Rīsi

rīsi foto attēls

Rīsi - jautājumi un diskusijas

Suši rīsu vārīšanas laiks (9)
suši. visi saka ka rīsi ir jāvāra apm. 20 min, bet ko nozīmē jāvāra 20 min - es piem nesaprotu - nomazgāju rīsus, ieberu katliņā, piešķiļu uguni un ... - kurā brīdī jāsāk skaitīt tās 20 min, tad kad ieberu rīsus katliņā aukstā ūdenī vai...
Kad tie saak vaariities, protams!:)
A prichom te sushi,ja runa tikai par riisiem?
p.s.personiigi es paarbaudu riisus uz zobu un nekaadus laikus neskatos.
Riisu vaara taa - sakarseetaa pannaa vai katlinjaa ielej mazliet elljas (es lieku kauseeto svietu, jo veseliigaaks un nedeg), tad uzber noskalotus, izzhaaveetus riisus, apcep (saakumaa paliks caurspiidiigi, tad balti) un pielej verdoshu uudeni, uzliec vaaku un uz pavisam nelielas uguns vaari min. 12-15. Es veel palieku zem pannas liesmas izkliedeetaaju. Riisa un uudens attieciibas 1:2.
Ja vaara parastos riisus - ne prieksh sushi, tad pirms riisiem uz pannas veelams apcept garshvielas un daarzenjus - riiveetus burkaanus, kabachus, kaapostus, seenes un tikai tad likt riisu:) Beigaas pieliek mazliet sk. kreejumu vai jogurtu bez piedevaam.
Vaarot vaaku nenjem nost - riisam tas nepatiik un peec taam 15 min., kad gaaze izsleegta, arii ljauj vinjam pastaaveet dazhas minuutes, vinjsh uzsuuks atlikusho uudeni, ja bija ieliets par daudz. Gatavs riiss ir tad, ja panjemot graudinju starp pirkstiem un saspiezhot - tas izjuuk.
Ja kaut kas veel nav skaidrs - raksti - pastaastiishu:)
> un uz pavisam nelielas uguns vaari min. 12-15.

cits varinats - kad uzvārās (ja ne uz karstiem rīsiem uzlej kaut verdošu ūdeni, atdziest un atkaluzvārās pēc pāris min.), pēc 10-13 min nogriež gāzi vai elektrīcu, ko nu Dievs devis un par rīsiem aizmirst uz vēl 10-15 min. liesmas izkliedētājs nafig vajadzīgs, ja grāpim vai pannai pabiezāks dibens.
Uz 100 gr suši rīsu 140 gr ūdens.
Iemērc 1 stundu un liek uz lielas uguns,tikko sāk vārīties samazina uguniuz minimumu uzliek vāku un vāra 20 min.
Izber lielā traukā izmaisa ar rīsiem paredzēto etiķi un atdzesē ik pa laikam izmaisot.Visas aukšējās receptes ir pilnīgs sviests,tas nav risotto ko vajag apcept.Lautiņi vajag literatūru lasīt,ja vēl kādi jautājumi par kulināriju,vīnu tad laipni lūgti.
Efektīvākais veids ir aiziet uz Nesse Baltija, kas atrodas Asara ielas pirmajos numuros, un pa ~16Ls nopirkt rīsu vārāmo katlu. Rīsus noskalo, ieber katlā, pielej noteikto ūdens daudzumu, ieslēdz, kad būs gatavi, pats izslēgsies. Iznāk ideāli, un der jebkuriem rīsiem. Priekš suši, protams, rīsu kondīcija ir kritiska, kas nav tik izteikti citos gadījumos:) Turpat var nopirkt arī rīsus etc etc, lētāk un stipri citādā kvalitātē kā lielveikalos. ··· Rīsi: Suši rīsu vārīšanas laiks lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Rīsu šņabis? (12)
kā no rīsiem var pagatavot grādīgo?
Cimdu lika virsū, lai labums neizgaro - ´´sausā likuma´´ laikā tā raudzēja vīnogu sulu. Siltā vietā, ja pieliek raugu, 3-4 dienu laikā dzereklis gatavs! Fermenti - tas ir raugs, bet raugam vajaga ēst - viņš ēd cukuru un izkārnījumos dod spirtu. Tad tas spirts jāatdala no pārējā šķidruma destilējot. ar raugu un cukuru var izdzīt šņabi arī no šīfera Senatnee riisu degviinu....ja atskaida vai pielieto mazliet savaadaaku tehnologiju-sake...gatavoja saadi-viss ciems seedeeja,koslaaja riisus,sasplaava mucaas un raudzeeja:))))) Ar to cimdu bija tā,ka 3L burkā ielēja divas pudeles alus,cukuru,ūdeni un piebēra rīsus. Alus toreiz bija tikai dzīvais,tāpēc tas kopā ar rīsiem rūga kā negudrs. Kad cimds noplaka un šķidrums kļuva dzidrs,tad dzēriens bija gatavs bez destilēšanas. Citi slavēja,man ne visai. Labāk no diedzētiem kviešiem,pēc tam destilējot iegūst īstu kviešu šņabi,vai no diedzētiem miežiem,pēc tam iegūstot viskiju. Vēl labāk no dabīgi raudzēta ābolu vīna iegūt kārtīgu konjaku,nevis to lēto spirtu ar krāsu un esenci,ko tagad veikalos pārdod kā brendiju. Žēl tikai ka Latvijā neaug cukurniedres,tāpēc savu mīļāko dzērienu rumu mājas apstākļos pagatavot nevaru.😂 Uudens -cukurs - raugs - tas ir muusu draugs! Piemet riisus un buus riisu shnjabis!:) Lai galva nesaapeetu un caureja nemociitu - destilee to braagu ruupiigi. Sarezhgjiitaaks process - karsee noteiktaa temperatuuraa riisus(ap 60 celsija graadi), lai ciete paarveershaas cukuraa - taalaak taaa pati formula, kas iesaakumaa mineeta. Neesmu to dariijis - tas tik taads logjisks domu gaajiens, kameer destilaats nav noproveets:) ··· Rīsi: Rīsu šņabis? lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Kārtojumi no dārzeņiem, gaļas un rīsiem (13)
Vai esat mēģinājuši taisīt kārtojumu no dārzeņiem, gaļas un rīsiem un pēc tam cepuši cepškrāsnī?
ja taa nopietni, labaak taisiit galju atseviskji. man gan liekas, ka rīsus iepriekš vajadzētu biki apvārīt un tad kautkur kārtot vai ievietot :) esmu gatavojusi kārtojumu ar kartupeļiem, i tad tos liku pusvārītus => rīsi varētu arī neitvaicēties.... Esmu taisījis tādu morci,rīsi izsutinās un uzbriest pa pirmo! nav labaak vokpannaa to visu sauteet nevis cepeshkraasnii? Man vismaz taa shkjiet. ··· Rīsi: Kārtojumi no dārzeņiem, gaļas... lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Rīsu krema recepte (6)
Kurss zin kā pagatavot garssiigu rīsu kremu, vai ir pareiza recepte tikai rīsi saputots saldais krējums?
Jap!!! Veel jaapievieno zhelantiins, tad taads saturiigaaks sanaak... vajag pārvārīt rīsus, sakult ar mikseri pevienot sakultu putukrējumu un sīki sagrieztus dažādus augļus! jaa pareiza...vieniigi cukuru veel vajaga... jaa, +cukurs+saldais kreejums+auglji+zjelantiins+shokola ades pudinjsh un tas viss lai staav ledusskapii,eest var tikai naakamaa dienaa kad ir sacieteejis Roziiniites klaat veel labi ja ir :) ··· Rīsi: Rīsu krema recepte lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu