Speķis

Speķis - jautājumi un diskusijas

Ja taisies žāvēt... tad pavisam vienkārši... -Paņem to speķi, vai gaļu kas nu Tev tur būs... un kārtīgi apber un ierīvē ar sāli... Tā no sirds, lai izskatās pārsālīts... :D un liec nost, otrā dienā to procedūru atkārto, ja gabali lieli jāatkārto arī trešā dienā... ja speķis plāns, pietiks ar divām dienām... -ķiplokus var likt var nelikt.. tā ir gaumes lieta.. :)
Pats tā gatavoju un tad kūpinu... Speķis sanāk... mmm... Superīgs :) Ja ar to cienāju, tad to ēd gan tievētājas gan gavētāji, gan zāļēdāji... :D un katrā ziņā tas ir Daudz Labāks par veikalā pirktu desu vai kafeijnīcas "karbonādi" ;)
:) speķis+mazāk sāls+vairāk ķīploki=daudz garšīgāk kā tikai speķis+daudz sāls. ··· Speķis: Svaiga cūkas speķa ... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Kā garšīgi iesālīt speķi? (16)
Izlasīju recepti,kas uz mani iedarbojās kā gaismas signāls uz Pavlova suni-pilna mute siekalām.Bet tur rakstīts,ka speķis tiek sālīts sāls šķidrumā.Kaut kad sen esmu ēdusi sālītu speķi,ko īsta ukrainiete bija ...
Pats galvenais ir labs speķis. Jebkurš neder. Pārējo var piedomāt pēc vajadzības. Sālot speķi neaizmirstiet ar nazi to sabakstīt. Būs kur ķiploka daiviņas sastumt i "marināde" labāk iestrādāsies. http://ukraine.ui.ua/ua/ukrainskaya-kukhnya/zagotovki/solenoye-salo-so-spetsiyami ...es arī šodien,draugos izlasot .brīnījos par udeni ....
esmu tikai sausā sālījusi :) nu ierīvējot ar sāli un iebakstot ķiplokus utt....
interesanti būtu uzklausīt,slapjās metodes lietotājus :)))
Nekad neesmu pat dzirdīs ka var "sausā" veidā. Man domāt sausā tak tas speķis tik no ārpuses būs iesālīts.
p.s.
kaut gan ir te pāris aktīvas vecmēbeles - ukrainietes; var jau būt ka ir kāds tik ukraiņiem zināmas paņēmiens.
nu tieši tā, sausā veida speķa sālīšana ir ukraiņu pārziņā! Bet viņdien uzklausīju gudru cilvēku atziņas iz dzīves eksperimentiem, ka sausā veidā arī sāla tikko kautas cūkas - kamēr vēl siltas ( liemenis nav atdzisis). Visa fīča esot tāda, kamēr liemenis atdziest ievelk sāli, tik cik vajag un 3 dienā var gaļu žāvēt.... arī esot garšīgi :) un nav lieks ūdenis... ··· Speķis: Kā garšīgi iesālīt speķi? lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Holesterīns un speķis (23)
Vai speķis veido holesterīnu? Man apgalvoja, ka atskjiriibä no cükgaljas neveidojot. Iznäk ka rupmaize ar spekji pie ļoti augsta hol. liimenja ir eedama .
interesanti gan,kapec baltmaize ar galju ir perversija?
pa manam perversija ir piena zupa ar silkji vai kartupelju pankukas ar zemenju zapti.
par holestirinu-tas viss ir fufelis.veca oma joprojam loka spekji,ceptai olai virsu uzlej taukus no pannas un ir mundra un zhirgta. driiz paliks 91 gads.
a cits vargs da nevariigs jau jauniiba.ta teikt,geni.
Katrā ziņā visvairāk holesterīnu veido tieši piena tauki (sviests, trekns, krējums), bet ne jau visiem par to jāsatraucas, piemēram, Tessas vecmāmiņai. :)
Ja uzturs ir sabalansēts un tajā netrūkst arī šķiedrvielu, tad par holesterīnu lieki nav jāsatraucas, šķiedrvielas palīdz lieko holesterīnu izvadīt.
Speķis nav cūkgaļas? Kādas tad ir domāts? protams, ka veido. Lej uz rupjmaizes eļļu - olīvu, rapša vai linsēklu :D no pieejamajiem taukiem, dzīvnieku tauki ir visumā veselīgāki. augu tauki vairumā ir ķīmiski apstrādāti. rafinēti augu tauki ir škidra ne-veselība.
dzīvnieku izcelmses produkti prinicpā ir cilvēkam dabiskāki uzturā, tie pārstrādājas labāk. cilveka organismam nav nepieciešama pat papildus apstrāde, lai spētu absorbēt vajadzīgās vielas no gaļas, taukiem. pilnīgi cita aina ir ar augu valsts produktiem.
··· Speķis: Holesterīns un speķis lasīt visu diskusiju (23 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu