Tomātu pastas pagatavošana mājas apstākļos (ja ir liela tomātu raža)

Recepte tika ņemta no ārzemju resursa. Pārsteidza ar savu vienkāršību, bet vēl nav pārbaudīta, nespēju to “izprovēt” tādēļ, ka sagāja dēlī suluspiede :( Neesmu gatavs iegādāties jaunu). Tātad, nepieciešami: labi nogatavoti tomāti, polipropilēna(!!!, kur tos, sasodīti, ņemt, nav zināms) maisi(ņi), sulasspiede, burciņas, "augsta" panna.
1. tomātus izlaiž caur sulasspiedi.
2. gūto masu (sulu) lej p/p maisos, kurus piesien pie, teiksim, veļasstriķa (teiksim virs vannas:))). Zem piekārtiem maisiem liek kādu trauku “vieglo frakciju” savākšanai.
3. Gaida apmērām diennakti lai šķidrums par maisu porām iztek..
4. Māsu, kas palika maisos, izgāž trauka un tvaicē 15-20 min.
5. Saliek sausās, tīrās burkās, aizvāko.
6. Burkas ar pastu uz 6 st. apsedz ar segu. Nākamā dienā liek pagrabā.

P.S. Iepriekš pastu gatavoju pēc tradicionālās metodes, bet tas ir ļoti darbietilpīgs process:(, piegriezies jau..

Toties kāds rezultāts sanāk no mūsu gardajiem tomātiem.. no pastas var pagatavot itin visas zināmas mērces, kečupus, gaspačo tipa aukstas zupas, lietot kā tomātu sulu atšķaidot ar ūdeni..

Varbūt, kāds, kuram ir minētas ierīces, raža un laiks, varētu pamēģināt un padalīties pieredzē... ;)

karbonaade      re ku Tev maisi: http://www.verners24.lv/index.php?l=1&c=760&p=119940

A par šito man vienu pastas burciņu :)

lapsu_aacis      tipiski vechi- zobus caurj peechu rauj.

nu, sagaaja deelii suluspiede, nu i?
pusi no taas razhas, sadaivo, samet katlaa un pasutini unj caurj sietinju atbrivojies no mizinjaam.

kas atnesaas (C) riks, uz pashu pastu, es lieku tomaatus, tamii lashaa sulaa, kuru gatavoju shaadi, bez nekaadaam sulspiezdeem. sulai klaat piparus, arii chili, saali, chasnaagu, izberztu (man patiik ljoti pikanti eedieni) un burkaas, izkaartojot vienaada lieluma pluumiishtomaatinjus (patreiz tiem veidojas cieta mizinja, veelams ar zobu bakstaamo pastradaat) , paarlej ar sho te sulu. burkas nepasterizeeju, ar 3x paarlieshanu ir gana.
un ziemaa, tie tomaatinji , buus labaaki parj jebkurju pastu kaa izejmateriaalu.

Lucy      man būtu sava laika žēl tādam čakaram...
es pavisam vnk izmaļu caur gaļasmāšīnu tomātus+ lieku sagriestus zaļumus visus iespējamos un savāru,pielieku,sāli,cukuru piparus,var nedaudz eļļas.
Idilāla garšviela mārutku,sinepju vietā,Var pievienot zupām,mērcēm,var aso piparu piegriest ,ja grib kreptīgāku.

lapsu_aacis      nevis mums nepielec, bet teU nepielec, ka mees nesaprotam shaadu nelietderiigu laika pateerinju produktam, kurjsh bodee nopeerkams parj,buutiibaa, kapeikaam. labaa kvalitaatee, pie kam.
tu suudzeejies, ka suluspiede tavo, nu i es teU pastaastiiju sava 1. komenta daljaa, kaa to aizvietot. paareejaa dalja noderees tiem, kuri nemiil kjeeziit produktus unj miil tomiishu sulu, kaa arii- tomiishus savaa sulaa, Čo Ņe malavaŽna.

akal jau lasam kaa gribam? :)

Effy      bik ne pa tēmu, bet man ļoti garšo tomāri želejā. mmmm.... arī var taisīt, ja ir liela tomātu raža :) es gan pati nekad neesmu tādus taisījusi.

Loriina      man patika Lucy teiktais,tas tiešām sanāk FORŠI UN GARDI!

Lucy      Es neaprakstīju nekādu smirdīgo vīriešu zapti,man riebjās sastāvējušies ķiploki!!

Spicis      Saprotu autoru, izgatavot no paša audzētiem tomātiem (rūpīgi atlasītiem, gataviem, kā visās reklāmās teoretizā - bet patiesībā tur ņem pabiras) un BEZ KONSERVANTIEM un ķīmijas iegūt tomātu pastu tīrā veidā! Kam patīk gatavot ar pipariem, ķīplokiem un glukomātiem, lūdzu, tas arī ir garšīgi. Lai veicas! Vēlāk neaizmirsti uzrakstīt par rezultātiem. :)

TomaatsSaulee      omg tāda ņemšanās. kur pusceļā apstājos lasīšanā...tas nav man ! 2019-04-15 21:08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu