu piebilst, ka karstu es gan nekad klāt putukrējumam neleju, tad nebūs labi. Mazliet atdzesē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu